Uite cum poti sa te hidratezi iarna! Daca vara caldura ne "forteaza" sa bem multe lichide, iarna acest obicei devine mult mai greu de urmat. Totusi, cei 2 litri de apa trebuie sa ajunga in organismul nostru zilnic. Cum vom reusi acest lucru? Iata cateva metode de hidratare! Bea un pahar mare de apa imediat ce te trezesti. Este excelenta pentru sanatate: curata colonul, elimina toxinele din sange, reduce nivelul stresului din organism si ajuta la pierderea in greutate. Consuma multe legume si fructe proaspete, chiar daca este iarna. Un kilogram de portocale poate inlocui 1 litru de apa, iar in plus au vitamine, minerale si fibre. Tine apa la indemana: in masina, la serviciu, pe noptiera si chiar in club. Bea din cand in cand, chiar daca nu iti este sete. Poti sa bei cate un pahar de apa inainte de fiecare masa. Astfel, vei manca mai putin si te vei simti mai bine, scrieClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Soluția împotriva transpirației excesive. Mai eficientă decât antiperspirantele. Hiperhidroza, cunoscuta popular drept transpiratie excesiva, este o problema foarte frecventa si jenanta, care poate afecta pe oricare dintre noi, indiferent de sex sau varsta. Antiperspirantele isi dovedesc eficienta pe termen scurt, afectiunea cauzand in continuare disconfort social si favorizand mai ales dezvoltarea unor infectii ale pielii. Iontoforeza este procedura care si-a dovedit eficienta in ameliorarea pe termen scurt si lung a hiperhidrozei, fiind recomandata cu incredere de catre medicii dermatologi deoarece este sigura, usor de tolerat de catre pacienti si nu foarte costisitoare, anuntaDoctorulZilei.ro.

De ce este carnea te porc toxica. Porcul este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne din lume, dar contine foarte multi virusi si bacterii, potrivit draxe.com. Unii dintre acesti agenti patogeni sunt periculosi pentru oameni. Un alt lucru pe care nu il stii, probabil, despre carnea de porc este faptul ca are foarte multe toxine, mai multe chiar decat cea de vita si de pui. Unul dintre motivele pentru care carnea de porc este plina de toxine are legatura cu sistemul digestiv al acestor animale. Porcul digera tot ce mananca extrem de repede, in aproximativ 4 ore, in timp ce vaca are nevoie de 24 de ore pentru a dizolva hrana. Atat animalele, cat si oamenii, elimina substantele periculoase prin digestie. Din moment ce sistemul digestiv al porcului opereaza atat de rapid, multe toxine ii raman in sistem si sunt depozitate in tesutul gras. Un alt motiv este faptul ca porcul nu are glande sudoripare, pe care organismul le foloseste, in mod normal, pentru a elimina substantele nocive. De cate ori mananci carne de porc, asimilezi aceste toxine, informeazaUnica.ro.

Iti tremura manile? Iata care sunt cele mai intalnite cauze! Ti se intampla si tie sa iti tremure mainile aparent fara motiv? Desi treci deseori usor cu vederea acesta neplacere, bine este sa stii care sunt factorii care favorizeaza aparitia tremorului. Tremuratul mainilor este un simptom care apare si la dependentii de alcool, de regula in perioadele cand persoana dependenta este nevoita sa consume mai putin alcool decat obisnuia. Prin urmare, poate fi considerat o forma de sevraj care se manifesta la persoanele cu un istoric lung de consum de alcool. Manifestarile dureaza intre 3-4 zile, putand fi asociate cu alte simptome, precum deshidratare, batai neregulate ale inimii, transpiratii reci, dureri de cap, anxietate, dilatarea pupilelor si delir. Ce poti face? Mergi la medic pentru a trata dependenta de alcool. In acelasi timp, sunt recomandate hidratarea corecta, administrarea de acid folic, de tiamina (vitamina B1), precum si a sulfatului de magneziu, care calmeaza convulsiile si tremorul, scrieClick.

Ce boli crunte pot ascunde durerile de picioare. Afla ce pericole te-ar putea astepta. Comune pe cat par la prima vedere, durerile de picioare nu sunt simptome de trecut cu vederea. Da, sigur, ele pot aparea ca urmare a oboselii cauzata de plimbarile lungi sau statul in picioare pentru o perioada lunga dar, in acelasi timp, ele pot fi simptome ale unor afectiuni mai grave, precum bolile vasculare, diabetul sau cancerul. Hipertensiunea arteriala. Printre cauzele durerilor de picioare putem remarca cu usurinta problemele cardiovasculare. Una dintre cele mai des intalnite astfel de probleme este hipertensiunea arteriala. Daca observati umflaturi la nivelul talpilor, si ele pot fi un simptom acre alaturi de durere sa indice aceasta problema. Aceste dureri se manifesta in special in timpul noptii, uneori persoanele afectate simtind si arsuri/gadilaturi in varfurile degetelor atat la membrele inferioare cat si cele superioare. Acestea sunt primele simptome. Netratate, problemele vasculare se pot agrava si in timp, bolnavii pot chiar ajunge sa-si piarda picioarele, anuntaDoctorulZilei.ro.