Cum previi si cum poti sa scapi de durerile de spate in mod natural. Durerile de spate nu sunt deloc placute, mai ales daca acestea incep sa apara in cele mai nepotrivite momente, limitandu-ne miscarile destul de mult. Durerile de spate si cele articulare sunt printre cele mai frecvente in randul populatiei, acestea incepand sa isi faca aparitia odata cu inaintarea in varsta, cu toate ca asta nu reprezinta neaparat o regula generala. Daca in urma cu cativa ani de durerile de spate se plangeau doar persoanele mai invarsta, iata ca in prezent ele au inceput sa se faca simtite si atunci cand vorbim de populatia tanara, iar acest lucru se datoreaza in principal faptului ca sedentarismul a inceput sa fie o regula generala a prezentului, excercitiile fizice lipsind aproape cu desavarsire din viata noastra. Daca mai adaugam pe lista si orele petrecute la birou ori in fata calculatorului, avem toate premisele aparitiei durerilor de spate ori a celor articulare, scrieClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Bei apa cu gheata? Iata ce ti se poate intampla! Sezonul estival este perioada in care bem multa apa, in special rece, motiv pentru care au aparut multe informatii care se bat cap in cap. Se spune ca nu este bine sa consumi apa cu gheata frecvent, in special dupa masa, pentru ca poti sa dezvolti multe afectiuni. Dar, in acelasi timp, specialistii vorbesc si despre beneficiile pe care le are apa rece pentru organism. Pana la urma, unde se afla adevarul? Ce ti se poate intampla daca bei apa cu gheata? Specialistii spun ca este important sa te hidratezi constant, in special dupa ce faci miscare, dar ca trebuie sa fii atenta la temperatura pe care o are apa. Doctorii spun ca nu este bine sa o consumi cu gheata ori sa fie foarte rece, anuntaDivahair.ro.

Remedii naturale pentru sforait. Esti o persoana care sforaie sau dormi cu o persoana care are acest obicei? Atunci stii ca ambele persoane se vor trezi cu dureri de cap, pentru ca sforaitul afecteaza somnul si duce la o serie de afectiuni. Din moment ce sforaitul este rezultatul vibratiei dintre gat si nas, mentinerea mucoaselor umede pot scadea din intensitatea sunetului rezultat. Poti cumpara un umidificator sau poti pune un pahar de apa aproape de o sursa de caldura pentru a creste umiditatea din camera. Hidratarea organismului de-a lungul intregii zile va duce la umezirea mucoasei nazale si va face ca sunetul neplacut sa fie amortizat. Pozitia ideala de somn pentru persoanele care sforaie este pe o parte pe o perna inalta. Atunci cand dormi pe spate limba poate impiedica o respiratie corecta. Cum poti sa renunti in a mai dormi pe spate? Coase un buzunar pe spatele bluzei de pijama in care poti pune o minge de tenis. De cate ori te vei intoarce pe spate, mingea de tenis te va avertiza ca nu este bine sa dormi asa, informeazaUnica.ro.

Boala grava si perfida pe care poti sa o ai de 20 de ani fara sa stii. Oboseala e unul dintre simtpome. In spatele oboselii permanente si a poftei scazute de mancare se poate ascunde hepatita cu virus C, care "s-a instalat" in urma cu 10-20 de ani. In ciuda gravitatii, boala se poate vindeca. Marian a facut in urma cu 20 de ani o operatie la picior. Anul trecut, n-a mai rezistat oboselii si palorii care ii stricau fiecare zi si i-a cerut medicului de familie sa il trimita la analize mai amanuntite. A aflat ca are hepatita cu virus C, pe care cel mai probabil a luat-o din transfuzia de sange care i s-a facut in urma cu 20 de ani, cand a fost operat. Daca in cazul hepatitei B, manifestarile apar in primii 4-5 ani de la instalarea bolii si nu este vindecabila, virusul C isi face simtita prezenta si dupa 20 de ani, dar este totusi curabil. "In ultimii ani, imbolnavirile cu hepatita C au un trend ascendent prin prisma faptului ca boala se manifesta cu o intarziere de 10-20 de ani", explica medicul Mihai Voiculescu. Intarzierea tratamentului poate duce insa la aparitia cirozei sau a cancerului hepatic, scrieDoctorulZilei.ro.

Bauturile preparate din patrunjel combat 70 de afectiuni. Patrunjelul mentine vigoarea organismului uman de mai bine de 2000 de ani. Miraculoasa planta a fost adusa si in tara noastra din zona Marii Mediterane. In comparatie cu alte zarzavaturi cultivate la noi, patrunjelul este cea mai indragita planta folosita ca aliment si ca planta medicinala care trateaza cu succes mai bine de 70 de afectiuni. Din vremuri indepartate, chiar daca nu se cunoasteau substantele active prezente in compozitia patrunjelului, aromata planta era folosita in cantitati semnificative in bucataria traditionala. Din frunzele si din radacinile plantei se pot prepara bauturi cu valori terapeutice exceptionale: ceaiuri, sucuri si chiar vinuri, licori care ne mentin in forma, anuntaClick.