Consumul de cafea previne aparitia cancerului hepatic si de col uterin. Cafeaua consumata in mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului hepatic sau de col uterin, dupa cum sugereaza un nou studiu publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Atentia de cercetare pentru cancer din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii a dezmintit o informare datata in 1991, care sustinea ca exista o legatura intre consumul de cafea si aparitia cancerului de prostata, potrivit The Independent, citat de jurnalistii revistei Descopera. Schimbarea acestei decizii vine dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a evaluat mai mult de 500 de studii privitoare la legatura dintre cancer si consumul diferitelor tipuri de bauturi calde cum ar fi ceaiul sau cafeaua. Astfel, cafeaua a fost "dezincriminata", spunandu-se clar ca aceasta nu are efecte care sa sporeasca pericolul de aparitie a cancerului hepatic, de col uterin, de pancreas, de san sau de prostata. Cercetatorii mentioneaza ca in cazul celorlaltor tipuri de cancer nu au putut fi facute asumptii de acest fel, scrieClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum ne influenteaza smartphone-urile vederea? De multe ori, consultul oftalmologic periodic este atat de sumar incat nu mai ai timp sa intrebi medicul prea multe despre sanatatea ochilor tai. Acest articol isi propune sa raspunda tocmai acelor intrebari nepuse. Dr. Valentina Minciuna e medicul specialist care ne va lamuri, printre altele, si daca daca smartphone-urile, tabletele si laptopurile ne afecteaza vederea. Care dintre bolile oculare se mostenesc? Multe! Printre ele, defectele de vedere, precum miopia, astigmatismul, anizometropia si hipermetropia. Este foarte important ca parintii care sufera de o astfel de afectiune sa mearga impreuna cu copiii lor la un control oftalmologic de rutina, pentru ca eventualele probleme sa poata fi depistate din timp. La varste de peste 40 de ani, poate aparea glaucomul, cataracta sau degenerescenta maculara, si acestea mostenite genetic, anuntaUnica.ro.

Trei cazuri in care nu este bine sa-ti pui picaturi in ochi. Picaturile de ochi din farmacii ne scot de multe ori din incurcatura atunci cand avem ochii rosii sau cand ii simtim foarte uscati. Produsele care se vand fara prescriptie medicala sunt destinate ameliorarii simptomelor provocate de ochii foarte obositi, fie din cauza odihnei necorespunzatoare, fie din cauza statului indelungat la calculator. Ele se mai numesc si lacrimi artificiale si pot fi o adevarata binecuvantare, insa exista si situatii in care nu ar trebui sa apelezi la ele. Picaturile de ochi pot fi salvarea ta daca nu ai dormit o noapte si simti ca iti ard ochii din cauza oboselii. Totodata, ele sunt foarte bune si daca din cand in cand le folosesti dupa o zi lunga in fata calculatorului. Pentru ca sunt atat de bune in situatiile acestea, ajungem cu usurinta sa credem ca lacrimile artificiale pot fi folosite oricand avem ochii iritati, dar situatia nu este tocmai asa, informeazaDivahair.ro.

Boala cardiovasculara mai periculoasa decat infarctul. Poate aparea la orice varsta si jumatate dintre cei afectati mor in primele 24 de ore. Una din cele mai mari urgente ale medicinei cardiovasculare si nu numai sunt sindroamele aortice acute. Este asa numita disectie de aorta. Practic, intalnim in aceasta patologie o rupere a vasului principal al organismului, care pleaca pe toata lungimea lui si este urgenta medicala cea mai mare. In fiecare 24 de ore, 50% din pacienti vor deceda daca se intarzie diagnosticul si tratamentul. Este foarte bine de stiut ca disectia de aorta poate aparea la orice varsta, de la adolescent pana la 90 de ani. Din punctul de vedere al simptomatologiei, atat infarctul cat si disectia de aorta pot insela chiar si un medic specialist - datorita aparitiei acestei dureri toracice anterioare, cu un caracter intens si foarte asemanator in ambele cazuri. O durere intensa, acuta, sfasietoare, migratoare, cu debut brusc poate sugera diagnosticul de sindrom aortic acut, scrieDoctorulZilei.ro.

Caisele, ideale pentru inima si piele. Bogate in vitamine si minerale, caisele sunt un izvor de sanatate. Dulci si aromate, ele pot proteja organismul de numeroase boli si afectiuni, insa pot da un plus de frumusete si pielii. Fibrele sunt foarte importante, deoarece imbunatatesc digestia si previn constipatia, dar elimina si toxinele din organism. De asemenea, betacarotenul continut scade nivelul de colesterol si mentine sanatatea inimii. Vitamina A imbunatateste acuitatea vizuala, protejeaza tesuturile si celulele corpului de actiunea negativa a radicalilor liberi, iar potasiul scade tensiunea arteriala prin relaxarea arterelor si a vaselor de sange. Sucul natural de caise e recomandat persoanelor anemice, slabite. Aceste fructe contin si mult fier, care ajuta in producerea hemoglobinei, responsabila pentru oxigenarea creierului. Vitaminele si mineralele energizeaza organismul. Avand un efect revigorant, pot tine departe starile depresive, anuntaClick.