Chipsurile anticancerigene. Iata care este ingredientul care le face sanatoase. Una dintre cele mai grele cazne este sa te abtii de la imbietoarele chipsuri: crocante si cu gust sarat ori cu diverse arome, insa preparatul pe cat de delicios, pe atat de nesanatos. Insa un nou preparat va va satisface nu doar pofta de chipsuri, dar este si sanatos pentru organism. Asta daca chipsurile sunt facute din broccoli. Sunt delicioase si iti vor compensa dorinta de consuma nesanatosul aliment. Este binecunoscut faptul ca broccoli face parte din categoria superalimentelor. Oamneii de stiinta au aratat chiar ca are proprietati anticancerigene si este un antibiotic natural. Potrivit studiului realizat la Scoala de Medicina John Hopkins efectele acestei legume sunt similare cu ale unui antibiotic, in special la infectiile stomacale si in cazul tumorilor. S-a mai aratat, de asemenea, ca ajuta la detoxifierea plamanilor, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Accident vascular sau puseu de hipertensiune. Cat de periculoasa e durerea de ceafa? Durerea cervicala este durerea resimtita la nivelul gatului si care poate fi produsa de o anumita activitate sau un traumatism cervical, sau de o alta afectiune medicala. Prof. univ. dr. Adriana Sarah Nica, medic specialist in balneologie, medicina fizica si recuperare medicala, sef de sectie la Clinica Universitara Recuperare Medicala III I.N.R.M.F.B. Bucuresti explica posbilitatile de tratament si modalitatile de prevenire a durerilor cervicale. Durerea cervicala poate sa fie pe toata zona cervicala, cum zic foarte multi dintre pacienti: "ma doare ceafa". De multe ori insa, durerea cervicala este situata sub occipital, deci in zona cervicala superioara. Alteori este legata de jonctiunea cervico-toracala, pacientul adopta o pozitie mai speciala, cum ar fi capul intors pe o parte. Este asa-zisul "torticolis", prin contractura unor grupe musculare specifice, anuntaDoctorulZilei.ro.

Miere si nuci, combinatia care are grija de sanatatea tiroidei. Bolile asociate glandei tiroide afecteaza o mare parte din populatie, dar in special femeile, din cauza modificarilor hormonale cu care acestea se confrunta frecvent. Una dintre principalele functii ale glandei tiroide este secretia de hormoni: tiroxina (T4) si triiodotironina. Un bun echilibru al acestor hormoni se reflecta direct in metabolismul nostru. Astfel, orice modificare in functionarea glandei tiroide va determina aparitia hipertiroidismului sau hipotiroidismului, doua boli care necesita tratament special si o schimbare a stilului de viata. Totodata, remediile naturiste sunt de mare ajutor in ceea ce priveste reglarea glandei tiroide. Un astfel de remediu este cel cu miere si nuci, informeazaClick.

Cum sa bei vinul ca sa nu te imbolnavesti. Combinatia dintre tigara si alcool este una mortala, au aratat cele mai recente studii, care indica faptul ca alcoolul actioneaza ca un solvent si sporeste absorbtia componentelor cangerigene din tutun. Insa, daca nu trebuie sa combinam vinul cu tigarile, cum putem bea alcool in asa fel incat sa nu ne facem rau? Un bun exemplu este dieta mediteraneana care presupune, pe langa branza de capra, uleiul de masline si busuioc, si un pahar sau doua de vin. O cercetare realizata de Million Women Study indica faptul ca nu exista nici un risc de imbolnavire cu cancer in cazul femeilor care consuma o cantitate de 175 de mililitri de alcool, atat timp cat aceasta nu este insotita de tigara, scrieUnica.ro.

Ce ti se intampla daca bei o ceasca de lapte pe zi. Unii oameni sunt mari consumatori de lapte si lactate in general, altii nici macar nu consuma cantitatea minima necesara pe zi. Majoritatea nutritionistilor admit beneficiile consumului unui pahar de lapte care ofera corpului nostru necesarul zilnic de calciu, pentru o buna functionare a organismului. In lupta impotriva kilogramelor in plus, multi oameni sunt sfatuiti sa evite laptele si produsele lactate. Insa acest sfat este gresit! Un aport suficient de calciu, pe care laptele ni-l poate oferi, poate ajuta foarte mult in procesul de pierdere in greutate, potrivit secretele.com. Alimentele care contin mult calciu pot preveni aparitia obezitatii, asa cum ne arata rezultatele mai multor studii in care s-a demonstrat faptul ca oamenii care consuma regulat lapte ssi produse lactate sunt mai putin predispusi la cresterea in greutate, anuntaDoctorulZilei.ro.