Fructele care te ajuta sa tratezi anemia Anemia este o boala des intalnita indiferent de varsta si poate aparea daca ai o alimentatie necorespunzatoare, o menstruatie prea abundenta sau probleme cu rinichii sau ficatul. Pe langa medicamente si fructele joaca un rol important in tratarea carentei de fier din organism pentru ca ajuta la echilibrarea mineralelor si nutrientilor din organism. Multi nutritionisti recomanda combinarea fructelor care contin fier cu lamaie, pentru ca astfel acesta se va absorbi mult mai bine, integral pe Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Esti obosit mereu? Iata ce probleme medicale poti avea Cel mai bine este sa fii atent si sa stii ce fel de oboseala este ca sa ii poti descrie doctorului tau. Daca oboseala inseamna ca te simti slabit atunci s-ar putea sa ai probleme cu tiroida, deoarece ea regleaza nivelurile de energie. O hiperactivitate sau o hipoactivitate se poate afla doar printr-un simplu teste de sange, iar problema se poate trata cu ajutorul medicamentelor Somnolenta in timpul zilei poate fi din cauza unei infectii sau o problema legata de stres. Apnea de somn poate fi de vina, iar medicul poate sa iti recomande un dispozitiv cu care sa respiri mai usor noaptea, informeaza Doctorul Zilei.

Stiai ca? Avocado este cel mai hranitor fruct din lume Varza e cea mai veche leguma cunoscuta si contine in jur de 90% apa, aproape cat un pepene! Rosia este, de fapt, fruct, nu leguma. La fel, vinetele, castravetii si ardeii. Substanta din ceapa care irita glanda lacrimala se regaseste si in lava vulcanilor. Legumele de culoare verde inchis contin mult mai multa vitamina C decat cele de un verde deschis. Asta, ca sa stiti ce alegeti de pe tarabe. Usturoiul tine tantarii la distanta. Probabil ca asa a aparut legenda conform careia vampirii ar fi pusi pe fuga de usturoi. Marul, cel mai consumat fruct in Europa, iti da la fel de multa energie ca o ceasca de cafea, informeaza Libertatea.

Controleaza-ti sentimentele de frustrare Ritmul alert in care se desfasoara evenimentele din viata noastra, presiunea generata de competitia din viata profesionala sau multitudinea de sarcini din sfera familiala sunt cateva elemente care pot favoriza aparitia frustrarii. Ce facem atunci cand ne e greu sa gestionam frustrarile sau cand suntem coplesiti de un noian de frustrari? Pentru a raspunde la acesata intrebare, e important sa intelegem ce este si cum apare frustrarea. Am putea s-o definim ca fiind acea stare care apare atunci cand nu obtii ceea ce iti doresti, sau cand tu consideri ca esti impiedicata sa-ti atingi scopul, scrie Psychologies.

Terapia cu lumina combate depresia De multe ori depresia poate fi un diagnostic pus mult prea usor, fara sa se tina cont ca poate tu treci printr-o perioada de neimplinire fie pe plan personal, fie pe cel profesional, stare care poate fi ameliorata fara medicamente luate in baza unui diagnostic atat de dur. Unul dintre factorii care ne poate provoca o astfel de stare este, oricat ar parea de banal, lipsa luminii soarelui. Lipsa luminii, de altfel, este motivul pentru care milioane de oameni de pe glob sufera de asa-numita "depresie de sezon", anunta Unica.