Planta care te vindeca de sindromul colonului iritabil. Multi dintre noi sufera de sindromul colonului iritabil si la fel de multi ignora aceasta afectiune cu buna stiinta. Nu ni se pare periculoasa, insa netratata poate avea urmari grave. Asadar, putem lua masuri din timp nu doar de a scapa de problema, dar si pentru a fi sanatoase pe termen lung. Sindromul colonului iritabil este o boala care afecteaza, dupa cum ii spune si numele, colonul. Poate fi cauzata de stres, alergii alimentare sau infectii intestinale. Cele mai comune simptome sunt: dureri abdominale si crampe care trec dupa ce colonul este eliberat, balonare, gaze, episoade alternative de diaree si constipatie, mucus in scaun, lipsa poftei de mancare, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Rapida si exacta: metoda care previne cancerul de piele. Sezonul expunerii la soare a furat startul, este caldura mare, mon ser, si dam navala la piscine si la mare - reincepe epoca bronzului. Asa ca medicii se grabesc sa ne aminteasca regula de baza inaintea expunerii la soare: verificarea amanuntita a sanatatii pielii. Medicul dermatolog Oana Spanu ne sfatuieste ca, in avanpremiera bronzului de vara, sa nu uitam sa trecem pe la cabinetul de dermatologie, pentru verificarea atenta a alunitelor de pe corp si a sanatatii generale a pielii. Si recomanda cea mai avansata si rapida metoda de analiza a alunitelor si de diagnosticare precoce a cancerului de piele: dermatoscopia computerizata, anuntaLibertatea.

Top 10 leacuri detoxifiante. Iata ce plante ajuta la eliminarea toxinelor din organism! In mod natural, organismul are capacitatea de a elimina toxinele, insa un stil de viata nesanatos, stresant si mediul poluat il fac sa aiba nevoie de stimulente naturale pentru a face fata. In timp ce unele alimente, precum mezelurile, produsele de patiserie si dulciurile, creeaza toxine, altele cresc secretia biliara si ajuta corpul sa elimine substantele nocive. Printre acestea se numara radacinoasele, fructele, plantele si verdeturile. Una dintre legumele recunoscute pentru efectul detoxifiant este sfecla rosie. Sucul preparat din sfecla elimina si grasimile depozitate la nivelul ficatului. Se bea zilnic un pahar de suc preparat fie prin trecerea sfeclei feliate printr-un storcator, fie prin prepasare intr-un tifon, dupa ce o a fost rasa si pusa intr-un bol 20-30 de minute, sa-si lase zeama. Se poate adauga sfecla si in salate alaturi de felii de telina, hrean, ulei de masline si sirop de catina, pentru stimularea digestiei, informeazaClick.

Adevarul despre sarea din bucate. Iata ce poate face. Dintre toate tipurile de sare de pe piata, se pare ca sarea marina este cea mai indicata pentru consum. "Omul n-a consumat mereu sare extrafina, si de aceea nu o recomand nici eu. Cea rafinata e, practic, clorura de sodiu, in timp ce sarea integrala marina e mult mai sanatoasa, deoarece, pe langa clor, mai contine si multe alte micro si macroelemente, printre care se numara magneziu, potasiu sau ion natural", ne-a spus medicul nutritionist Stefan Ionut. Potrivit acestuia, regimurile nu trebuie sa fie complet desodate, deoarece sarea bruta nerafinata pe care o recomanda contine unele elemente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, insa e bine sa fie consumata in cantitati mici. Daca o excludeti de tot din alimentatie, pot aparea dereglari metabolice, iar la polul opus, daca faceti abuz, e bine sa stiti ca regimurile hipersodate provoaca tensiune, scrieDoctorulZilei.ro.

Sapte alimente ce ne fac sa ne simtim obositi. Chiar daca avem o viata sanatoasa, facem sport, dormim si avem grija sa ne menajam impotriva stresului, o dieta nepotrivita ne poate obosi. Organismul uman are nevoie de nutrientii si energia din alimente asa ca, ceea ce mancam si cand mancam se traduce in vitalitatea pe care o simtim. Ciresele sunt o sursa naturala importanta de melatonina, hormonul somnului. Ciresele consumate ca gustare in timpul zilei pot duce la o stare de oboseala accentuata. In schimb, daca sunt consumate seara, sunt ideale pentru a combate insomnia, datorita efectelor pozitive asupra ciclului somnului. Somonul contine, in afara acizilor grasi buni, vitamina B6 legata de cresterea nivelului de melatonina din sange. Astfel, consumul de somon functioneaza ca un sedativ, anuntaUnica.ro.