Zaharul actioneaza ca un drog la nivelul creierului. Ce spun nutritionistii despre ciocolata, paine si fructe. "Zaharul e un drog care poate provoaca dependenta." Asa arata studiile, iar nutritionistii spun ca zaharul activeaza aceiasi receptori din creier pe care ii stimuleaza si drogurile. Se declanseaza productia de dopamina, hormonul care produce placere, iar creierul incepe sa ceara si mai mult zahar. Oricat de mare ar fi placerea, sa nu uitam ca un consum exagerat duce la colesterol marit, boli de inima si diabet,scrie Stirile ProTV.

utileFoto: Colaj foto

Atentie! Zgomotul te poate ucide. E aproape imposibil in zilele noastre sa gasesti un loc linistit. Pana si la tara claxoanele, autobuzele si camioanele strica pacea de care avem atata nevoie. Statistic, in ultimii 15 ani, numarul deceselor cauzate de atac cerebral sau infarct a crescut din cauza zgomotului ambiental. Cercetatorii au analizat timp de zece ani legatura dintre bolile raportate la medicul de familie si mediul de viata. Dupa ce au fost analizate peste 50.000 de dosare medicale s-a descoperit ca persoanele care locuiesc in apropierea aeroporturilor, a drumurilor intens traficate sau langa calea ferata ating cote alarmante de stres, sufera de depresie, stari de anxietate, pierderi de memorie, irascibilitate si nu au pofta de mancare,potrivit Click.

Lista bolilor care se pot mosteni. Sanatatea noastra este influentata de stilul de viata, de dieta, dar un rol important il are si mostenirea genetica. Afla din revista Click! pentru femei care sunt afectiunile care se transmit frecvent din generatie in generatie, cunoscute ca boli genetice ereditare, informeaza Click.

Un expert rus iti spune cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in 15 secunde. Te imbolnavesti usor si te vindeci greu? Se semn ca sistemul tau imunitar e slabit. Un expert rus in kinesioterapie iti recomanda o metoda prin care iti poti reseta sistemul imunitar in doar 15 secunde.In fiecare zi, cand ajungi acasa dupa o zi de munca, umple cada sau un lighean cu apa rece ca gheata. Pune doar picioarele in apa, timp de 15 secunde si misca-le. Scoate apoi picioarele din apa, sterge-le si pune-ti o pereche de sosete de lana, relateaza Doctorul Zilei.

Ce se intampla daca nu mai mananci deloc paine?Regimurile alimentare cu continut redus de carbohidrati sunt in voga pentru ca, intr-adevar, sunt foarte eficiente ca metode de slabire! Iata de ce multe persoane decid sa elimine total painea (indiferent de forma) din alimentatia de zi cu zi. Fiind unul dintre principalele surse de carbohidrati la care apelam, dar si un produs alimentar care "merge cu aproape orice", eliminarea painii din alimentatie se va resimti puternic in organism, efectele fiind deopotriva bune, dar si rele. Iata ce se intampla cu corpul tau daca excluzi paine din alimentatie,scrie Doctorul Zilei.