​Totul despre fobii. De ce apare frica excesiva? Semantic, inseamna o teama irationala, o stare patologica de neliniste sau de frica paroxistica fata de ceva.Si exista o mare diversitate de astfel de reactii vivazi de lucruri, obiecte sau animale la care nici macar nu te-ai gandi. Peste ele, insa, nu poti trece decat cu ajutor specializat Fobia este o frica irationala, pentru ca pericolul efectiv nu exista in realitate sau este mult exagerat in mintea persoanei care o simte. Persoanele care sufera de o fobie se panicheaza, de multe ori, doar la anticiparea situatiei stresante sau doar la gandul ca ar putea fi puse fata in fata cu aceasta. Ca sa va dam doua exemple rapide, teama irationala fata de flori sau frica paroxistica de a trece strada. Poate sa para incredibil, dar sunt oameni in jurul nostru care nu pot sa priveasca o floare fara sa intre in panica sau sa aiba, brust, o stare de rau inexplicabil. In primul rand, spune psihologul Eveline Osnaga, orice le-ar provoca, avem nevoie de ajutor de specialitate pentru a le depasi. Si, daca va regasiti intr-o astfel de descriere, mergeti la psiholog, pentru ca in timp efectele psihice se agraveaza si e mai greu de luptat cu ele. Exista o mare diversitate de fobii, toate, insa, au o serie de simptome comune. De aceea, am decis sa incercam, in patru episoade lunare, sa deslusim ce sunt aceste fobii si ce ni le provoaca, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Care sunt semnele care arata ca esti deshidratata. Mai mult din 70% din corpul nostru este apa, asa ca daca se strica acest echilibru vor aparea probleme. O data cu venirea verii, avem nevoie sa ne hidratam constant pentru a compensa apa pierduta prin transpiratie. Deshidratarea este o problema des intalnita. Aceasta poate fi extrem de periculoasa, din cauza excesului de sodiu care se poate acumula in tesuturi. In loc sa mananci o guma de mestecat, bea un pahar mare de apa. Saliva este un antibacterian natural stimulat de apa. Fara saliva, apar bacteriile ce dau mirosul neplacut al gurii. De cele mai multe ori corpul nostru nu stie daca ne este foame sau sete, asa ca data viitoare cand ai o pofta ciudata bea un pahar de apa si afla daca iti era foame sau sete. Muschii nostru, cartilajele si incheieturile sunt 80% apa. E normal sa apara dureri cand pierzi elementul indispensabil pentru sanatatea lor, anuntaUnica.ro.

Dieta calugarilor niponi. Cum sa scapi de 10 kg in 10 zile. E deja iunie! Cand a trecut timpul? Nu stiu, dar ma bucur ca vine concediul! Si plec la mare. Relaxare, valuri, scoici, mancare delicioasa, soare, nisip. O saptamana de vis. Mai ales ca am si reusit sa scap de 10 kg. Mi-a luat doar 10 zile sa fac treaba asta. Nu crezi ca e adevarat? Iti spun si tie cum am reusit, incerci si tu si apoi lasi un mesaj la finalul acestui articol si imi spui cum stau lucrurile, ce rezultate ai obtinut. Asadar, o buna prietena mi-a prezentat dieta calugarilor niponi, un regim de slabire foarte eficient, rapid si ieftin. Cu acesta dieta, in doar 10 zile, am scapat de 10 kg. As mai fi vrut sa continui, insa acest regim nu se poate tine pe o perioada mai lunga de timp, informeazaClick.

Cancer de stomac: cauze, simptome, tratament. Atunci cand la nivelul stomacului are loc o crestere neobisnuita a numarului de celule, acestea pot sa formeze una sau mai multe tumori. Cancerul la stomac este o afectiune cu cauze genetice, dar care poate fi declansat si de anumiti factori de risc, despre care e bine sa stii, ca sa te feresti de ei. Cancerul de stomac este a 15-a cea mai frecventa forma de cancer la adulti, adica la fiecare 100 de cazuri de cancer identificate, doua sunt ale acestui organ atat de important. Cauza principala este una genetica, dar se pare ca exista si factori de risc, iar unii dintre ei pot fi evitati, scrieDivahair.ro.

Cum a fost "setat" omul: Carnivor sau vegetarian? Nu putini sunt romanii au decis sa "arunce" din alimentatia lor produsele de origine animala, sub pretextul ca aceasta ar fi responsabila de producerea multor forme de cancer. Argumentele pe care vegetarienii le expun atunci cand spun ca oamenii ar fi fost setati inca de la origini sa fie ierbivori se bazeaza in principal pe consideratii de tip fiziologic, cum ar fi conformatia danturii si a aparatului digestiv, care sunt diferite fata de cele ale animalelor carnivore. Ei bine, realitatea este ca omul primitiv manca ce apuca! "Exista o veche preocupare legata de aceasta controversa, si anume daca oamenii sunt <> ca vegetarieni sau drept carnivori. Parerile sunt impartite, fiecare <> sustinandu-si argumentele. Diferite modalitati de cercetare moderne au permis sa ne apropiem ceva mai mult de realitate: oamenii primitivi au fost fiinte oportuniste. Mancau tot ce gaseau, pentru a supravietui. Majoritatea alimentatiei era de origine vegetala. Nu pentru ca asta era mai sanatos, ci pur si simplu ca era la indemana", ne explica dr. Corina Zugravu, medic nutritionist si lector in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Dr. Carol Davila din Bucuresti, anuntaDoctorulZilei.ro.