Cum tratezi in mod natural chisturile ganglionare. Chisturile ganglionare sunt mici "pungi" cu fluid care apar la nivelul tendoanelor sau al articulatiilor. Diametrul lor poate varia, de la un centimetru pana la cinci-sase centimetri. Daca observi ca ti-a aparut un astfel de chist pe tendoane, nu trebuie sa fii toata ziua in cabinetul medicului. Este recomandat sa mergi la doctor, pentru a fi sigura ca este vorba de asa ceva, insa ulterior acesta trebuie doar supravegheat. Persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 40 de ani sunt mai predispuse la astfel de probleme, care se manifesta prin disconfort in zona respectiva, senzatia de arsura in articulatii, slabiciune musculara si umflaturi. Cauza lor exacta nu se poate stabili, insa cel mai probabil acestea se produc ca urmare a unei lovituri, inflamari a tendonului, fie la maini, fie la picioare, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ceapa verde te apara de bolile de piele. Pe langa faptul ca da gust bun salatelor, dar si mancarurilor gatite, ceapa verde este si un medicament de exceptie. Profitati din plin, caci este sezonul ei, alaturi de alte leacuri naturiste: stevia, leurda sau spanacul. Ceapa verde contine cantitati insemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu si calciu. Insa, in afara de nutrientii clasici, ea mai contine cativa compusi cu efecte terapeutice foarte puternice: alicina (efect antibiotic si antiviral extrem de puternic), cvercitina (antioxidant puternic) si clorofila (curata organismul de metalele grele, de radicalii liberi si de tot felul de poluanti). Ceasca de sanatate: Plantele lunii aprilie tin la distanta boliCura de ceapa verde are efect diuretic, depurativ, antialergic si are capacitatea de a regla activitatea endocrina a organismului. In plus, ceapa verde regleaza glicemia si este recomanda diabeticilor in cure de lunga durata. Se mai poate spune ca regleaza eficient activitatea renala, mai ales daca este asociata cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideala si pentru cei care au afectiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf, anuntaClick.

Planta-miracol care te protejeaza impotriva cancerului si a altor boli grave. Reventul sau rubarba, este o planta ierboasa perena, inalta de 1-2 m. In pamant poseda un rizom dezvoltat si numeroase radacini carnoase, lungi, galben-portocalii la interior. Frunzele sunt toxice, contin acid oxalic, care poate provoca moartea. In medicina populara se folosesc petiolurile si rizomii. Pentru preparatele culinare, de la rubarba se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara. Desi este o leguma, a fost catalogata drept fruct in Statele Unite ale Americii in 1947 in scopuri economice. Asemanatoare cu tijele de telina, insa de culoare roz, este consumata in principal in deserturi sau pentru acrirea ciorbelor, desi poate fi folosita fara probleme si cruda. Cu un continut bogat de minerale, vitamina C, calciu, fier si fosfor, rubarba are, pe langa calitatile culinare, importante proprietati curative. Substantele active din rubarba ajuta la intarirea sistemului imunitar si prevenirea infectiilor, informeazaDoctorulZilei.ro.

Verdele, culoarea care te ajuta sa scapi de depresie. Cu totii avem zile bune si zile mai putin bune... Uneori tristetea, astenia sau unii oameni ne fac sa ne inchidem in noi si, drept urmare, chiar fara sa ne dam seama, depresia pune stapanire pe viata noastra. Ce trebuie sa stii e ca depresia, in fazele sale incipiente, poate fi combatuta destul de usor. Mai nou, specialistii au inceput sa vorbeasca despre terapia prin culoare, un gen de terapie care, desi nu este ceva nou, a fost privita cu scepticism pana de curand. Iar verdele, culoarea naturii, s-ar parea ca are capacitatea sa ne scoata din depresii. Verdele este simbolul naturii, dupa cum spuneam. Dar din perspectiva psihologica, verdele este culoarea emotiilor, a echilibrului si mai ales a legaturii dintre suflet si minte, scrieUnica.ro.

Ce plante este bine sa consumi in post. Iata ce remedii te ajuta sa scapi de toxinele din corp! Postul Pastelui este si o buna perioada in care sa scapi de toxinele acumulate in timpul iernii. De ajutor sunt plantele care pot intensifica efectul de detoxifiere al organismului. Dimineata - un suc din ridiche neagra (150 g), un morcov, pastarnac si patrunjel, cate 200 g. Pranz - supa-crema de varza alba, care se prepara astfel: la 1 1/2 l de apa se adauga 500 g de varza alba, un fir de praz, un morcov, un patrunjel, o telina mica, o lingura de ulei; se paseaza, se da la rece si se serveste cu leustean si cu patrunjel verde tocate marunt sau cu piure de spanac cu ciuperci si usturoi pisat. Seara - salata de andive cu praz, anuntaClick.