Cum iti dai seama ca esti dependenta de zahar. Zaharul este energia pe care o folosesc celulele din corpul nostru. Intr-un sens mai larg, zaharul este viata. Dar, orice exces este daunator. Creierul nostru este programat sa pofteasca zahar. Primul tip de zahar pe care il ingeram in viata noastra este zaharul din fructe. Cand corpul devine fizic dependent de zahar apare dorinta de a manca zahar chiar si atunci cand coprul nostru nu are nevoie de energie. Zaharul stimuleaza centrul placerii din creier, exact cum fac si drogurile. Daca nu te poti controla si nu te poti opri din mancatul dulciurilor bogate in zahar inseamna ca esti dependenta. La fel ca orice drog, incepi cu o cantitate mica si continu sa iti doresti o cantitate din ce in ce mai mare, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce este terapia prin tipat si cum functioneaza. Inca de la o varsta frageda, tipatul este intens descurajat de catre societatea noastra. Iar acest lucru se intampla pentru ca gestul este vazut ca un semn al terorii, al durerii sau chiar al instabilitatii emotionale. Totusi, exista dovezi stiintifice care sugereaza ca terapia prin tipat poate fi extrem de benefica pentru starea emotionala. Doctorul Arthur Janov a descoperit beneficiile tipatului in mod intamplator, atunci cand isi trata pacientii prin tehnica numita "terapia de baza" (Primal Therapy). Specialistul afirma ca lucruri grave si dureroase ni se intampla aproape tuturor mai devreme sau mai tarziu, iar acestea raman imprimate in sistemul nostru, purtand amintirea acelor momente mai departe, odata cu toata suferinta cumulata. Tinand cont de aceste lucruri, el incearca impreuna cu pacientii sai sa acceseze acele amintiri neplacute si sa le scoata din subconstient prin reexperimentarea acestora, astfel incat toate acele ganduri sa nu mai afecteze negativ viata acelor persoane, anuntaDivahair.ro.

De ce apar hemoroizii si cum se pot trata cu ajutorul homeopatiei? Hemoroizii reprezinta dilatatii ale venelor hemoroidale la nivelul anusului si rectului si pot aparea din cauza unor predispozitii constitutionale, ca o consecinta a unor boli sau existenta unei stari fiziologice. Simptomele clasice ale hemoroizilor interni sunt reprezentate de prezenta sangelui in scaun. Sangele este observat atat in scaun, pe hartia igienica, cat si in vasul de toaleta. Hemoroizii interni pot sa alunece in afara anusului si sa produca mancarime, secretii mucoase si incontinenta fecala. Hemoroizii interni sunt nedurerosi, chiar daca produc sangerare. Diferite afectiuni:traumatizare in timpul travaliului, surplusul de greutate din timpul sarcinii, obezitatea, constipatia cronica, diareea pot determina hemoroizii interni sa se umfle sau sa se irite si sa sangereze, informeazaDoctorulZilei.ro.

Aliati din natura pentru o digestie usoara. Statisticile arata ca 1 roman din 10 se confrunta cu arsuri la stomac. Pe langa regimul dietetic (evitarea grasimilor, prajelilor), se pot incerca si remediile din generoasa colectie a naturii. Cura de 3 saptamani cu argila este de ajutor pentru a combate senzatia de arsura la stomac. Se pune de seara 1 lingura cu argila intr-un pahar cu apa plata. In primele 2 zile se bea doar apa de deasupra, iar in zilele urmatoare se amesteca si se consuma tot continutul. "In prima saptamana, se bea 1 pahar pe zi, dimineata, in a doua saptamana 2 pahare pe zi, dimineata si seara, iar in ultima saptamana 3 pahare pe zi, dimineata, la pranz si seara", potrivit medicului Rares Simu. Alte remedii: contra arsurilor la stomac mai dau rezultate si infuziile de galbenele si sucul de ghimbir diluat in putina apa, scrieClick.

De ce apa minerala e mai buna decat apa plata. Apa potabila poate fi plata sau minerala. Apa minerala naturala are origine subterana, contine minerale solubilizate si dioxid de carbon . Apa minerala naturala are proprietati antimicrobiene superioare datorita continutului de dioxid de carbon. Apa minerala naturala are 0 calorii, este satioasa si mentine sanatatea sistemului digestiv. Apa minerala naturala are de 4 ori mai mult calciu decat apa potabila de la robinet. Exista studii care arata ca apa minerala consumata regulat poate duce la mentinerea oaselor puternice. Magneziul din apa minerala scade tensiunea arteriala si previne depunerea colesterolului pe artere, anuntaUnica.ro.