Patru alimente din cauza carora poti face guta. Guta este una dintre cele mai dureroase forme de artrita, prin care articulatiile, in special de la picior, din zona dintre metatarsiene si falange, se inflameaza. Una dintre principalele cauze ale gutei este regimul alimentar bazat pe fructe de mare, corelat cu consumul de alcool sau de bauturi indulcite cu fructoza. Iata ce te predispune la guta: Persoanele care sunt supraponderale sunt predipsuse la guta, din cauza regimului alimentar precar, care creste nivelul acidului uric din sange. Persoanele care consuma alcool in exces si sufera de guta trebuie sa renunte complet la acest viciu. In cazul in care sunteti la o ocazie speciala, puteti servi un pahar de vin alb, sub nici o forma bere. Bolile de rinichi, responsabile de fucntionarea defectuoasa a rinichilor si de eliminarea acidului uric, pot fi cauza gutei. Pentru a-ti pastra rinichii sanatosi hidrateaza-te, cel putin sase pahare de apa pe zi sunt recomandate: si neaparat unul inainte sa mergi la culcare, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Care sunt fructele care te scapa de constipatie. Cele mai multe probleme digestive apar ca urmare a consumului redus de fibre, dar si a unor obiceiuri nesanatoase in ceea ce priveste alimentatia, stilul haotic de viata si stresul. Balonarea, constipatia, arsurile stomacale sau aciditatea gastrica pot fi prevenite prin consumul de fructe, acestea fiind bogate in fibre si enzime care ajuta procesul de digestie. Totodata, medicii recomanda introducerea fructelor colorate in alimentatia zilnica si eliminarea alimentelor procesate, cu un continut ridicat de zahar. Iata care sunt cele mai bune fructe pentru o digestie sanatoasa! O para de marime medie contine 4 grame de fibre solubile. In plus, fibrele imbunatatesc nivelul colesterolului, atenueaza sindromul colonului iritabil si vindeca constipatia. Incepe ziua cu un mic dejun format din cereale integrale si adauga cateva felii de para, anuntaClick.

De ce apare durerea de genunchi? Cauze si metode de tratament. Majoritatea persoanelor intalnesc in decursul vietii, macar o data, durere la nivelul genunchiului. Durerea la nivelul genunchiului este un simptom frecvent care poate aparea din cauza unei leziuni la nivelul oaselor componente, cartilajului articular sau structurile moi din jururl genunchiului (meniscuri, ligamente, tendoane, burse). Durerea de la nivelul genunchiului poate aparea la orice varsta. Localizarea durerii depinde de structura lezata. In cazul unei leziuni izolate de menisc sau al unei fracturi, durerea are o localizare specifica. In cazul unei infectii, durerea poate fi difuza, localizata la nivelul intregii articulatii. In cazul artrozei, in functie de gradul acesteia, durearea apare localizata la unul din compartimentele genunchiului sau poate fi difuza. De obicei caracterul ei poate fi una deranjanta, o durere surda. In cazurile unor leziuni acute, durerea poate avea un caracter de intepatura, bine localizata. Intensitatea durerii poate fi variabila in functie de tipul leziunii. In cazul unei leziuni de menisc acesta are o intensitate mare care dupa o perioada de repaus cedeaza. In cazul artrozei, durerea este de intensitate mica in gradele incipiente si se accentueaza odata cu evolutia bolii, informeazaDoctorulZilei.ro.

Cum sa scapi de tartru cu seminte de susan. Tartrul este una dintre cele mai frecvente probleme dentare pe care o au oamenii si este inestetic. Daca nu scapi de el la timp, te poti alege cu infectii precum paradontita. Stomatologul este singurul care te poate scapa definitiv de tartru, dar sunt si cateva remedii naturiste care te-ar putea ajuta. Semintele de susan, de exemplu, sunt foarte bune pentru curatarea dintilor. Ia o lingurita de seminte si mesteca-le bine, pentru cateva minute. Dupa ce le-ai faramitat bine, arunca-le, apoi ia o periuta de dinti si periaza-ti dintii fara apa sau pasta de dinti. Semintele de susan actioneaza ca un scrub si curata tartrul de pe dinti, scrieUnica.ro.

Cinci alimente anticancer pe care sa le introduci in dieta. Dietele in care predomina legumele si fructele reduc considerabil riscul de cancer, arata studii recente. Asadar, limiteaza consumul de carne si adauga in dieta urmatoarele alimente-minune! Toate legumele crucifere (varza, conopida etc.) sunt alimente care previn cancerul de prostata, de san, pulmonar si de colon. Totusi, broccoli exceleaza la capitolul prevenire, datorita continutului bogat de vitamina C si E, precum si minerale, cum ar fi calciu si fier. Pentru ca leguma sa-si pastreze intacte toate proprietatile, iti recomandam sa gatesti leguma la abur, nu mai mult de 10 minute. Curcuma este un condiment cu proprietati anti-cancer, mai exact radacina, ale carei componente anti-cancer inhiba dezvoltarea tumorilor. In plus, curcuma este foarte utila pentru persoanele care se afla sub tratament pentru canceer, intrucat radacina minimizeaza efectele secundare ale medicamentelor, anuntaClick.