De ce te mananca scalpul si cum scapi de aceasta senzatie. De obicei, cauza cea mai comuna pentru mancarimile de scalp este matreata. Matreata poate fi si insotita si de pecingine sau de infectii bacteriene. Cateodata este un semn al unei boli autoimune. Alte cauze ale mancarimilor pot fi alergiile la ingredientele folosite in sampoane si balsamuri. Cele mai frecvente tratamente pe care le o sa le primesti de la doctor sunt cremele antimicrobiene, solutiile cheratolitice, cremele pe baza de cortizon si schimbarea dietei. Uleiul de arbore de ceai. Uleiul esential din acest arbore este puternic antimicrobian si amelioreaza inflamatiile produse de dermatita seboreica. Un studiu publicat in Jurnalul American al Academiei de Dermatologie a aratat ca sampoanele ce contin cel putin 5% ulei de arbore de ceai au ajutat peste 41% din cei cu probleme cu matreata si scalpul, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum opresti infarctul intr-un minut. Problemele de inima sunt principala cauza de deces la nivel mondial si, cel mai adesea, ele sunt provocate de un stil de viata nesanatos si sedentar. Persoanele care au boli cardiace au un dusman comun de care se tem: infarctul. Semnele acestuia pot fi detectate din timp, dar cel mai adesea sunt luate in seama abia atunci cand devin serioase si pot pune viata in pericol. In vreme ce tratamentul cel mai bun pentru bolile de inima este preventia, printr-un stil de viata sanatos, se pare ca exista un leac pentru infarct care isi face efectul foarte repede! Nu ti-ai putea inchipui care este tratamentul pentru infarct, despre care se spune ca functioneaza intr-un minut: piperul! Acesta a intrat in atentia specialistilor in sanatate acum mult timp, datorita proprietatilor sale incredibile, iar in America exista un medic care nu a pierdut niciodata un pacient din cauza unui infarct, datorita faptului ca a avut curajul sa foloseasca piper cayenne ca tratament, anuntaDivahair.ro.

Ce nu trebuie sa-ti lipsesca din dieta de vara. In loc sa alegi o dieta drastica de slabit, vara asta mizeaza pe alimente indicat in zilele calduroase, de vara, facand totodata unele dintre cele mai combinatii. Cantitatile mari de vitamina A si C fac din rosii alimente perfecte pentru zilele caniculare. In plus, acestea sunt sarace in carbohidrati si calorii, motiv pentru care le poti manca proaspete sau sub forma de suc, fara probleme, zilnic, chiar daca vrei sa scapi de kilogramele in plus. O rosie medie contine doar 35 de calorii, ofera 40% din necesarul zilnic de vitamina C si 20% din cel de vitamina A. De asemenea, rosiile contin licopen, un antioxidant puternic care protejeaza organismul de diferite boli, precum cancer si afectiuni cardiovasculare. Si ardeii grasi contin antioxidanti precum betacarotenul, care ajuta la stimularea sistemului imunitar si care previn deteriorarea celulelor de catre radicalii liberi. Spre deosebire de rosii, ardeii grasi contin vitamina C in cantitati mult mai mari - doar o jumatate de cana de ardei proaspat (galben, verde, rosu) ofera peste 23% din doza zilnica de vitamina C, informeazaClick.

Elixirul tineretii e la indemana oricui. Acest fruct contine o substanta miraculoasa care regenereaza muschii si prelungeste viata. Oamenii de stiinta pare sa fi descoperit secretul tineretii fara batranete intr-un fruct care se gaseste in orice supermarket. Intr-un studiu facut la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, s-a descoperit ca rodia contine un ingredient miraculos care regenereaza muschii imbatraniti si prelungeste viata. "Credem ca aceasta descoperire e o adevarata piatra de temelie in crearea tratamentelor anti-imbatranire", au declarat cercetatorii. Potrivit oamenilor de stiinta, rodia are abilitatea de a mentine mitocondriile, acele uzine energetice celulare care se degradeaza odata cu inaintarea in varsta, ducand la slabirea muschilor. Substantele din rodii sunt transformate de bacteriile din intestine intr-un compus numit urolithin A care ajuta la conservarea mitocondriilor, scrieDoctorulZilei.ro.

Cocktail-urile de vitamine pe perioada sarcinii, o "cheltuiala inutila". Femeile insarcinate care mananca bine nu au sa nevoie sa consume cocktail-uri de multivitamine si pot fi, in general, scutite, de aceste "cheltuieli inutile", a subliniat revista britanica independenta Drugs and Therapeutics Bulletin (DTB). Potrivit Agerpres, pe perioada sarcinii, femeile "nu ar trebui sa cedeze presiunii reclamelor" care incurajeaza administrarea de suplimente de multivitamine si minerale, sustine revista, care recomanda in schimb adoptarea unei diete echilibrate si administrarea de acid folic (vitamina B9) si de vitamina D, accesibile la costuri relativ scazute. Cutiile de suplimente contin adesea peste douazeci de vitamine si minerale (B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K, acid folic, iod, magneziu, fier, cupru, zinc, seleniu, etc.), iar administrarea lor ar preveni orice fel de probleme aparute in timpul sarcinii. Achizitionarea acestora costa in medie aproximativ 18 euro pe luna, potrivit DTB, anuntaLibertatea.