De ce apar durerile in timpul menstruatiei si cum le puteti ameliora. Micile dureri pe care femeile le au la ciclu arata ca functioneaza normal din punct de vedere hormonal. Acestea pot fi combatute cu pastile. Totusi, nici durerile foarte intense nu sunt normale. Acestea se pot asocia cu endometrioza, o afectiune care determina infertilitate. Daca va doare capul, burta, aveti senzatie de greata, dureri de spate, transpirati mai mult si nu puteti dormi noaptea, dar durerile sunt de o severitate moderata, nu este cazul sa va ingrijorati. Medicii de familie si ginecologii va sfatuiesc sa tineti un calendar, pentru a avea o idee mai clara asupra zilei in care urmeaza sa aveti menstruatie si sa luati medicamente antispastice si antiinflamatorii cu doua-trei zile inainte. "In cazul femeilor care experimenteaza dureri severe este mai eficient consumul de anticonceptionale", a recomandat ginecologul Irina Pacu, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sapte sfaturi pentru prima vizita a copilului tau la stomatolog. Este putin probabil ca micutul tau are nevoie de o lucrare de canal la o varsta frageda, dar crezi sau nu, prima vizita la medicul stomatolog trebuie stabilita cat mai devreme, pana la varsta de un an. La o prima intalnire, dentistul va examina dintii copilului tau, va verifica primele semne de degradare sau boala a gingiei si, in functie de varsta, va discuta cu el despre igiena orala. Colegiul Medicilor Dentisti din Romania recomanda ca bebelusii sa fie vazuti de un medic dentist in termen de sase luni de la primul dinte aparut sau pana la varsta de un an. "O multime de parinti sunt surprinsi cand aud ca trebuie sa mearga cu copilul atat de devreme la dentist, insa dintii de lapte dureaza in unele cazuri, pana la 12 sau 13 ani, asa ca trebuie sa se stabileasca obiceiuri orale bune cat mai devreme", a explicat dr.stomatolog Andra Custura. Vizita timpurie - da medicului dentist oportunitatea de a invata parintii si copiii cum sa se spele in mod corespunzator pe dinti si cum sa aleaga alimentele bune pentru sanatatea orala. Copiii care incep cat mai devreme sa mearga la dentist au o probabilitate mult mai mare sa evite problemele dentare pe viitor, anuntaLibertatea.

Cum scapi de durerea de ureche cu sare. Sarea este un ingredient natural, care te poate scapa de durere in cateva minute. Durerea de masea sau de ureche este ingrozitoare, iar de multe ori calmantele nu te ajuta. Poti incerca un remediu natural, care calmeaza disconfortul si te pune pe picioare. Efectele acestui tratament au fost demonstrate stiintific, potrivit cuisineandhealth.com. Pentru a scapa de durere, ai nevoie de o cana de sare de mare si o soseta alba, curata, din bumbac. Ia o tigaie curata si las-o la foc mic pentru 4-6 minute. Ai grija sa o rotesti la fiecare minut, ca sa se incalzeasca peste tot la fel. Adauga sarea in soseta si innoad-o la capat, apoi las-o in tigaie, la foc mic, pentru 5-6 minute. Nu trebuie sa o lasi sa se incalzeasca prea mult. Pune soseta cu sare pe urechea infectata sau pe partea pe care ai maseaua dureroasa si te vei simti mai bine in cateva minute. Tine, insa, cont ca acest remediu nu trateaza problema, ci doar te ajuta sa scapi de durere pana ajungi la un medic, informeazaUnica.ro.

Sase lucruri care ti se intampla daca nu bei destula apa. Medicii spun ca e bine ca un om sa bea noua pahare de apa pe zi sau in jur de 2 litri. Unii se intreaba daca merita cu adevarat sa faci atat de multe drumuri pana la dozator sau chiuveta. Studiile spun ca da, iar consum redus de apa poate cauza probleme grave. Iata sase lucruri care ti se intampla daca nu bei sufiecienta apa. Vei avea mai multe probleme de sanatate. Cu cat mai multa apa bei, cu atat vor fi mai putine sanse sa faci pietre la rinichi, cancer la colon sau urinar si atacuri de cord. Metabolistmul tau va stagna. Conform unui studiu din 2010, corpul tau arde mai multe calorii cand e hidratat corespunzator, conform esquire.com. Iti va fi mai greu sa faci anumite lucruri. Oamenii de stiinta au descoperit ca un creier deshidratat se micsoreaza. Ei au rugat adolescenti care nu beau destula apa sa rezolve o problema si au aflat ca, desi le-a luat tot atat de mult timp ca celor care beau peste 2 litri, creierul lor a fost suprasolicitat, scrieClick.

Acest ingredient care nu lipseste din nicio mancare e la fel de nociv ca fumatul. In tarile dezvoltate se consuma sare in exces, fiind un obicei la fel de periculos ca fumatul, alcoolismul, sedentarismul sau obezitatea. Din sare, sodiul este cel care ne intereseaza, caci organismul uman are nevoie de el pentru a functiona. Sodiul ajuta la mentinerea unei concentratii corecte a fluidelor corporale, joaca un rol important in transmiterea impulsurilor electrice catre terminatiile nervoase si contribuie la absorbtia nutrientilor in celule. Excesul de sodiu face ca organismul sa retina prea multa apa, asa incit creste volumul fluidelor corporale. Multi specialisti considera ca sarea duce la hipertensiune arteriala, care, la randul ei, duce la boli coronariene si accidente vasculare cerebrale. In mod normal, un adult poate sa elimine excesul de sodiu prin urina, dar daca nu are rinichi sanatosi, sarea poate dauna, anuntaDoctorulZilei.ro.