Aproape 5 miliarde de oameni ar urma sa sufere de miopie in 2050. Daca anul trecut oamenii de stiinta anuntau ca numarul oamenilor miopi s-a dublat in ultimii 50 de ani, iar un nou studiu publicat in jurnalul Ophthalmology intareste aceste statistici si ofera o previziune sumbra: jumatate din populatia lumii, aproape 5 miliarde de oameni, ar urma sa sufere de miopie in 2050, de sapte ori mai multi decat in anul 2000, noteaza Tree Hugger. Dintre acesti 5 miliarde, pana la un miliard vor prezenta un risc sporit de orbire,potrivit csid.ro

utileFoto: captura foto

O ciuperca ascunsa in perne poate provoca o boala de plamani incurabila. Cu timpul pe perne se formeaza o ciuperca microscopica ai carei spori pot provoca o boala de plamani extrem de grava, aspergiloza pulmonara cronica). Acestia patrund in organism prin inhalare si la inceput provoaca simptome similare unei raceli banale,noteaza csid.ro

Alimente interzise in bolile de ficat. Ce trebuie sa nu mananci.Oboseala cronica, infectiile frecvente, constipatia, pungile de sub ochi sau problemele menstruale pot fi semne ca ficatul "nu se simte bine". Este momentul unor masuri radicale in privinta alimentatiei. Ficatul este o adevarata uzina care ne ajuta sa scapam de substantele toxice din organism. El curata si detoxifica aproape doi litri de sange in fiecare minut. Tot el are rolul important de prevenire a bolilor si, atunci cand functioneaza normal, stocheaza vitamine si produce proteine,scrie Click.

Leac pentru insomnie din 3 ingrediente naturale.Insomnia este o tulburare de somn, care apare atunci cand o persoana doarme mai putin de 6 ore pe noapte. Tulburarea poate fi cauza unei alte boli sau poate avea cauze psihologice, insa trebuie sa fim foarte atenti cand avem de-a face cu o astfel de problema. In general, persoanele care sufera de insomnie sunt mult mai obosite, au o dispozitie proasta, nu au energie si sunt mai stresate,precizeaza Doctorul Zilei.

Aliment banal mai periculos ca fumatul. Te imbatraneste, iti distruge dintii si silueta.Multe alimente contin acest ingredient si il consumam zilnic, fara sa ne dam seama. Insa, putin stiu cat de periculos este si cate organe poate afecta. Zaharul duce la o imbatranire mai rapida, similara cu cea determinata de fumat, arata cercetari recente. In afara de faptul ca favorizeaza ingrasarea si aparitia diabetului tip 2, si strica dintii, zaharul ar putea avea si alte efecte nocive: se crede ca ele accelereaza ritmul imbatranirii celulare,relateaza Doctorul Zilei.