Patru pasi care te ajuta sa reduci riscul de a face cancer. Studiile arata ca 40% din persoanele care sufera de cancer au avut un stil de viata nesanatos, cum ar fi fumatul, sedentarismul, alimentatia nesanatoasa. Advertisement "Majoritatea imbolnavirilor de cancer de plamani au drept cauza principala fumatul. Cancerul de piele are drept cauza principala expunerea excesiva la soare. In 10% din cazuri imbolnavirilor este vorba despre genetica. Asadar, daca te concentrezi pe un stil de viata sanatos este suficient ca sa-ti reduci riscul de imbolnavire", sustine Gregory Masters, medic la Helen F. Graham Cancer Center din Newark, Delaware. Tigarile sunt cauza principala a imbolnavirilor, asadar, daca vrei sa reduci riscul la minim, renunta la ele. Un studiu realizat in America arata ca tigarile sunt cauza principala a cancerului de plamtni in 30 la suta din cazuri. "Evitand tutunul este cea mai buna metoda de a scadea posibilitatea de imbolnavire. Este o imbunatatire chiar si daca renunti la 10 tigari pe zi, adica din 20, fumezi 10", sustine Masters. Potrivit acetuia, mai putin de zece tigari pe zi reduce cu 27 la suta riscul aparitiei afectiunii mortale, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Nu obisnuiesti sa faci miscare? Iata la ce boli esti predispus! Sedentarismul afecteaza pe oricine, de la mic la mare, din toate categoriile sociale , fiind printre cei mai periculosi factori care duc la boli. Iata ce boli sunt cauzate de sedentarism si ce sa faci ca sa le eviti. Sedentarismul, o cauza importanta a aparitiei multor boli ale mileniului 3. Alimentatia proasta si lipsa miscarii sunt principalele cauze ale bolilor grave ce par sa puna stapanire pe cat mai multi oameni. Tehnologia si lipsa promovarii miscarii in aer liber fac victime in fiecare zi, mai ales in randul celor mici. Sedentarismul afecteaza pe oricine, de la mic la mare, din toate categoriile sociale , fiind printre cei mai periculosi factori care duc la boli. Iata ce boli sunt cauzate de sedentarism si ce sa faci ca sa le eviti. Persoanele care au o viata care nu presupune prea multa miscare, precum cei care lucreaza de acasa sau cei care lucreaza la birou, sunt predispuse sedentarismului. Lipsa miscarii are consecinte foarte grave, in primul rand are consecinte care se cunosc imediat, kilogramele in plus, care pot duce la obezitate foarte usor, anuntaClick.

Atentie! Suferi de sindrom de colon iritabil. Iata ce alimente iti sunt interzise. Atunci cand suferi de sindrom de colon iritabil trebuie sa ai grija de alimentatia ta deoarece orice aliment te poate irita si iti poate cauza durere. Organismul reactioneaza diferit in functie de alimente, insa exista cateva grupe de alimente pe care nu ai voie sa le consumi, deoarece aduc cu ele repercursiuni grave Evita prajelile si alimentele procesate. Alimente prajite precum cartofi sau pui. Ii poti prepara insa prin fierbere sau la cuptor, o varianta mult mai sanatoasa si hranitoare Evita indulcitorii si zaharul. Mineralele, zaharul si indulcitorii rafinati reprezinta carbohidrati care nu te hranesc din punct de vedere nutritional. O mai buna strategie este sa folosesti miere Lactatele. Acestea nu contin fibre pentru o mai buna digestie, in consecinta face simptomatologia sindromului intestinului iritabil mai greu de suportat. Exista un risc mare de constipatie sau diaree, informeazaDoctorulZilei.ro.

Hormonii care ne ajuta sa traim sanatos. Fac parte din viata noastra, sunt "vinovati" de sanatatea oaselor si de forta muschilor, printre altele, insa hormonii, caci la ei ne referim, ne ajuta si in alte feluri sa traim sanatos. Un studiu realizat la Scoala de Sanatate Public Johns Hopkins Bloomberg, aparut in Magazinul American pentru Fiziologie, arata ca estrogenul protejeaza organismul de gripa. Nivelul de estrogen variaza lunar in cazul femeilor, in perioada premenstruala, devenind dominant in cea de-a doua saptamana de menstruatie, inainte de ovulatie. Bazandu-se pe aceasta informatie, cercetarea oamenilor de stiinta indica faptul ca femeile care se afla in perioada de pre-menopauza sunt mai protejate impotriva gripei in saptamana a doua a menstruatiei. Si in cazul celor care iau anticonceptionale, care urmeaza tratamente de fertilitate sau terapie cu hormoni exista un risc mai mic de a se imbolnavi de gripa, scrieUnica.ro.

Cum sa nu te ingrasi cand renunti la fumat. Iti este atat de teama ca vei lua in greutate daca te lasi de fumat, incat faci din asta un motiv pentru a amana aceasta decizie? Nu toti cei care scapa de acest viciu se ingrasa. Fumatul accelereaza metabolismul si stimuleaza organismul sa arda mai multe calorii, dar trebuie luate in calcul efectele negative ale acestui obicei asupra sanatatii. In lipsa nicotinei, rata metabolica scade putin, ceea ce duce la o crestere in greutate cu 2 pana la 5 kg in primul an de renuntare la fumat. Ceea ce se depune se datoreaza adaptarii la viata fara tutun. Cand te hotarasti sa nu te mai atingi de tigara, ajungi sa poftesti nu doar nicotina, ci si gustul alimentelor il simti mai intens. Tinzi sa inlocuiesti fumatul cu mancatul in exces. Te atrag indeosebi alimentele care te pot ingrasa: dulciuri, produse de patiserie. Alege alte feluri de gustari si tine la indemana un fruct feliat, morcovi, ridichi sau castraveti taiati in forma de betisoare, 2-3 maini de fructe uscate sau seminte fara sare. Cum nu numai calitatea alimentelor, ci si cantitatea lor conteaza in controlul greutatii, rezuma-te la 2-3 gustari pe zi, anuntaClick.