De ce nu este bine sa bei apa la masa. Nutritionistii sustin ca un pahar de apa inainte de masa te ajuta sa mananci mai putin, insa nu este un obicei atat de sanatos precum ai crede. Vezi de ce nu este bine sa bei apa la masa. Daca vrei sa ai o digestie buna, atunci nu ar trebui sa bei apa cu cel putin jumatate de ora inainte de masa si la o ora dupa masa, potrivit eatclean.com. Daca iti este foarte sete, atunci ia guri mici de apa, pentru ca altfel vei dilua acidul hidrocloric din stomac, iar alimentele nu vor mai fi digerate cum trebuie. Astfel, lichidele consumate la masa duc la balonare, indigestie si dificultati de absorbtie a nutrientilor. Daca vrei sa ai o digestie sanatoasa, atunci nu ar trebui sa bei mai mult de 250 de ml de apa la o masa si doar daca ai dificultati la inghitire. Cel mai bine este sa te hidratezi intre mese, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Topul celor mai sanatoase cereale integrale. Toate cerealele contin vitamine, grasimi, minerale si fibre vegetale, fiind, asadar alimente complete. Dar dintre toate, care cereale integrale sunt cele mai sanatoase? Afla ce sa mananci cel mai sanatos la micul dejun. Toate cerealele contin vitamine, grasimi, minerale si fibre vegetale, fiind, asadar alimente complete. Ca rezultat al metodelor moderne de procesat cerealele, acestea sunt golite de substantele nutritive si contin doar amidon. Asa ca, cele mai bune sunt cerealele integrale, doar acestea pot asigura o nutritie eficienta. Dar dintre toate, care cereale integrale sunt cele mai sanatoase? Afla ce sa mananci cel mai sanatos la micul dejun. Consumul de cereale integrale este asociat cu o alimentatie echilibrata, cu o greutate normala si cu un risc scazut de a dezvolta boli cardiace de 20-40%. Acest lucru se intampla daca se consuma cereale integrale naturale. De aceea, atunci cand cumparati, aveti grija sa nu cumparati cereale integrale cu indulcitori naturali sau artificiali, sa nu contina peste 250 de grame de sodiu la 100 de grame si sa nu aiba grasimi hidrogenate, anuntaClick.

Ce sa mananci la cina ca sa slabesti peste noapte. Alimente care ard grasimea in timp ce dormi. Stiai ca in timpul noptii corpul tau arde calorii, chiar daca nu faci niciun fel de miscare? Numai simplul fapt ca respiri inseamna un consum de energie, ceea ce implica si pierderea unor calorii. Ca sa arzi insa eficient calorii noaptea, este esential sa tii cont si de alegerile alimentare pe care le faci ziua! Numarul de calorii pe care il arzi noaptea este destul de mic, iar procentul exact depinde de mai multi factori: greutatea pe care o ai, nivelul de activitate fizica pe care il faci zilnic, tipul de metabolism (mai rapid sau mai lent), timpul pe care il dormi si chiar si temperatura din dormitor. In functie de numarul de kilograme si de numarul de ore dormite pe noapte, se face un calcul. Potrivit site-ului de sanatate livestrong.com, o femeie care cantareste 55 de kilograme arde in jur de 51 de calorii intr-o ora de somn, iar in opt ore, 408 calorii. Cu cat greutatea este mai mare, cu atat se pierd mai multe calorii in timpul somnului. Numarul de calorii de care te poti debarasa noaptea depinde foarte mult si de alegerile alimentare pe care le faci, informeazaDoctorulZilei.ro.

Semne ca ai nevoie de mai multe fibre. Fibrele sunt extrem de importante pentru digestie şi te ajută să ţii departe boli grave. Uite cum îţi dai seama că trebuie să consumi mai multe alimente bogate în aceste substanţe. Adulţii au nevoie de aproximativ 20 – 30 de grame de fibre pe zi, însă cei mai mulţi abia reuşesc să consume jumătate din această cantitate. Alimentele procesate nu conţin fibre, iar dacă vrei să ai o digestie bună, ar trebui să le eviţi, potrivit prevention.com. Uite cum îţi dai seama că ar trebui să mănânci mai multe fibre. Fibrele ajută la descompunerea alimentelor şi reglează tranzitul intestinal. Dacă nu consumi suficiente, apare constipaţia, iar dacă această situaţie persistă, poţi ajunge să suferi de hemoroizi, scrieUnica.ro.

De ce trebuie sa incluzi in dieta sfecla rosie. Desi are un gust placut, nu putine sunt persoanele care nu obisnuiesc sa consume decat foarte rar sfecla rosie. Descopera in randurile de mai jos cateva motive pentru care este bine sa mananci cat mai des sfecla rosie! Bogata in betanina si saruri de potasiu, sfecla combate hipertensiunea. Iata reteta care te ajuta sa tii tensiunea arteriala sub control: pui la fiert 3 l de apa de izvor. Dupa primele clocote, adaugi 300-500 g de sfecla tocata si iei vasul imediat de pe foc. Se infuzeaza 3 ore, apoi strecori si adaugi 150 g zahar si o lingurita de drojdie uscata. Vasul se pune intr-un loc cald, pentru 24-36 de ore.Apoi, strecori si bei zilnic 300 ml de suc fermentat de sfecla. Prin continutul ei bogat in fier si vitamina C, sfecla favorizeaza cresterea nivelului de hemoglobina din sange. Anemia si alte boli grave ale sangelui, cum ar fi leucemia, pot fi ameliorate prin consumul zilnic al sfeclei rosii (150 g, atat cruda, cat si fiarta sau murata), la toate mesele, anuntaClick.