Mirosul respiratiei tale dezvaluie adevarul despre sanatatea ta. Chiar daca ai o igiena orala extrem de bine pusa la punct ce include periajul de cel putin de doua ori pe zi, folosirea atei dentare, a apei de gura, a periutei interdentare sau a racletei de curatare a limbii, se intampla sa ai un miros neplacut al respiratiei. Harold Katz, medic stomatolog spune ca, de cele mai multe ori mirosul neplacut nu se datoreaza igienei precare ci a gurii uscate. Cand simti ca ti se usuca gura, bacteriile din gura se inmultesc si de aici mirosul fetid. De cele mai multe ori, acest lucru se intampla noaptea din cauza deshidratarii si a respiratiei gresite, pe gura. Daca senzatia nu dispare dupa primul periaj al zilei, s-ar putea sa ai probleme de sanatate, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Greseala pe care o faci atunci cand mananci pepene si care te poate imbolnavi. Este sezonul pepenilor, cel mai bun moment pentru a profita din plin de beneficiile lor! Atat cel galben, cat si cel rosu au un aport extraordinar pentru sanatatea noastra si se impaca bine si cu dietele de vara, fiind in acelasi timp extrem de gustosi. Ce le mai poti cere? Neatentia noastra poate transforma pepenele din aliat in adevarat dusman. Descopera si tu greseala pe care multi dintre noi o comitem atunci cand consumam acest fruct binefacator si care ne poate ruina sanatatea! Nu speli pepenele? Risti sa te imbolnavesti! Tocmai ai cumparat un pepene zemos si abia astepti sa ajungi acasa sa il consumi. Il depozitezi repede la frigider, numeri minutele cu papilele gustative innebunite de anticipare si apoi il tai nerabdatoare si te rasplatesti cu dulceata sa. Faptul ca, in tot acest proces al rasfatului culinar, omiti sa speli pepenele te poate costa sanatatea, anuntaDivahair.ro.

Ai grija la aerul conditionat! Uite cu ce boli te poti alege. Indispensabil in zilele caniculare, aparatul de aer conditionat poate provoca probleme serioase de sanatate, daca nu este curatat periodic, cel putin o data pe an, si nu este folosit corect. Nevralgiile, virozele respiratorii, conjunctivitele si chiar pneumoniile se pot inmulti vara, daca filtrele de aer sunt curatate superficial, iar aparatul este reglat la o temperatura considerabil mai mica fata de cea de afara. In plus, unele cercetari arata ca, din cauza umiditatii si a temperaturii ridicate, in aparatul de climatizare se dezvolta microbi si virusuri ce ii pot contamina pe beneficiarii aerului rece, informeazaClick.

Cinci semne ca suferi de o boala cu transmitere sexuala (BTS). Vara, mai mult ca oricand, riscul de a ne pricopsi cu o afectiune in sfera genitala este destul de mare. Iar bolile transmisibile sexual (BTS) sunt printre cele mai frecvente. Ca sa stii cum sa recunosti o posibila boala intima, vezi daca ai primit deja din partea organismului vreunul dintre urmatoarele semne. Daca observi o modificare a mirosului in regiunea intima, nu face greseala de a te spala mai des sau de a folosi odorizante de tot felul. Mergi mai intai la medic, caci poate fi vorba despre o candidoza, o vaginita, despre Chlamydia, tricomoniaza sau, mai rau, de infectie cu HPV, scrieLibertatea.

Cum iti dai seama daca durerea de cap este un simptom al cancerului sau al anevrismului. Sub umbrela durerilor de cap se pot ascunde multe afectiuni. Infectiile dentare, otitele sau glaucomul sunt doar cateva dintre bolile care debuteaza cu dureri la nivelul scalpului, dar care, in lipsa unei examinari amanuntite, pot trece drept migrene. "Inainte sa se intrebe daca au ceva la cap, pacientii ar trebui sa treaca mai intai pe la oftalmolog, la dentist etc. Glaucomul, spre exemplu, incepe cu dureri de frunte din cauza tensiunii intraoculare, dar cedeaza imediat la administrarea de pilocarpina", mai arata neurologul Constantin Popa. Putini stiu insa ca supradozajul cu analgezice, o greseala pe care o face 5% din populatia globului care sufera de dureri de cap, este de asemenea o sursa frecventa a puseurilor de durere, anuntaDoctorulZilei.ro.