Patru bauturi considerate mai sanatoase decat apa. Apa ocupa un loc foarte important in viata noastra si este, indubitabil, printre cele mai bune lucruri care ne ajuta sa fim sanatosi. Exista totusi voci care sustin ca patru bauturi sunt mai bune decat apa. Iata care sunt acestea! Daca esti obisnuita sp bei doar apa, este posibil sa pierzi din vedere alte cateva bauturi care, consumandu-le fac foarte mult bine organismului. "Sa nu se inteleaga gresit. Si apa este foarte buna pentru organism. Dar band doar apa nu ai cum sa beneficiezi de antioxidanti, fitonutrienti si alte vitamine si minerale de care organismul are nevoie", sustine Felicia Stoler, medic nutritionist din New York City. Ceea ce inseamna ca va trebui sa incepi sa dai atentie si altor lichide, in afara de apa. Printre acestea ar trebui sa se numere si ceaiul verde. Acesta scade colesterolul si tensiunea arteriala, regleaza cantitatea de zahar din sange (este o bautura importanta pentru diabetici) si chiar distruge celulele canceroase. Ceaiul verde protejeaza si creierul, cercetatorii sugertnd chiar ca previne dezvoltarea unor boli degenrative cognitive cum ar fi Alzheimer, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum sa slabesti 20 de kg in 3 luni. Afla ce trebuie sa consumi in fiecare zi! Cand ai citit titlul acestui articol sunt sigura ca ti-ai spus ca este vorba despre o alta cura de slabire ineficienta si ca nu ai cum sa slabesti 20 de kg in trei luni. Totusi, daca ai ajuns pana aici inseamna ca iti doresti cu adevarat sa scapi de kilogramele in plus si ai sperat ca de data asta vei da peste un regim pe care vei putea sa-l duci la bun sfarsit sau macar peste o idee buna de pus in practica. Eu iti spun ca asa si este. Deja iti zboara gandul la mare, plaja, nisip, soare, scoici si multa distractie. Dar te opresti rapid din visare cand te gandesti ca si in acest an vei fi ratusca cea urata din grupul tau si asta numai din cauza kilogramelor in plus. Iti si imaginezi cum se va comenta pe la spatele tau despre silueta ta total necorespunzatoare pentru plaja si deja mult asteptatul concediu nu mai pare ceva desprins dintr-o frumoasa poveste, anuntaClick.

Ce se intampla cu organismul tau daca renunti la zahar? Alimentele care abunda in zahar si au un gust dulce intens nu sunt singurele care iti ameninta sanatatea. Daca alimentatia ta este completata de paine, paste, chips-uri sau cartofi prajiti, inseamna ca aduci in organism zahar sub o alta forma. Amidonul din produse este descompus in zaharuri si produce in corp aceleasi efecte pe care le au dulciurile, mai ales atunci cand este consumat in exces. Printr-un proces cunoscut sub numele de glicare, zaharul este captat de proteine, carora le degradeaza structura. Colagenul si elastina, esentiale pentru frumusetea pielii, sunt doua dintre proteinele cele mai afectate de zahar. Ridarea pielii mature este consecinta scaderii acestor proteine in stratul profund al epidermei. La persoanele care consuma zahar, carbohidrati simpli sau grasimi in exces, procesul de imbatranire devine foarte accelerat. Desi mecanismul de glicare nu poate fi oprit complet, acesta poate fi incetinit. Si renuntarea la zahar este unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru, informeazaDoctorulZilei.ro.

Ce spune transpiratia despre sanatatea ta. Transpiratia nu indica doar faptul ca iti este cald sau ai facut mult efort. Vezi ce poate dezvalui despre sanatatea ta. "Transpiratia contine informatii foarte importante despre ce se intampla in organismul tau si contine numeroase substante - de la ionii de electroti, pana la moleculele proteice", potrivit dr. Ali Javey, profesor la Universitatea din California. Transpiratia contine senzori care aduna extrem de repede informatii despre sanatatea ta. Daca transpiratia ta miroase foarte urat￯ probabil esti foarte stresata. Ai constatat vreodata ca atunci cand transpiri la sala, nu mirosi foarte tare, iar cand te chinui sa rezolvi o problema la birou, lucrurile se schimba? Acest lucru se intampla deoarece cele doua tipuri de transpiratie sunt produse de glande diferite. Cand faci mult efort, transpiratia este produsa de glandele endocrine, care se gasesc pe tot corpul si secreta, in mare parte, apa cu sare. Transpiratia care apare in urma stresului, insa, este secretata de glandele apocrine, care se gasesc subrat si produc transpiratie amestecata cu grasime, proteine si bacteriile de pe piele, scrieUnica.ro.

Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat. Ceaiurile sunt excelente pentru diferite probleme, iar daca exista ceva care poate contribui la o functionare mai buna a ficatului, oricine ar trebui sa profite. Ceaiurile nu au efecte secundare, deci nu se poate vorbi despre supra doze sau aparitia altor afectiuni. Iata cele mai bune ceaiuri pentru ficat. Problemele de ficat apar in urma perioadelor in care uitam sa avem grija de noi. Odihna, mancarea cat de cat sanatoasa, miscarea si relaxarea sunt deosebit de importante pentru a ne pastra ficatul cat mai functional. Ceaiurile sunt excelente pentru diferite probleme, iar daca exista ceva care poate contribui la o functionare mai buna a ficatului, oricine ar trebui sa profite. Ceaiurile nu au efecte secundare, deci nu se poate vorbi despre supra doze sau aparitia altor afectiuni. Iata cele mai bune ceaiuri pentru ficat, anuntaClick.