Ce sa mancam pentru a avea o viata sexuala perfecta. Sexul aduce diverse beneficii sanatatii. Ajuta la ameliorarea efectelor stresului, amelioreaza durerile, intretine sanatatea cardiovasculara si modeleaza silueta. Din pacate, cele mai multe cupluri incep sa aiba probleme cu libidoul din cauza stresului. Din fericire, exista superalimente care pot imbunatati libidoul si pot creste performantele sexuale. Migdalele si nucile. Crude sau sub forma de unt, aceste nuci contin zinc, seleniu si vitamina E ceea ce ajuta la sanatatea intregului organism, dar in special a libidoului feminin. Migdalele sunt simbol al fertilitatii inca din antichitate pentru ca sunt responsabile de stimularea pasiunii femeilor. Ciocolata neagra. L-arginina continuta de ciocolata amaruie imbunateste circulatia sangelui in zona organelor sexuale si feniletilamina care are acelasi efect ca endorfinele. In plus, ciocolata este stimulent al sistemului nervos si creste energia, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Consumul excesiv de carne rosie iti scurteaza viata. Chiar daca exista in alimentatia omului inca din cele mai vechi timpuri, carnea rosie nu este tocmai cea mai sanatoasa alegere din dieta ta, desi are in compozitie numerosi nutrienti benefici pentru organism. Studiile recente au aratat ca depasirea unei anumite cantitati de carne rosie consumata saptamanal dauneaza grav sanatatii. Iar daca mai este si procesata, ea este cu atat mai periculoasa, pentru ca este cancerigena. Un studiu publicat recent a reconfirmat banuielile nutritionistilor privitoare la consumul de carne rosie: se pare ca aceasta, intr-adevar, iti scurteaza viata, mai ales daca este principala ta sursa de proteine. Studiul a fost realizat pe mai bine de 130 000 de persoane, pe o durata lunga (30 de ani), pentru a se vedea consecintele unei diete bogate in proteine de origine animala. Participantii isi luau circa 14% din caloriile zilnice din proteine de origine animala si doar 4% din proteine de origine vegetala (din leguminoase, cereale, nuci, seminte etc.). Cu alte cuvinte, au fost studiati oameni obisnuiti, care nu sunt foarte rigurosi in ceea ce priveste stilul de viata sanatos, anuntaDivahair.ro.

Busuiocul, un remediu secular care vindeca trupul si sufletul. Este un fapt dovedit ca busuiocul, planta care trateaza in zilele noastre mai bine de 50 de afectiuni, a fost un leac apreciat de geto-daci. Zalmoxis, ramas in istorie ca zeul suprem al geto-dacilor, i-a instruit pe acestia in medicina naturista. Discipolii sai au fost mentionati de Platon, care prezenta in scrierile sale conceptia zeului Zalmoxis: "Nu poti sa vindeci trupul fara a tine seama de suflet". De aceea, se crede ca busuiocul a fost un leac preferat de Zalmoxe, in medicina alopata. Mai tarziu, dupa crestinarea populatiei din Nordul Dunarii, busuiocul a fost ( si este folosit) in in traditiile populare ( la Boboteaza, de exemplu), pentru sfintirea locurilor si pentru atragerea norocului, scrieClick.

Petreci mult timp in spatii cu aer conditionat? Ai grija la aceste semne! Poti lua o bacterie de temut. Vrand-nevrand, trebuie sa tragem aerul in piept ca sa supravietuim. Numai ca, indiferent daca stam in casa sau iesim, riscam sa ne imbolnavim, nefacand nimic altceva decat sa respiram. Se pare ca formula chimica a aerului s-a "imbogatit", in ultima vreme, cu bacterii neprietenoase si asta e de rau pentru noi. Microbii si bacteriile se inmultesc neincetat si circula in voie prin mediul inconjurator. Pe zi ce trece, cercetatorii descopera noi tipuri, ce provoaca afectiuni greu de tratat. Cum e destul de greu de evitat contactul cu ele, ar trebui macar sa invatam cum am putea preveni imbolnavirea, scrieLibertatea.

Arunci semintele de la pepene? Nu o mai face! Iata ce se intampla daca le fierbi. Pepenii sunt pur si simplu deliciosi, iar oamenii ii consuma in exces mai ales pe timpul verii. Insa, majoritatea dintre noi aruncam semintele. Nimic mai rau, nu multe persoane stiu ca acestea sunt extrem de benefice pentru organism. Imediat ce veti afla ce proprietati minune au semintele de pepene nu o sa le mai aruncati niciodata. Atunci cand sunt consumate, semintele de pepene trec prin tractul digestiv si ajuta la imbunatatirea digestie. Mai mult decat atat, acestea combat inflamatiile, trateaza parazitii intestinali si icterul. Insa asta nu este tot, semintele actioneaza ca un diuretic, fiind eficiente in cazul problemelor urinare si a pietrelor la rinichi, anuntaDoctorulZilei.ro.