O bucurie foarte mare iti poate afecta inima. Este cunoscut faptul ca un soc emotional puternic, cum ar fi moartea cuiva drag sau o cearta violenta, poate provoca un atac de cord persoanelor cu afectiuni cardiace. Nimeni nu a investigat ce se intampla in cazul unor emotii la fel de puternice, dar pozitive. Pana acum. Evenimentele fericite din viata unui om, cum ar fi ziua nuntii, nasterea unui copil, castigarea potului cel mare la Loto, pot declansa o stare periculoasa pentru inima, anunta medicii citati de discovery.com. Aceasta stare, numita sindromul Takotsubo, implica slabirea brusca a muschilor inimii, cauzand umflarea anormala a ventriculului stang, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Ti-e foame tot timpul? Iata cinci cauze. Mananci pentru doi. In timpul sarcinii, femeile au tendinta de a exagera cu mancarea, spunand ca mananca pentru doi. E corecta afirmatia, insa trebuie sa aveti grija la dieta. Nu mancati prea multe mezeluri, inghetata sau alte produse procesate, consumati fructe si legume crude. Nu excludeti din mesele zilnice cerealele integrale si salatele. Prea multa paine! O masa bogata in carbohidrati poate fi motivul pentru care la doar o ora dupa ce v-ati ridicat de la masa sa vi se faca iar foame. Si asta pentru ca acestia sunt absorbiti rapid in organism sub forma de zaharuri. Acesta elibereaza insulina pentru a stimula celulele sa asimileze glucoza. Odata consumata glucoza, apare senzatia de foame. Adaugati o salata sau legume la masa pentru a regla metabolismul, potrivit Click.

Un singur ingredient ieftin iti garanteaza ca slabesti un kilogram pe zi. Dieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consuma cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile. Dieta cu iaurt te ajuta la pierderea de grasime, pastrand totusi masa musculara. Vedeta acestei diete este evident iaurtul, cel dietetic, dar in afara de iaurt mai poti consuma si peste sau carne slaba la gratar. Dulciurile, bauturile alcoolice si cele carbogazoase sunt total interzise, iar pentru a-ti mentine starea buna de sanatate trebuie sa bei aproximativ doi litri de apa plata pe zi. Iata doua variante de meniu zilnic ale dietei cu iaurt, pentru o perioada de cinci zile, iar in functie de preferinta poti opta pentru una dintre ele, relateaza Doctorul Zilei.

6 deserturi perfecte chiar si cand esti la dieta. Curele de slabire si dulcele pot fi compatibile. Si nu este o pacaleala! Afla ce combinatii pot fi incadrate in categoria deserturi sanatoase. Este absolut normal ca pofta de dulce sa apara din cand in cand. Iar atunci cand vrei sa dai jos cateva kilograme se intampla ca si cu fructul interzis. Doar ca, din fericire, fructul, de aceasta data, este permis. Chiar si atunci cand iti doresti sa slabesti. Mai mult decat atat, exista variante la care se poate apela, atata timp cand nu urmezi o dieta stricta, pentru a te bucura de un desert sanatos si fara grija depunerii. Asadar, iata multe exemple dulci si delicoase, recomandate de Cori Gramescu, tehnician in nutritie si coach de lifestyle, informeaza Libertatea.

Exercitiile care te fac sa pari mai inalta. Tonifierea zonei abdominale te ajuta sa eliberezi tensiunea pe care uneori o simti pe spate, dar iti da si o postura mai buna, facandu-te sa pari mai inalta. Iata cateva miscari care te vor ajuta sa iti tonifici abdomenul si care, daca le executi corect, iti garanteaza cele 6 patratele. Asaza-te in genunchi, cu palmele lipite de podea si aliniate in dreptul umerilor. De asemenea, genunchii trebuie sa fie aliniati cu coapsele. Expira si in acelasi timp incordeaza-ti muschii. Du barbia in piept si stai in aceasta pozitie pentru 15 secunde. Fa 8 astfel de repetari, scrie Unica.

Esti chirias? Trebuie sa stii asta. Esti unul dintre romanii care, atunci cand spun: "Ma duc acasa" se refera de fapt la" casa altcuiva? Atunci probabil te-ai intrebat, la fel ca alti cititorii ai nostri, daca ai dreptul sa participi la adunarile generale anuale ale asociatiei de proprietari din bloc. Pe principiul "Daca tot platesc toate angaralele, nu trebuie sa imi spun si eu punctul de vedere?" Legea raspunde laconic si dezamagitor: "Nu". "Suntem foarte multi chiriasi in bloc. Avem dreptul sa votam in cadrul adunarii generale, avand in vedere ca proprietarii apartamentelor in care locuim nu mai sunt interesati si nu sunt niciodata prezenti la aceste adunari?" - cu mici variatii, aceasta este intrebarea pusa de catre Ion Sina, din judetul Olt, Anca Simion, din Bucuresti, Vlad Vornicu, din Iasi., potrivit Libertatea.