8 lucruri care te pot ucide in propria casa. 4,3 milioane de oameni mor anual din cauza poluarii toxice din casele lor, au descoperit cercetatorii australieni de la Universitatea din Surrey. Cauzele sunt diverse. De la fumul de la gatit intrat in pereti, mucegai si pana la toxinele din vopseluri si solutii de curatat, inamicii invizibili ne transforma casa intr-un camp de razboi. Simptomele sunt: oboseala extrema, dureri de cap si respiratie scurta si precipitata. Boala ucigatoare a fost botezata de specialistii australieni "Sick Building Syndrome". Cele mai periculoase pe lista substantelor sunt odorizantele si lumanarile parfumate. Insa iata unde se ascund "dusmanii", relateaza Click.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa-ti schimbi culoarea sau lungimea parului, fara sa te vopsesti si fara sa te tunzi. Sezonul cald este sezonul experimentelor in materie de styling. De cele mai multe ori, primavara si vara sunt anotimpurile in care femeile isi schimba cel mai adesea tunsoarea sau culoarea parului. Daca si tu ti-ai dori sa faci asta, dar ti-e teama ca nu iti va sta bine cu noul look, azi iti spunem cum iti poti schimba culoarea sau lungimea parului, fara sa te vopsesti si fara sa te tunzi! Anul acesta, cele mai cautate nuante de par sunt fie cele naturale, fie cele foarte intense - de la roz, verde sau albastru, pana la turcoaz sau alte culori iesite din comun. Nu-i asa ca ti-ar placea sa vezi cum ti-ar sta cu una dintre ele, fara sa fie nevoie sa iti schimbi culoarea parului, scrie Unica.

Fa asta in fiecare dimineata si seara de cate 10 ori si viata ti se va prelungi instant. Cu totii ne dorim sa avem o viata lunga si sa intampinam cat mai putine probleme de sanatate pe parcursul anilor. Din pacate, nu toti suntem la fel de norocosi, iar multi dintre noi ne imbolnavim de diverse afectiuni. Ceea ce nu stiati multi dintre voi este ca fiecare persoana poate sa-si prelungeasca viata cu multi ani daca tine cont de anumite lucruri. Am descoperit o metoda de prelungire a vietii care sigur da randament, dar si te scapa de stres, potrivit Doctorul Zilei.

Medicina energetica ne vindeca emotional. Aflate intr-o permanenta interactiune, corpul si mintea

"lucreaza" pentru a conferi o stare de bine. Specialistul Click! in medicina traditionala indiana, dr. Ovidiu Chis, ne vorbeste despre medicina energetic, cea care se ocupa de planul emotional. Medicul cunoaste traseele energetice (meridianele) si acumulatoarele de energie ale corpului (chakra), iar atingerea unor puncte speciale pe corp produce conectarea cu aceste emotii si eliberarea vibratiilor care dau suferinte emotionale. Trebuie sa stim ca stresul, durerea sau socul emotional sunt acumulate in mici rezervoare asemanatoare unor "pernite energetic", care contin informatia respectiva si care se localizeaza cel mai adesea de-a lungul traseelor nervoase sau in punctele si meridianele energetice. Interesant e ca informatia energetica nu e de natura negativa sau pozitiva, ea in esenta e o experienta si o cunoastere acumulata. Depinde de noi cum reactionam la aceste experiente, relateaza Click.

Cand operam tiroida si care sunt riscurile acestei interventii. Stresul zilnic, alimentatia deficitara, lipsa iodului si predispozitiile din familie favorizeaza aparitia dereglarilor la nivel tiroidian, probleme ce pot aparea la nastere, adolescenta, menopauza si dupa varsta de 60 de ani. In cele mai multe dintre cazuri, acestea se trateaza pe cale medicamentoasa. In alte situatii insa, operatia de indepartare a tiroidei este solutia terapeutica salvatoare. Situata la baza gatului, sub "marul lui Adam", tiroida este una dintre cele mai mari si mai importante glande ale organismului, avand un rol esential in reglarea metabolismului prin hormonii secretati. Pe langa acest aspect, hormonii T3 si T4, produsi din iodul continut de alimente, au rol si in reglarea temperaturii corpului, in accelerarea sau diminuarea arderilor, in reglarea colesterolului si ritmului cardiac, in dezvoltarea tesutului osos si nervos, influentand, de asemenea, si tranzitul intestinal, hormonii sexuali, parul, pielea si unghiile, informeaza Doctorul Zilei.