Te-ai ingrasat si esti mai nervoasa zilele acestea? Iata ce se petrece cu tine! Poate nu esti in apele tale zilele acestea si ai observat ca te-ai si ingrasat, chiar inainte de a pleca in concediu. Daca dai vina pe canicula, nu este cazul! Cea care iti saboteaza corpul este chiar casa in care locuiesti. Lucrurile printre care traim ne pot afecta in mod direct organismul. Te-ai ingrasat, esti nervoasa, nu iti mai convine nimic. Poate ti se pare greu de crezut, insa muzica pe care o asculti sau tigaile in care gatesti iti pot veni de hac. Cum? Aceste obiecte, din cauza substantelor toxice pe care le contin, pot influenta eliberarea hormonilor de catre organism. Inca de la pubertate, pana la menopauza hormonii trimit semnale chimice care influenteaza functionarea organelor interne. Desi schimbarile hormonale sunt normale de-a lungul vietii, acestea pot avea efecte care ti se pot parea anormale. Pentru unii astfel de transformari nu inseamna nimic, insa in cazul altora este vorba de schimbari vizibile: ingrasare, lasarea muschilor, scaderea libidoului, anxietate, depresie, insomnie, bufeuri, probleme digestive, pofte, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Patru zone ale corpului pe care sa le examinezi zilnic. Vizitele regulate la medic, analizele efectuate la zi si controalele temeinice de fiecare daca cand ai o problema medicala iti vor asigura o sanatate de fier. Dar, asa cum spuneau bunicii nostri, "paza buna trece primejdia rea", iar grija constanta pe care o avem pentru propriul organism ne poate scapa de multe afectiuni ce pot deveni periculoase. Fii "supereroina" ta si supravegheaza-ti zilnic starea de sanatate, examinand cu atentie aceste patru zone ale corpului! Importanta autoexaminarii lunare ar trebuie sa fie cunoscuta de orice femeie! Una dintre principalele cauze ale mortalitatii feminine, cancerul mamar depistat din timp poate fi vindecat. In timp ce controlul lunar, cu o saptamana inainte sau dupa menstruatie ne poate salva viata, nici examinarea zilnica a sanilor nu va strica, anuntaDivahair.ro.

Un tonic de exceptie in zilele caniculare: menta. Deoarece are un gust placut si un efect racoritor, izma buna (Mentha piperata) este singura planta care ne revigoreaza cel mai bine in zilele caniculare, sustin specialistii. Totodata, izma buna este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale consumate in tarile europene, in Orientul Mijlociu si in Africa. In zilele caniculare, toate preparatele din menta : infuzia, uleiul, otetul, vinul, tinctura si aromata apa de menta sant leacuri excelente mai ales pe vreme de canicula. Ceaiul de menta cu lamaie ne racoreste, ne hidrateaza foarte bine si ofera organismului energia de care are nevoie in zilele de vara cand canicula ne fura vigoarea. Din vremuri indepartate, menta medicinala este apreciata pentru numeroasele sale virtuti terapeutice. In acelasi timp, aromata planta este si un excelent condiment, folosit in gastronomie: in salate si in sosuri, pentru inconfundabilul efect racoritor, informeazaClick.

Ce boli grave poti face din cauza stresului. Ne luptam cu stresul in fiecare zi. Si cu cat mai mult ne luptam cu el, cu atat mai greu este de tinut in frau. Mai mult, pare a se adanci cu fiecare zi care trece, iar gandurile legate de plati, datorii si altele asemanatoare dau buzna peste noi. Orice ingrjorare micuta se transforma peste noapte in simtaminte coplesitoare, care iti afecteaza toata viata si nu te mai lasa sa te concentrezi la ceea ce este esential. Insa atunci cand esti intr-o stare continua de stres, acest lucru iti dauneaza, si nu numai la nivel de gandire, ci la nivel de sanatate. Uite ce face stresul corpului tau! Stresul cronic face ca hormonii stresului sa fie eliberati in exces. Iar cu acest exces hormonal prin corp, poti opri cu foarte mare greutate ceea ce s-a declansat. Ca urmare, sistemul tau are de suferit. Stresul declanseaza si inflamatia in organism, ducand la tensiune ridicata si la o rezistenta foarte redusa in ceea ce priveste bolile. Corpul tau incepe sa se simta din ce in ce mai obosit, pielea incepe sa reactioneze negativ si incepi sa te simti din ce in ce mai obosita fizic si emotional, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum stii ca rosiile pe care le cumperi din supermarket sunt bune. Suntem incurajati inca din copilarie sa consumam cat mai multe fructe si legume. Insa de multe ori nu stim daca alegerile pe care le facem sunt cele corecte. De cate ori nu s-a intamplat sa ajungi la supermarket si sa cumperi rosii despre care, atunci cand le-ai pus im farufurie, ti-ai dat seama ca nu au nici un gust. Sigur, cea mai buna solutie este sa ai un furnizor de la tara, adica sa cumperi marfa direct de la producator. Numai ca, nu este cel mai la indemana lucru sa facem asta, asa ca dam fuga la magazin si cautam cele mai aratoase, pufoase, colorate, rosii, in functie de criteriile fiecaruia dintre noi. Ei bine, ce trebuie sa stiti despre rosiile cumparate de la supermarket este faptul ca se impart in doua categorii: cele organice, naturale - foarte bune de consum, si cele modificate genetic. De asemenea, intre aceste doua tipuri de fructe, anuntaUnica.ro.