Cat de sanatoase sunt alternativele naturale ale zaharului. Zaharul, in cantitati mari este otrava curata pentru organismul nostru. Mai nou, oamenii au ajuns extrem de atenti la cantitatile de zahar alb pe care ajung sa le consume si unii incearca alternative mai sanatoase (siropul de agave, siropul de artar, mierea, stevia, zaharul brun). Cat de sanatoase sunt aceste variante? Siropul de agave. Acest sirop se face din aceeasi planta din care se obtine tequila. Cand planta ajunge la varsta de 10 ani i se indeparteaza frunzele si se extrage lichidul din pina (planta ramasa). Lichidul se filtreaza si se imbuteliaza sub numele de sirop de agave. Are un indice glicemic mic, ceea ce inseamna ca nu afecteaza prea mult nivelul de insulina atunci cand este consumat. Siropul de agave are 340 de kcal la 100 g. Siropul este ideal pentru bolnavii de diabet pentru ca are un efect minim asupra nivelului de insulina, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Rapita, o planta cu calitati terapeutice exceptionale! Rapita este o planta anuala care se cultiva pentru semnitele ei, fiind una dintre cele mai eficiente plante oleaginoase din lume. Rapita contine cele mai importante substante active care mentin organismul nostru in forma. Rapita contine cele mai importante substante active care mentin organismul nostru in forma: proteine, hidrati de carbon, minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloza, glucide, grasimi, mucilagii, vitamine (A, B1,B2, C), niacin si beta-caroten. Proprietatile plantei au fost descoperite abia pe la mijlocul secolului XX. Specialistii care au studiat indeaproape proprietatile rapitei, recomanda folosirea plantei pentru uz intern, sub forma de infuzie si decoct. Aceste bauturi amelioreaza numeroase afectiuni printre care: anginele pectorale, bolile renale, enteritele, guta si cancerul ( indeosebi cancerul mamar si de piele), anuntaClick.

Obiceiul zilnic care te lasa fara dinti. Avertismentele stomatologilor sunt clare! Fumatul este responsabil pentru instalarea celor mai grave boli. Printre afectiunile cauzate de unul dintre cele mai nocive vicii, fumatul, se numara cancerul (pulmonar, faringian, gastric etc.), bronsita, infarctul, infertilitatea, impotenta, emfizemul pulmonar, ateroscleroza, precum si probleme la nivelul cavitatii bucale. Halena (respiratia urat mirositoare), aftele bucale, gingiile inflamate, cariile si infectiile dentare sunt printre cele mai frecvente afectiuni des intalnite in randul dependentilor de tutun. Ba mai mult, studiile au demonstrat ca fumatorii au mai mari sanse sa-si piarda dintii decat cei care nu fumeaza, informeazaDivahair.ro.

Cum sa iti accelerezi metabolismul ca sa arzi calorii toata ziua. Mancati dimineata, hidratati-va cu apa si ceai verde si nu stati mult pe scaun. Doar cu cateva schimbari simple va puteti "programa" organismul sa arda rapid caloriile si sa va mentineti greutatea potrivita. Metabolismul se refera la totalitatea proceselor prin care corpul foloseste energia. Aceste procese includ respiratia, digestia, dezvoltarea muschilor si asimilarea grasimii. Bogate in calciu si vitamina D, lactatele ajuta la mentinerea si construirea masei musculare, esentiala unui metabolism puternic. In plus "lactatele slabe, precum branza de vaci, recomandata in curele de slabire, contin multe proteine, care dau efectul termogenetic", spune nutritionistul Corina Zugravu, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce trebuie sa faci ca sa scapi de monturi. Desi e vara, iti indesi laba piciorului in incaltari cat mai inchise, doar-doar vei ascunde "defectul" atat de suparator si dureros. A venit vremea sa scapi de chin! Exista metode moderne de tratament chirurgical, ca sa scapi de monturi usor. Parca mai ieri iti etalai noua pereche de sandale elegante, cu toc, si pedichiura impecabila. Nici nu stii cand anume degetul mare de la picior si-a modificat postura, lasand osul de la incheietura sa iasa in afara. Acum, oricat de confortabila ar fi incaltamintea, pentru tine tot incomoda este. Pe langa aspectul deloc placut, durerile insuportabile fac ca aparitia monturilor sa duca la probleme serioase. Din fericire, o vizita la medic te poate scapa de chin, anuntaLibertatea.