Doua alternative excelente la zahar, de care nu ai stiut pana acum. O dieta sanatoasa este cu siguranta pe lista cu ceea ce avem e facut in anul in care am intrat. Cele mai multe dintre noi nu vor neaparat sa slabeasca, ci sa elimine acele alimente care nu fac deloc bine organismului. Bogata in inulinp, acest tip de leguma este o excelenta alternativa la zaharul din comert. Insa nu numai atat: siropul de anghinare ajuta la imbunatatirea florei intestinale, la tractul intestinal, iar gustul sau dulceag il face sa fie ideal pentru orice aliment in care simti nevoia adaugi zahar. Indexul glicemic este scazut, motiv pentru care siropul de anghinare nu este doar dietetic, dar este si sanatos. Este ideal pentru persoanele care au probleme cu canitatea de zahar de snge si sunt pe punctul de sa face diabet sau pentru persoanele care fac des candidoza si sunt nevoite sa respecte un anumit regim alimentar. Oamenii de stiinta au descoperit si daptul ca inulina din siropul de anghinare duce la o mai buna functionare a sistemului gastrointestinal si ajuta organismul uman sa absoarbp mult mai bine calciul, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Alunga insomniile cu tinctura de marar. Mararul este o sursa de vitamina C si un izvor de fibre si minerale. De ajutor in multe afectiuni este tinctura de marar, care se poate prepara foarte usor chiar la noi acasa. Reduce febra si durerile de stomac. Tinctura de marar e recomandata in combaterea insomniei, inflamatiilor aparatului urinar, cistitei, sindromului de colon iritabil sau depresiei. Tinctura de marar poate lupta impotriva dispepsiei nervoase si poate reduce febra. De asemenea, stimuleaza pofta de mancare, ajuta si in cazul retentiei de apa, a spasmelor gastrice, a surplusului de greutate sau in ulcere. In plus, actioneaza eficient stimuland toate functiile intestinale si are un puternic efect antispastic. Ajuta la slabit si stimuleaza activitatea rinichilor. De asemenea, tinctura de marar este recomandata si in curele de slabire. Proprietatile diuretice ale mararului impiedica retentia de lichide din organism si actioneaza asupra depunerilor in zonele celulitice. In plus, printre beneficiile tincturii de marar se numara si faptul ca aceasta stimuleaza activitatea rinichilor, dar si previne si combate cistitele, anuntaClick.

Cel mai simplu si rapid remediu pentru detoxifierea ficatului. Ficatul este un organ esential pentru buna functionare a organismului si de aceea, ocazional, se recomanda diverse cure si tratamente pentru detoxifierea acestuia. Ficatul este responsabil pentru purificarea sangelui si joaca un rol important in buna functionare a sistemului digestiv, fiind un filtru pentru toxine. Un ficat curat si sanatos imbunatateste starea generala si de aceea specialistii de la www.healthyfoodhouse.com recomanda sa ne curatam zilnic ficatul, utilizand o reteta surprinzator de simpla. Amestecul este gata intr-un minut, iar rezultatele sunt uluitoare. Amestecati o lingura de ulei de masline cu o lingura de suc de lamaie si consumati mixul rezultat la fiecare dimineata la trezire, informeazaDoctorulZilei.ro.

Colesterolul bun nu este chiar atat de bun! Iata ce afectiuni provoaca. Medicina este o stiinta in permanenta evolutie, acesta fiind motivul pentru care apar tot felul de tehnici inovatoare fac diferenta dintre viata si moarte in zilele noastre. La fel si descoperirile cercetatorilor in legature cu anumite teorii pe care le-am pus cu sfintenie in practica deoarece erau testate si veneau ca recomandare din partea medicului. Intr-o astfel de categorie se inscrie si teoria legata de colesterolul bun (HDL) si colesterolul rau (LDL). Sfatul medicului, de fiecare data cand terminam de facut analizele, era sa ne crestem nivelul de colesterol bun si sa scadem rapid valorile celui rau. Argumentul specialistilor era acela ca LDL creste riscul bolilor de inima si sporeste incidenta atacurilor cerebrale. Pe de alta parte, HDL era vazut drept "prietenul" organismului uman, bun pentru ca indeparta excesul de colesterol si reduce riscul bolilor de inima, scrieUnica.ro.

De ce sfecla rosie este un aliment minune. Iubitorii de sfecla rosie ar trebui sa se bucure enorm, caci aceasta este una dintre minunile pamantului. Se cunosc efectele sale deosebite in bolile de sange, de ficat si in cele tumorale inca de acum 100-200 de ani. Substanta din sfecla care se face vinovata de proprietatile vindecatoare se numeste betalaina, despre care se stie ca este foarte sensibila la coacere. De aceea, cea mai buna metoda este ca sfecla sa se fiarba in coaja, nu foarte mult, pana se inmoaie. Din ea se prepara salata de sfecla, deosebit de importanta pentru sanatatea omului. Sfecla se combina cu hrean, sare, ulei si otet dupa gust. Se poate pune si putina miere si se pastreaza in borcane la frigider timp de maximum 2 saptamani. Este un remediu naturist de exceptie pentru raceli, bronsite, afectiuni reno-urinare, ajuta la digestie cand mancarea este grea, anuntaClick.