Patru ingrediente care iti otravesc creierul zi de zi. Stilul de viata actual nu este deloc un aliat pentru sanatatea noastra. De la mediul care ne inconjoara pana la alimentele pe care le consumam zi de zi, totul pare sa ne otraveasca putin cate putin. Tu stii ca exista anumite ingrediente care afecteaza celulele creierului? Acestea nu numai ca il impiedica sa functioneze la capacitate normala, dar pot si sa favorizeze aparitia unor afectiuni grave. Nu ii spune "Adio!" cestii pline cu cafea aromata, insa ia in considerare ca este bine sa tii sub control consumul acestei licori. Bineinteles, cafeina are multe beneficii, dar numarul lor nu va fi in crestere daca faci exces, dimpotriva. Nu uita ca acest ingredient nu se gaseste doar in cafea, ci si in anumite ceaiuri, ciocolata, cacao, sucuri racoritoare si bauturi energizante. De ce ar trebui sa ai grija cu consumul cafeinei? In urma unor studii de specialitate, efectele negative asupra creierului nu au putut fi neglijate. Se pare ca ea produce tulburari de somn si creeaza anxietate, ceea ce poate deveni un factor de stres in plus pentru creier, scrieDivahair.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum iti usuci parul in mod corect. Chiar daca nu iti coafezi parul, stii ca un foehn iti poate salva foarte mult timp. Daca unui par obisnuit ii ia intre o ora si patru ore pentru a se usca complet, folosirea unui foehn poate scurta acest timp la 15-30 de minute. Daca te-am convins sa folosesti foehnul, acum trebuie sa stii ca exista si niste reguli nescrise pe care ar trebui sa le respecti daca vrei sa ai un par frumos, sanatos si frumos aranjat. Chiar daca nu iti coafezi parul, stii ca un foehn iti poate salva foarte mult timp. Daca unui par obisnuit ii ia intre o ora si patru ore pentru a se usca complet, folosirea unui foehn poate scurta acest timp la 15-30 de minute. Daca te-am convins sa folosesti foehnul, acum trebuie sa stii ca exista si niste reguli nescrise pe care ar trebui sa le respecti daca vrei sa ai un par frumos, sanatos si frumos aranjat. Foloseste o perie rotunda mare si concentreaza-te pe radacini cand incepi sa-ti usuci parul. Astfel, vei crea volum la radacina si parul va arata ca si cum ai fi iesit de la coafor, anuntaUnica.ro.

ABC-ul viitorilor parinti. Cinci analize care iti spun daca ai sau nu probleme de infertilitate. Tot mai multe cupluri din Romania se confrunta cu problema infertilitatii. Fie ca vorbim despre femei, fie ca este vorba despre barbati, de foarte multe ori acestia refuza sa accepte faptul ca ceva nu merge cum trebuie si se incapataneaza sa mearga la medic pentru a face un set de analize care le-ar putea da imediat niste raspunsuri. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate, spune ca exista cateva analize de la care se porneste orice investigatie in cazul unui cuplu care incearca, timp de un an, sa obtina o sarcina pe cale naturala si nu reuseste. De la aceste prime analize de baza se poate merge si catre altele mai elaborate. Ideea este ca, acest prim set ofera, in cele mai multe dintre cazuri, indicii despre cauza infertilitatii, informeazaLibertatea.

Femeile care sufera de migrene au un risc mai mare de boli de inima. Femeile care se confrunta cu migrene si dureri de cap prezinta un risc mai mare de a suferi atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale, sustine un nou studiu publicat in jurnalul medical BMJ."Migrenele ar trebuie considerate un marker pentru un risc crescut de boli cardiovasculare, cel putin la femei", explica autorul principal al studiului, doctorul Tobias Kurth, directorul Institutului de Sanatate Publica de la Universitatea de Medicina Charite din Berlin. Migrena este o suferinta cronica, caracterizata prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Unele persoane au 1-2 episoade de durere de cap pe an, in timp ce alte persone afectate au dureri de cap de mai multe ori pe luna, poate chiar zilnic. Deseori acestea sunt insotite de stare de greata, voma, sensibilitate la lumina si zgomot. In urma studiilor efectuate de-a lungul timpului acestea au fost asociate cu un risc crescut de atac de cord si cu posibile accidente vasculare cerebrale. "Doctorii ar trebui sa fie constienti ca exista o legatura intre migrene si bolile cardiovasculare, iar femeile care se confunta cu migrene ar trebui sa faca un control pentru a evalua riscurile", avertizeaza Kurth, scrieClick.

Aceasta planta miraculoasa trateaza cancerul de col uterin si tuberculoza. Una dintre plantele considerate miraculoase este aloe vera. Fitoterapeutii nu mai contenesc sa-i laude efectele binefacatoare, ce se manifesta in special in tulburari grave, in care alte solutii naturale actioneaza mai greu. Pentru tratamentul contra cancerului uterin este nevoie de urmatoarele ingrediente: 1.500 g aloe vera in varsta de trei-cinci ani, data prin masina (plantele nu trebuie udate cu cinci zile inainte de tocare), 2.500 g miere pura, 3.500 g vin rosu dulce cu o tarie de circa 20 de grade. Toate acestea se pun intr-un vas din sticla de culoare inchisa, se amesteca si se lasa intr-un loc intunecat si rece timp de cinci zile. Vasul trebuie sa fie bine inchis. Din lichidul rezultat din amestec se ia astfel: in primele cinci zile de tratament, cate o lingurita de trei ori pe zi, cu doua ore inainte de mese. In zilele urmatoare, doza este marita cu o lingurita, de trei ori pe zi, cu o ora inaintea meselor principale. Minimul curei e de doua saptamani, dar este preferabil sa fie urmata o luna si jumatate, anuntaDoctorulZilei.ro.