Remediul ieftin pe care il avem toti in casa. Trateaza acneea, intinereste piele si te scapa de matreata. Acidul salicilic din aspirina este un compus cu actiune exfolianta si antiinflamatoare, care accelereaza regenerarea pielii. Acidul beta hidroxil din acest medicament ajuta la calmarea rosetii, a inflamatiilor si mancarimilor pielii. Acesta patrunde adanc in piele pentru a desfunda efectiv porii, stimuland reinnoirea si contribuind eficient la exfolierea celulelor moarte. De asemenea, aspirina previne modificarile de culoare ale pielii, cauzate de imbatranire sau de razele soarelui, si reduce aparitia ridurilor si a liniilor fine, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare. Cum o folosesti. Cand pielea tinde sa devina mai uleioasa ca de obicei, o poti folosi impreuna cu anumite sucuri de fructe citrice (lamaie, lime sau portocale). In lunile de iarna, tenul tau va fi mai uscat si, de aceea, va trebui sa amesteci aspirina cu ceva emolient, cum este mierea sau uleiul de masline, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Top 10 alimente pentru slabit. Ce sa mananci ca ai silueta mult visata. Mai e atat de putin pana cand ne vom putea bronza pe plaja! Din pacate, colaceii de grasime care se revarsa ne irita pana peste masura. Trebuie de urgenta sa scapam de ei si sa ne recapatam silueta. Iata care sunt top 10 alimente pentru slabit! Pe primul loc in top 10 alimente pentru slabit se afla lamaia. Daca vreti sa scapati rapid de kilogramele nedorite, este indicat ca in fiecare dimineata sa beti un pahar (de 200 de ml) cu apa calduta, in care sa stoarceti jumatate de lamaie. De asemenea, puteti sa consumati lamaie si la masa de pranz alaturi de peste sau in salate. Va va taia imediat pofta de mancare. Astfel, veti reusi sa nu mai mancati peste masura. De asemenea, pe locul doi in top 10 alimente pentru slabit se afla usturoiul. Iata cum trebuie sa-l folositi atunci cand tineti o dieta: se iau 8 catei de usturoi , se zdrobesc, apoi se amesteca cu 150 gr de miere de albine si cu 500 ml otet de mere, anuntaClick.

Planta care te ajuta sa te lasi de fumat. Nicotina este cauza multor afectiuni, motiv pentru care majoritatea fumatorilor incearca sa se lase de acest viciu. Stevia este una dintre plantele care ii poate ajuta in demersul lor pe cei dornici sa se lase de fumat. Este deja un fapt stiut ca fumatul poate provoca boli grave sau chiar mortale, cum ar fi afectiuni cardiace, pulmonare, respiratorii, cancere. Stevia, una dintre cele mai sanatoase plante ce apar primavara, poate fi solutia pentru fumatorii care intentioneaza sa renunte tutun. Studiile arata ca stevia inhibp pofta de a fuma. Oamenii de stiinta americani si germani au realizat o cercetare in cadrul careia au aflat ca aceasta planta are efecte puternice in terapia antifumat, informeazaUnica.ro.

Cum sa-ti "resetezi" tiroida ca sa-ti activezi metabolismul si sa arzi grasimi rapid. Tiroida este considerata "bateria" intregului nostru corp. Functionarea hormonilor tiroidieni este extrem de importanta pentru metabolismul fiecarei celule din organism, inclusiv a creierului. Hipotiroidismul apare atunci cand tiroida nu produce suficienti hormoni pentru a regla diverse functii necesare organismului. Unul dintre efectele hipotrisoidismului este incetinirea metabolismului care duce la acumularea kilogramelor in plus si oricate eforturi am face, nu reusim sa slabim. Tiroida este responsabila pentru o multime de lucruri. Regleaza metabolismul, te ajuta sa mentii o greutate sanatoasa, te mentine energic, echilibreaza starea de spirit, te ajuta sa dormi bine si sa ai o digestie buna, scrieDoctorulZilei.ro.

Din ce alimente ne luam magneziul. Iata ce trebuie sa incluzi in dieta zilnica! Din dieta zilnica nu ar trebui sa ne lipseasca alimentele care contin magneziu. Acest mineral este esential pentru imunitate sau in prevenirea inflamatiilor asociate cu anumite tipuri de cancer si poate ajuta chiar la prevenirea unui atac de cord. Un studiu al Universitatii Harvard arata ca aportul suficient reduce riscul de face diabet cu 33 de procente. Alte studii spun ca magneziul ajuta si la tratarea depresiei si a migrenelor. Este mai sanatos sa ne procuram din hrana acest mineral, nu din suplimentele nutritive. Spanacul, ca de altfel toate legumele cu frunzele verzi, este o sursa foarte importanta de magneziu. Le poti manca gatite sau crude. Spanacul il poti adauga in salate, supe sau gati. Si, pentru ca e inceput de primavara, profita de verdeturile pe care le gasesti din abundenta in piete. O cana de spanac gatit contine 157 mg de magneziu, anuntaClick.