Ai tot mai des dureri de cap? Iata care este motivul. Migrenele sau durerile de cap pot indica o maladie neurologica grava, insa pot fi si semnul unei carnete de magneziu. Magneziul este un mineral extrem de important pentru organismul nostru. In proportie de 65 la suta, magneziul este stocat in oase, restul fiind depozitat la nivelul organelor si tesuturilor. Prezenta lui in organism previne riscul aparitiei unor boli precum cancerul, astmul, diabetul sau afectiuni cardiovasculare. In anotimpurile de tranzitie, carenta de magneziu isi poate face cel mai acut simtita lipsa. Iar unul dintre simptome este durerea de cap. Exista studii care arata faptul ca persoanele care sufera des de migrene au un nivel foarte scazut de magneziu in organism. Aceasta deficienta poate interfera cu diferite substante chimice din creier, dar si cu un anumit tip de activitate care conduce la migrene, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dieta cu grapefruit si oua, ideala cand vrei slabesti rapid mai multe kilograme. Dieta cu grapefruit si oua este ideala pentru persoanele care isi doresc sa slabeasca rapid un numar relativ mare de kilograme, mai precis in jur de 10 kilograme in 7 zile. Aceasta dieta este recomandata de multi nutritionisti si contrar, aparentelor, nu se bazeaza doar pe consumul de oua si grapefruit, avand ca scop reducerea cantitatii de carbohidrati consumati. Astfel, painea, pastele si cartofii sunt complet interzise. In schimb, se va putea consuma carne slaba, fiarta sau pe gratar, multe citrice, iaurt, legume si verdeturi si, bineinteles, se va pune un mare accent pe hidratare - cel putin 8 pahare de apa zilnic sau chiar mai mult. Totodata, este strict interzis consumul de bauturi indulcite, bauturi carbogazoase si alcool. Se va limita pe cat posibil sarea si zaharul din alimentatie, anuntaClick.

Ce sa nu mananci alaturi de carne, ca sa nu te imbolnavesti crunt. Te-ai gandit ca vine primavara si vei dori din nou sa arati bine in fusta asa ca ai mai taiat din calorii, insa observi cu stupoare ca kilogramele se aduna-n continuare? Ei bine, sa stii ca nu esti neaparat de vina, ci combinatiile pe care le alegi sa le consumi. Citeste in articolul de mai jos sa vezi cum trebuie sa procedezi pentru a manca corect si pentru a evita acumularea de kilograme nedorite involuntar. Salatele pot fi facute intr-o varietate foarte mare si deseori sunt foarte gustoase si sanatoase pentru noi, insa daca alegi sa adaugi si paine langa salata... Nu faci deloc bine. Combinatia aceasta nu va face decat rau. Carbohidratii din paine nu au ce cauta la aceeasi masa cu salatele sau fructele, intrucat mediul acid din legume si fructe va descompune carbohidratii in loc sa lase acidul gastric sa faca asta, informeazaDoctorulZilei.ro.

Trei trucuri "altfel" pentru dinti mai albi. O dantura frumoasa presupune, in primul rand, ingrijire. Insa, de cele mai multe ori, indiferent cat de bine ai sta la capitolul igiena, culoarea dintilor poate nu este ceea ce ti-ai dori. Exista cateva trucuri prin care ai putea obtine un zambet mai alb. Daca nu esti adepta tratamentelor de albire, in general cele mai eficiente cand vine vorba de dinti impecabili, atunci poti apela la cateva trucuri care sa pacaleasca ochiul si sa te ajute sa obtii culoarea pe care ti-o doresti. Se stie ca un ruj de un rosu puternic poate crea un contrast intre buze si dantura, astfel incat se creeaza iluzia ca dintii tai sunt mai albi. In managamentul culorilor exista o lege potrivit careia, suprapunerea unor nuante poate influenta o culoare cu cateva tonuri. Acesta este si motivul pentru care ar trebui sa te feresti de rujul portocaliu, care face ca dantura sa para galbuie, scrieUnica.ro.

Cum faci fata asteniei de primavara.Te simti lipsit de energie, nu te poti concentra la nimic sau te simti demotivat? Toate aceste simptome pot avea o singura cauza- astenia de primavara. Farmacist dr. Anca Pop ne spune care sunt cauzele, simptomele si cum putem trata astenia de primavara pe cale naturala. Fara a fi considerata o boala, astenia de primavara reprezinta un set de simptome legate de lipsa de energie, stare de apatie sau tristete. Pe timpul iernii, pe o durata de circa 4 luni, perioada de lumina este mai scurta decat cea de noapte, iar sinteza de serotonina (hormonul fericirii produs cu ajutorul luminii) scade, in defavoarea melatoninei (hormonul somnului). Organismul compenseaza pe aceasta durata dezechilibrul hormonal, in paralel cu un aport de nutrienti modificat pe timpul iernii, insa spre sfarsitul perioadei pot sa apara semne ale acestui regim de hibernare. Pe scurt, lipsa luminii naturale prin scurtarea zilei, lipsa vegetalelor si a fructelor proaspete, diminuarea activitatilor in aer liber pot determina simptomele asteniei de primavara prin dezechilibrul biochimic hormonal, enzimatic si mitocondrial, anuntaClick.