Acest fruct de sezon delicios are efect de Viagra. Consumul de cirese, visine, mere, piersici sau pepene rosu ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului si a disfunctiilor erectile. Infruptati-va zilnic cu delicioasele fructe de sezon! Va ajuta sa va mentineti tineri, frumosi si sanatosi. Va prezentam, mai jos, caracteristicile fiecarui fruct in parte. Se stie ca pepenele rosu este fructul cu cel mai mare continut de apa - 95%! Datorita acestei concentratii deosebite pepenele actioneaza mai ales la nivelul rinichilor, imbunatatind functionarea acestor organe. Pepenele rosu poate fi folosit la curele de detoxifiere si de slabire. Ajuta la curatarea rapida a tenului si elimina toxinele din organism. De asemenea, pepenele rosu previne aparitia reumatismului, a constipatiei si a obezitatii. Considerat fructul-vedeta al verii, ideal pentru zilele caniculare, pepenele rosu previne numeroase tipuri de cancer, precum cancerul de san, colorectal, de plamani sau de col uterin, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Lotiunea de protectie solara, utila si cand nu esti la plaja. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anual, circa 3 milioane de persoane din intreaga lume sunt diagnosticate cu cancer de piele. Un motiv in plus sa te gandesti serios sa folosesti o crema cu protectie solara si in afara concediului la mare. Cand nu esti in vacanta preferi sa nu folosesti lotiune de protectie solara deloc. Crema aceasta este utila, insa, in zilele toride de vara atat cand esti in concediu la mare, cat si cand ai multe drumuri de facut prin soare. Pielea poate avea de suferit chiar si cand te plimbi, in drum spre serviciu sau spre casa. De aceea, obiceiul de a aplica o crema cu factor de protectie solara in fiecare dimineata iti poate salva pielea la propriu. Cantitatea de lotiune de protectie solara folosita conteaza si ea, pentru ca in functie de ea te poti orienta daca ai acoperit intreaga suprafata a corpului sau daca mai este nevoie. Ai nevoie de circa doua pahare de shoturi de lotiune pentru corp si de o cantitate cat o aluna pentru ten, anuntaClick.

Sapte semne ca duci lipsa de proteine in organism. In cazul in care nu ai observat pana acum, in ultimii ani s-a discutat adesea despre consumul de proteine. In ciuda preocuparii generale asupra acestui aspect, unele persoane continua sa nu ia in seama cantitatea zilnica necesara, in special vegetarienii si cei care obisnuiesc sa manance mai mult frugal. Este destul de dificil sa pui o eticheta pe ceea ce inseamna "proteine insuficiente", din moment ce fiecare om se distinge de celalalt printr-o serie de factori precum metabolism, stil de viata, activitati zilnice etc. Totusi, ca o regula generala, daca o persoana are o dieta ce presupune consumul unui numar de 2000 de calorii, un necesar zilnic de proteine ar varia de la 50 la 150 de grame, informeazaDivahair.ro.

Cum scapam de vanataile de pe picioare. Vanataile fac parte din viata noastra. Cele mai frecvente sunt cele de pe picioare. Uneori ne-am dori sa dispara pur si simplu inainte sa ne imbracam in pantaloni scurti sau in fusta. Aceste semne de buna purtare sunt de fapt vase mici de sange ce se sparg sub piele. Sangele ajunge in tesuturile invecinate si provoaca acele pete dureroase albastre/mov sau negre. Aceste semne apar la cateva minute de la impact, dar dureaza cateva saptamani pentru a se vindeca. O legatura de patrunjel facuta pasta se poate aplica direct pe vanataie, acoperindu-se pielea apoi cu un bandaj. Acesta se schimba la cateva ore. Patrunjelul trateaza inflamatiile si previne formarea cheagurilor. Ceapa are proprietati antiinflamatorii, vindeca pielea si reduce durerea. Sucul de la o ceapa se pune direct pe vanataie si se lasa pana pielea absoarbe lichidul vindecator, scrieUnica.ro.

Expert in alimentatie: "Alimentele importate de la mare distanta sunt imbibate in petrol". Expertul in alimentatie publicasi siguranta alimentelor, dr. Maximilian Dragan spune ca oricat de priceputi am fi la matematica si chimie, informatiile de pe etichete sunt, pentru multi dintre noi, ceva de domeniul SF. El atrage, insa, atentia ca acei coloranti si aditivi sunt substante periculoase. Dr.Maximilian Dragan: In cazul produselor importate, ele se verifica in baza Regulamentelor UE, pentru ca de la noi pot ajunge oriunde in Europa. Aceste controale se fac, de multe ori, ca exces de zel cu damf politico-populist (supracontroale pe produse turcesti, ca raspuns la blocarea importurilor de berbecuti). In ceea ce priveste produsele importate de la mare distanta trebuie sa nu uitam ca ele sunt ￯imbibate in petrol￯, ca urmare a consumului facut pentru transportul lor. Care este noima sa importam cartofi din Peru? Ceapa din China? Pe relatie intracomunitara, produsele sunt verificate in baza unui plan de control al reziduurilor si orice neregula se raporteaza, iar produsele se retrag de la raft. Integral peDoctorulZilei.ro.