Cum poti verifica acasa daca alunitele au potential cancerigen. Monitorizarea alunitelor este in primul rand o sarcina personala, deoarece fiecare dintre noi isi cunoaste cel mai bine propriul corp si este primul care poate observa orice schimbare aparuta. Astfel, in plus fata de a limita expunerea la soare si folosirea produselor de protectie solara, o buna informare cu privire la caracteristicile alunitelor periculoase, precum si monitorizarea lor periodica acasa pot ajuta la identificarea in timp util a nevilor cu potential cancerigen, atunci cand ar putea fi tratati prin simpla excizie, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

10 alimente care se aseamana cu organele pe care le ajuta sa functioneze mai bine. De acum incolo, nu mai este nevoie sa intrebi un specialist ce e bine sa mananci atunci cand ai o anumita afectiune. Este suficient sa faci niste legaturi vizuale pentru a-ti da seama ce ar trebui sa consumi.Morcovii sunt bogati in beta caroten (vitamina A), o dieta bogata in morcovi ajutand la stimularea sanatatii ochilor. Nucile mentin tinere functiile creierului. Acestea constituie surse ideale de acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, precum si de acid folic, vitamina E si vitamina B6, anunta Libertatea.

Cum te poate ajuta yoga daca ai probleme cu somnul. Daca te prinde ora 3 noaptea, iar tu inca mai numeri oite, cele 8 ore de somn neintrerupte fiind doar o poveste frumoasa pentru tine, atunci yoga te-ar putea ajuta. Pe termen scurt odihna insuficienta, dupa cum avertizeaza cercetatorii de la Harvard, afecteaza gandirea, starea de spirit si abilitatea de a retine informatii si poate creste riscul pentru diferite accidente. Pe termen lung consecintele sunt si mai grave si includ obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare si decesul prematur. Un alt studiu recent confirma ca 7 nopti consecutive de somn insuficient poate duce la peste 700 de mutatii genetice. Daca nu reusim sa ne inlocuim si odihnim celulele vechi, bolile degenerative sunt fara doar si poate urmatorul pas, informeaza Doctorul Zilei.

Un doctor de la noi avertizeaza. 95 % dintre alimente contin E-uri. De ce se pun "otravurile" in mancare. Mancam bombe alimentare in fiecare zi, constient sau nu. Suntem peste sapte miliarde de oameni pe glob si anual ne inmultim considerabil, iar industria alimentara cauta tot felul de solutii pentru a acoperi nevoia de hrana. Asa se face ca multe alimente ascund chimicale si calorii goale care ucid organismul treptat. 95 la suta dintre alimentele aflate pe piata contin E-uri, relateaza Doctorul Zilei.

Studiu: Exigentele prea mari imbolnavesc copiii. Tulburarile alimentare, cum ar fi bulimia sau anorexia, reprezinta afectiuni cu care se confrunta multi dintre tinerii zilelor noastre, inca din adolescenta. In special fetele. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Oxford arata ca aceste simptome sunt o consecinta a tenditei parintilor de a-si controla prea mult copiii. Orice parinte, nu incape indoiala, isi doreste ceea ce este mai bun pentru copilul sau. O educatie buna, o cariera stralucita, o viata de familie perfecta. Numai ca proiectiile lor nu se potrivesc cel mai adesea cu aspiratiilor celor carora le-au dat viata, scrie Unica.