Masca pe baza de busuioc care te scapa de acnee Va prezentam in cele ce urmeaza o masca pe baza de busuioc si turmeric, din care vei obtine o pasta ce actioneaza asupra acneei moderate si agresive. Este un amestec antibacterian si antiseptic si trateaza si cicatricile. De ce ai nevoie: Apa fiarta; Cateva frunze de busuic; Frunze de turmeric; Mojar cu pistil sau robot de bucatarie. Frunzele de turmeric se zdrobesc in mojar sau la robotul de bucatarie pana cand se obtine o pasta groasa. La fel procedezi si cu busuiocul, pe care il pui apoi, pisat, in apa fiarta si amesteci ca sa obtii o pasta.O lingura din pasta ed turmeric se amesteca cu o jumatate de lingura din pasta de busuioc, pe care le puneti la robot. Consistenta mastii trebuie sa fie fluida, astfel incat sa se intinda bine pe piele. Aplica masca cu ajutarul unei dischete sau cu mainile si las-o sa actioneze 15 minute, informeaza Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Ceaiuri care te incalzesc si-ti asigura imunitatea pe timpul iernii Ghimbir - Vrei sa te incalzesti? Fa-ti un ceai dintr-o lingurita de ghimbir ras, adauga lamaie si o lingurita-doua de miere. Ceaiul este foarte energizant si are efect maxim, mai ales dimineata. Mierea iti va da energie, gratie continutului bogat in vitamine si minerale, iar ghimbirul va pune in miscare sangele si iti va detensiona muschii. Macese - Fructele de maces sunt vasodilatatoare, deci protejeaza vasele de sange, dar aduc si un surplus de vitamina C. Ca si ceaiul de catina, cel de macese ajuta organismul sa se adapteze rapid la schimbarile de temperatura si te tine departe de gripe si raceli, crescandu-ti imunitatea, integral pe Libertatea.

Ce poti face cu zatul de cafea. 5 utilizari mai putin cunoscute Reda stralucirea mobilierului din lemn si a gresiei si faiantei - Pentru curatarea rapida si eficienta a mobilei, toarna apa calduta peste zatul de cafea, apoi inmoaie in apa cu zat carpa cu care vei sterge obiectele de mobilier. Freaca usor mobila si nu sterge imediat surplusul de zat care va ramane pe suprafata acesteia.Curata eficient vasele foarte murdare - Evident, nu este de dorit sa lasam vasele nespalate pana cand resturile de mancare se intaresc si se formeaza cruste. Totusi, daca acest lucru se intampla, se poate scapa foarte usor de resturile intarite de pe vase tot cu ajutorul zatului. Este un ingrasamant natural foarte eficient - O alta utilizare a zatului de cafea o reprezinta folosirea lui ca ingrasamant. Poate fi folosit in gradina sau in ghivecele cu flori. Pe langa faptul ca fertilizeaza solul, contribuie la mentinerea sanatatii plantelor si tine daunatorii la distanta. , anunta Avantaje.

Cele mai "rele" alimente. Ingrasa si mananca vitaminele si mineralele din organism Cele mai "rele" alimente sunt cele care au grasimi si zaharuri in exces, acestea fiind surse de :calorii goale". Alimentele de genul junk food, chipsuri, pufuleti, biscuiti, mezeluri, produse de patiserie contin foarte multe calorii, putine proteine si saruri minerale. Lipsa nutrientilor duce la ingrasare, iar complicatiile obezitatii duc la diabet si boli cardiovasculare. Pe langa faptul ca nu ne dau substante nutritive, le "fura" si pe putinele pe care le avem in corp, consumand rezervele de vitamina B, magneziu sau crom. O alimentatie nediversificata poate duce si la carente vitaminice, lipsa vitaminei B1 fiind cea mai des intalnita. De aceea, multe persoane sunt agitate, le lasa memoria, iar aceste simptome pot fi confundate cu o boala psihica si sunt tratate gresit, informeaza Doctorul Zilei.

Cum putem schimba un comportament indezirabil Esti hotarata sa faci o schimbare? Fiecare are anumite comportamente pe care le-ar schimba: ceea ce sau cat mananca, s-ar lasa de fumat, de cafea, de verificat mesajele pe telefon in timp ce au de lucru, sau cand sunt la o intalnire. Cu totii avem comportamente care deranjeaza, fie pe noi, fie pe cei din jurul nostru. Unele sunt mai usor de schimbat, altele mai greu. Stim ce ar fi frumos sau bine, dar cum sa facem? Inainte de a incepe sa schimbam, cel mai important lucru este sa fim convinse ca dorim asta. Nu e doar un moft, nu e doar ceea ce doresc altii. E ceea ce am hotarat eu. Definirea schimbarii dorite La primul pas, va trebui sa ne fie clar care este acel comportament indezirabil pe care vrem sa il schimbam si sa vedem ce anume il face indezirabil: actul in sine, frecventa sau durata? De exemplu, daca am stabilit ca nu e dezirabil sa stau tot timpul la telefon, va trebui sa vad ce anume ma deranjeaza la acest comportament?, integral pe Psychologies.