Dupa atatea ore petrecute la cumparaturi, picioarele se umfla si sunt dureroase. Ne doare capul si suntem stresati doar la ideea ca nu e timp sa terminam pregatirile. Toate acestea ne pot umbri bucuria sarbatorilor de iarna. Iata cateva sfaturi si remedii, oferite de site-ul msn.com, care va ajuta sa treceti mai usor peste aceste neplaceri.

Gat inflamat

Furnicaturile si usturimile in gat sunt simptome ale inflamarii tesuturilor in laringe, faringe si amigdale. Durerile in gat necomplicate dureaza, de obicei, trei zile, sunt de natura virala si nu raspund la tratamentul cu antibiotice. Tusea poate agrava durerile de gat si va puteti simti mai rau. Un remediu simplu pentru durerile in gat e paracetamolul. Faceti gargara cu apa cu sare pentru a reduce si limita infectiile.

Dureri de cap

Tot stresul pregatirilor poate provoca dureri de cap tensionate. Este cu siguranta una dintre afectiunile obisnuite si face dificila viata mai multor oameni. O pastila de paracetamol inhiba durerile si nu afecteaza stomacul asa cum fac alte medicamente. Frectionati tamplele, fruntea si ceafa cu ulei de lavanda, rozmarin sau menta. Puteti stropi si perna pe care va culcati cu cateva picaturi.

Indigestia

Portiile mari si mesele copioase pot produce indigestie. Printre principalele simptome se numara durerile in piept insotite de cele mai multe ori de arsuri la stomac. Daca va simtiti balonat sau aveti gaze, acestea sunt semne sigure de indigestie. Pastilele antiaciditate va pot ajuta in acest caz. Ceaiul de menta si musetel si sucul natural de morcovi sunt remediile la indemana.

Oboseala

Cumparaturile si petrecerile care se tin lant va obosesc. Un pahar de ceai sau lapte cald indulcit cu miere, inainte de culcare, va asigura un somn profund si odihnitor. Cercetatorii cred ca daca presati un punct situat intre sprancene veti stimula productia de melatonina care ajuta la revigorarea organismului.

Crampele musculare

Opt din zece persoane au crampe musculare in fiecare noapte, dar in timpul acestui sezon al petrecerilor numarul celor care au aceste simptome creste din cauza consumului de alcool dar si a miscarilor bruste de pe ringul de dans. Crampele musculare pot dura de la cateva secunde la cateva minute, dar durerea poate fi resimtita timp de 24 de ore. Pentru reducerea contractarii muschilor luati o pastila de magneziu si aplicati pe zona dureroasa un prosop cald si umed. Un masaj usor cu o lotiune antiinflamatoare va poate fi de folos.

Dureri de picioare

Vremea rece, o incaltaminte neadecvata va pot face sa va simtiti picioarele reci. Acesta poate fi si un semn de circulatie periferica proasta. O baie calda la picioare cu apa si putina sare va poate ajuta sa scapati de aceasta neplacere. O pastila de paracetamol si o pereche de sosete groase sunt remediile la indemana.

Integral in Click