Condimente si ierburi care te intineresc. Nu doar cremele si serurile minune te ajuta sa arati bine, ci si produsele din bucatarie. Vezi care sunt condimentele si ierburile care te intineresc. Busuiocul are o aroma nemaipomenita si este foarte bun pentru tratarea problemelor digestive (te scapa de viermii intestinali si de virusi). In plus, este bogat in flavonoide, astfel ca protejeaza structura celulara si incetineste procesul de imbatranire, iar vitamina K iti intareste oasele, potrivit mindbodygreen.com. Adauga busuiocul in salate, supe sau consuma-l sub forma de ceai. Scortisoara are numeroase beneficii pentru organism. In primul rand, scade tensiunea arteriala si echilibreaza nivelul zaharului din sange. Are si proprietati anti-inflamatorii, omoara bacteriile si fungii, astfel ca echilibreaza flora intestinala. Consum-o cu incredere si daca ai colesterolul marit, pentru ca ajuta la scaderea lui, si iti mentine organismul tanar. Adauga scortisoara in cafea, in prajituri, smoothie-uri sau peste fructe, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ceaiul de soc, mai bun decat aspirina. Socul este excelent in stari febrile si poate inlocui cu succes aspirina sau paracetamolul. Il poti folosi si alaturi de medicatia obisnuita in viroze respiratorii, stari gripale sau bronsite. Au si efecte favorabile in reumatism si boli eruptive (cum ar fi rujeola, scarlatina etc.). Mai au si actiune diuretica, usor laxativa. Sunt recomandate si in combaterea obezitatii si a hemoroizilor. Farmacistul recomanda o infuzie din flori de soc dintr-o lingura de planta la o cana cu apa, seara inainte de culcare. Din fructele bine coapte (o lingura la o cana cu apa) se prepara un decoct. Se beau doua-trei cani pe zi. Trebuie sa fii atenta pentru ca cele verzi sunt toxice.Extern, infuzia concentrata din 40 de g de flori la un litru de apa poate fi folosita pentru cataplasme aplicate in degeraturi si contuzii, anuntaLibertatea.

Bautura miraculoasa care curata ficatul si arde grasimile. Curatarea ficatului si a sistemului digestiv a devenit o necesitate pentru majoritatea oamenilor din cauza toxinelor prezente in mediul inconjurator, in alimentatie, precum si in produsele casnice de curatare sau cosmeticele pe care le folosim zi de zi. Pe de alta parte, ficatul este direct afectat si de excesul de greutate, de unde si denumirea de ,,ficat gras'', functia sa fiind mult ingreunata in arderea grasimilor. Din fericire, exista mai multe remedii naturale care ajuta la eliminarea deseurilor si la arderea grasimilor prin accelerarea metabolismului, mai precis sucul special de aloe vera. Iata care sunt beneficiile sucului de aloe vera pentru ficat si cum il poti prepara la tine acasa! Acest suc detoxifiant combina proprietatile nutritive ale gelului de aloe vera cu alte ingrediente, cum ar fi lamaia, menta si turmericul. El a fost gandit pentru a stimula curatarea ficatului, sucul fiind de asemenea de mare ajutor pentru persoanele care isi doresc sa slabeasca, informeazaClick.

"Bomba" de antioxidanti cu zero grasimi si "arma" impotriva cancerului. Aceasta banala leguma face minuni pentru silueta si sanatate. Poate fi consumata cruda sau gatita, asemanandu-se la gust cu varza si conopida, avand o aroma dulce cu usoare nuante intepatoare, o caracteristica data de uleiurile eterice. Aduce o aroma speciala unor ciorbe, iar gulia murata este considerata o delicatesa. Este vorba despre gulie, o leguma care se inrudeste atat cu ridichea cat si cu varza, insa nu este destul de populara, din pacate. Gulia contine zero grasimi si este ideala pentru persoanele care tin cura de slabire, fiindca are calorii "negative", adica aduce in corp numai 4 calorii pe felie, dar stimuleaza arderile in organism si, deci, ajuta la slabit. Datorita glucozinolatilor din compozitie (dar si din varza de Bruxelles, varza obisnuita, conopida si din broccoli), gulia este o "bomba" antioxidanta, iar unele studii arata chiar ca persoanele care mananca cu regularitate gulii sunt mai ferite de cancer, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum te ajuta creierul tau sa te vindeci. Mintea umana este extrem de puternica si te poate ajuta sa iti calmezi durerea si chiar sa scapi de boli grave. Vezi cum poti face asta. Concentreaza-te pe o realitate virtuala. Oamenii de stiinta au descoperit moduri in care poti scapa de durere si chiar te poti vindeca cu ajutorul puterii gandurilor, potrivit mindbodygreen.com. Numeroase studii au aratat ca, daca te concentrezi pe o realitate virtuala, poti reduce durerea cu 15 - 40 %. Hipnoterapia sau terapia prin hipnoza este foarte eficienta pentru cei care sufera de sindromul colonului iritabil. Studiile au aratat ca aceasta forma de tratament s-a dovedit eficienta pe 80% dintre pacientii care nu au simtit nicio ameliorare dupa ce au luat medicamente. Sub hipnoza, oamenii pot influenta viteza contractiilor colonului, un proces care nu poate fi controlat in mod normal, anuntaUnica.ro.