5 remedii naturale pentru ochii umflati. Chair daca ai dormit suficient, cand te trezesti dimineata ai ochii umflati si obositi? Este posibil ca activitatile zilnice sa fie foarte solicitante pentru organul olfactiv si acesta sa nu se mai poata reface peste noapte. Iata cateva remedii naturiste care te ajuta sa scapi de aceasta problema! Pielea din jurul ochilor este de cinci ori mai fina decat pe restul corpului. In aceasta zona sensibila, retentia de apa este frecventa, ceea ce provoaca umflarea pleoapelor superioare si inferioare. Consumati alimente care sunt sarace in lipide si bogate in fibre, pentru a stimula circulatia limfatica, in special fructe si legume (praz, fenicul, papadie). Beti multe lichide (ceai, tinzane, apa), ca sa luptati contra retentiei de apa si sa favorizati fluidizarea sangvina. Pentru a atenua pleoapele umflate se recomanda urmatoarele tratamente naturiste, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Spalatul pe dinti, o "arta" care trebuie invatata corect. Nu e suficient sa cumperi o pasta de dinti si o periuta ca sa ai dinti sanatosi. Orice ar spune reclamele de la televizor, modul in care face periajul conteaza cel mai mult, iar vizita la stomatolog e musai de facut. Igiena orala are un rol foarte important in mentinerea sanatatii cavitatii orale. Pentru a avea o igiena orala satisfacatoare trebuie sa tinem cont de cativa pasi. Periajul dintilor este primul pas. "Pentru a efectua un periaj corect si eficient, alegem in primul rand periuta de dinti care sa se adapteze nevoilor fiecarui pacient in functie de bolile pe care le prezinta. Existenta problemelor parodontale ne indica folosirea unei periute de dinti medii spre soft pentru evitarea lezarii gingiei. Putem opta si pentru periute electrice, periajul fiind mai eficient, acestea fiind indicate si in cazul pacientilor cu aparate ortodontice fixe (bracketi)", explica stomatologul Smaranda Ionescu, potrivit DoctorulZilei.ro.

Cum prevenim insolatia. Sezonul cald se traduce prin vacanta si stare de bine, insa statul prea mult la soare poate provoca insolatie, indiferent ca ati optat pentru o zi mai lunga la plaja sau ca ati avut treaba in oras in jurul orelor nepotrivite, aceasta isi poate face aparitia. Insolatia este predictibila si se poate preveni cu usurinta. In caz contrar, riscam o serie de efecte adverse de la arderea suprafetei pielii pana la stari de greata, voma, frisoane si temperatura ridicata. In cazuri severe, pielea poate ajunge sa prezinte pustule, ca urmare a arsurii provocate, motiv pentru care este indicata vizita la un cadru medical, relateaza descopera.ro.

Ce se intampla daca inghiti guma de mestecat. Una dintre miturile urbane care circula de cativa ani este cel conform caruia guma de mestecat inghitita va sta sapte ani in stomac inainte sa fie eliminata sau nu va fi eliminata deloc. Din fericire, acest lucru nu este adevarat. Guma de mestecat contine elastomeri, rasini, grasimi, emulsifianti, ceara, indulcitori, coloranti si arome. Aceasta nu are valoare nutritiva si nu are sens sa fie inghitita. Saliva este prima substanta care va incerca sa digere guma de mestecat si va reusi partial, de aceea simtim gustul placut al indulcitorilor si al aromelor. Stomacul se va contracta si se va relaxa incercand si el sa dizolve ce a ramas din guma de mestecat. Din pacate, stomacul uman nu poate digera primele cinci ingrediente mentionate mai sus, asa ca intestinul subtire si colonul imping mai mai departe substantele nedigerabile pentru a fi evacuate. Organismul uman nu produce enzimele necesare digestiei acestor substante complexe, scrie Unica.ro.

5 variante sanatoase de inlocuire a zaharului. Indulcitorii naturali sunt o solutie daca vrei sa-ti reduci consumul de zahar. Unele dau un gust la fel de bun sau chiar mai bun bauturilor si deserturilor tale. Daca ai diabet sau esti hipertensiv, stevia este o optiune de luat in calcul, pentru ca-ti reduce nivelul de glucoza din sange. Pot alege stevia si cei care intentioneza sa slabeasca, intrucat nu contine calorii si taie pofta de mancare. Intrucat poate fi incalzita la temperature de pana la 200 grade, stevia se poate folosi la copt sau la gatit.Daca vei folosi sirop de agave in locul zaharului alb, nu numai ca vei savura bauturi calde si prajituri delicioase, dar nici nu vei risca sa-ti creasca glicemia foarte mult. Are in compozitia lui 90% fructoza, relateaza clicksanatate.ro.