Desi multi dintre noi se straduiesc sa scape de kilogramele in exces, orice ar face nu reusesc. Se stie ca pentru a slabi nu este necesar doar sa se faca miscare sau doar sa se tină o anumita dieta. Pentru un corp de invidiat, o persoana trebuie sa faca mai multe lucruri in acelaşi timp, iar dacă nu face un lucru corect, atunci degeaba le face pe celelalte.

Una dintre greselile cele mai comune pe care le fac cei vor să slabeasca este faptul ca sar peste micul dejun. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts au descoperit că oamenii care nu iau micul dejun, sunt de cinci ori mai predispuşi la obezitate decât cei care şi-au făcut un obicei din a nu „sări” peste prima masă a zilei.

Acest lucru este cauzat de faptul că după un somn de 6-8 ore, corpul funcţionează cu rămăşiţele de energie din ziua precedentă. După ce se termină şi energia respectivă, fiecare dintre cei care nu iau micul dejun se îndreaptă către cea mai facilă sursă de energie şi anume, zahărul.

După cum se ştie, zahărul este unul dintre alimentele care duce cel mai uşor la formarea kilogramelor în plus. Specialiştii recomandă ca micul dejun să fie servit la maximum 90 de minute după ce ne-am trezit. În cadrul studiului menţionat mai sus, specialiştii au stabilit că cei, care iau micul dejun la mai mult de 90 de minute după ce s-a trezit, sunt cu 147% mai predispuşi la obezitate. Mai mult, cei care nu iau micul dejun, nici după 3 ore sunt, sunt cu 173% mai predispuşi la obezitate.

Un alt motiv pentru care nu are loc scăderea în greutate este faptul că în dietă se află prea mult zahăr. Zahărul se găseşte peste tot în jurul nostru, chiar şi în alimenetele catalogate sănătoase, cum sunt cerealele de dimineaţă.

Problema constă în faptul că zahărul creşte nivelul de insulină din sânge (insulina este un hormon care îi spune organismului să nu mai ardă grăsime), iar grăsimea din corp nu mai este arsă. Nutriţioniştii recomandă să citim cu atenţie etichetele pentru a detecta prezenţa zahărului sau, mai bine, să înlocuim cerealele de dimineaţă cu o omletă. Un studiu american a arătat că cei care manâncă la micul dejun ouă, în restul zilei consumă cu 264 mai puţine calorii decât în mod normal.

Un alt motiv pentru care nu se slăbeşte, este faptul că exerciţiile de aerobic nu sunt însoţite de exerciţii de dezvoltarea a masei musculare. În cadrul unui studiu realizat la Universitatea din Connecticut, cercetătorii au împărţit voluntarii în două grupuri.

Ambele grupuri aveau aceaşi dietă, dar unii făceau exerciţii de aerobic, iar alţii făceau exerciţii aerobic combinate cu exerciţii de dezvoltarea a masei musculare. La finalul studiului s-a constatat că, deşi toţi slăbiseră acelaşi număr de kilograme, cei care au făcut exerciţii de mărire a masei musculare scăpaseră de mai multă grăsime, iar cei care făcuseră doar aerobic slăbiseră şi din masa musculară.

Gandul