Program de ingrijire pentru zile caniculare. O piele luminoasa, hidratata si un par stralucitor - acestea sunt obiectivele pe care ni le propunem la inceput de sezon estival. Cu un plan bine pus la punct, poti transforma dorintele in realitate. Incepe de pe acum sa indepartezi impuritatile si celulele moarte de pe piele cu exfoliante de corp. Foloseste produse din comert sau prepara-le acasa, cu ingrediente la indemana, cum sunt zatul de cafea si laptele. Combina-le si aplica produsul obtinut prin miscari circulare. Insista pe fata, gat, decolteu, coate, genunchi si calcaie. Repeta procedeul de doua ori pe saptamana. Dupa ce ai exfoliat pielea, aplica o lotiune sau crema de corp, care va actiona mult mai eficient dupa stimularea circulatiei sangvine, relateaza clickpentrufemei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa faci aer conditionat in casa fara folosirea electricitatii. Daca in corporatie sau acasa esti obisnuit ca aerul conditionat sa fie la un click distanta, in Bangladesh situatia e radical diferita. Tocmai de aceea aceasta inventie e impresionanta. In Bangladesh, peste 70% din populatie traieste in locuinte provizorii din cauza pericolului constant de inundatie. Totodata, acest pericol face ca cea mai mare parte a acestor case improvizate sa nu fie conectate la electricitate, astfel ca pe timpul verii, cand temperaturile ating valori aproape insuportabile, sansele de a supravietui fara aer conditionat scad considerabil. In acest context apare proiectul "Eco-Cooler", pornit de doua companii locale prin care incearca sa le ofere locuitorilor o solutie simpla, care nu consuma electricitate, si in care nu trebuie sa investeasca sume mari de bani, anunta PlayTech.

Cura miraculoasa de doua saptamani. Ce se intampla daca consumi zilnic patrunjel. Unul dintre cele mai apreciate zarzavaturi, patrunjelul nu are numai rolul de a da savoare mancarii, ci are si efecte extraordinare asupra sanatatii noastre. El contine flavonoide, minerale, provitamina A, complexul vitaminic B, mai multa vitamina C decat o lamaie, iar o singura legatura parfumata din aceasta planta ne furnizeaza mai multe proteine decat doua oua. Patrunjelul mai contine apiol, alte vitamine (B, E), calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, precum si un aminoacid numit histidina, ce stopeaza dezvoltarea tumorilor. De asemenea, patrunjelul ajuta la buna functionare a ficatului, splinei, sistemelor endocrin si digestiv, fiind un puternic fortifiant al imunitatii, scrie DoctorulZilei.

Cum sa-ti faci ulei de lavanda acasa. In timpul primului razboi mondial se obisnuia, in lipsa antisepticelor, sa se oblojeasca ranile cu ulei de lavanda. In zilele noastre uleiul de lavanda se foloseste in aromaterapie si ca ulei de masaj pentru stimularea circulatiei. Cel mai bun ulei de lavanda este cel pe care il poti face la tine acasa. Poti picura cativa stropi de ulei de lavanda in apa de baie, pe perna inainte de culcare sau il poti folosi ca ulei de masaj. Uleiul de lavanda are proprietati relaxante, antibacteriene si cicatrizante. Cei care au probleme cu sinusurile pot folosi cu incredere acest ulei, relateaza Unica.ro.

Ce alimente iti dau energie pentru intreaga zi. Desi dormi bine pe timpul noptii, sunt zile cand cu greu te opresti din cascat. Descopera in randurile de mai jos ce alimente este bine sa incluzi in dieta ca sa ai aceeasi energie ca si dupa o ceasca de cafea! Considerate ca fiind super-alimente, semintele de chia sunt o importanta sursa de acizi grasi Omega-3, fapt ce poate creste puterea de concentrare. Numeroase studii au aratat ca includerea acestor seminte in alimentatie poate face ca persoana sa fie mai alerta si sa scape de senzatia de oboseala. In plus, ele aduc beneficii si sanatatii digestive. Adauga-le in smoothie, in salate sau consuma-le cu iaurt, scrie clicksanatate.ro.