De ce mersul pe jos este mai benefic decat alergatul. Unii oameni vad mersul pe jos doar ca pe o modalitate de a se deplasa dintr-o parte in alta, insa aceasta activitate simpla reprezinta, de fapt, cea mai buna modalitate de a-ti mentine organismul sanatos. Expertii de la Harvard Medical School au demonstrat ca mersul alert reduce riscul de afectiuni cardiace mai eficient decat alergatul. Cercetatorii au efectuat un studiu pe 33.000 de alergatori si 15.000 de persoane care merg rapid si au constatat ca cei care au mers au obtinut mai multe beneficii pentru sanatate decat cei care alergau. Studiul s-a desfasurat pe o perioada de sase ani, iar participantii au fost persoane cu varste cuprinse intre 18 si 80 de ani. La finalul studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca alergatul reduce riscul de afectiuni cardiace cu 4,5%, in timp ce mersul reduce acest risc cu 9,3%, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce sa nu mananci, in functie de boala pe care o ai. Cand esti bolnav trebuie sa ai grija sa urmezi tratamentul recomandat de medic, insa este important sa acorzi o atentie deosebita si la ceea ce mananci. In cazul celor care sufera de diabet, trebuie evitate consumul de fructe bogate in fructoza, sucurile carbogazoase, cat si produsele de patiserie, alimentele procesate. Pentru indigestia cauzata de un virus sau de o masa care nu ti-a picat tocmai bine, cel mai bine este sa mananci banane, orez si paine prajita. Evita dulciurile, lactatele, alcoolul si cofeina. Alte alimente care pot provoca gaze si balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza si fasolea. In schimb, daca suferi de constipatie nu sunt benefice ciocolata, produsele lactate, dar si suplimente de fier sau alimentele care contin fier: carnea de vita, fructele de mare, ficatul de pasare, fructele uscate, anuntaClick.

Ce inseamna daca ai coate negre si cum poti scapa de aceasta problema. Una dintre cele mai neglijate portiuni ale corpului sunt coatele, pe care adesea nu le ingrijim in ritualul nostru de frumusete pentru ca... sunt doar coate, nu? Din nefericire, cu timpul, ele pot deveni foarte inestetice, din cauza ca pielea este foarte groasa in aceasta zona si poate chiar sa se inchida la culoare, daca nu este exfoliata. Fara sa iti dai seama, poti ajunge sa ai niste coate cojite si urate sau, si mai rau, coate negre. Cu siguranta nu este placut sa iti admiri pielea pe care o ingrijesti cu sfintenie si apoi sa constati ca ai niste coate inestetice, inchise la culoare. Acesta este rezultatul neglijarii lor de-a lungul anilor: pielea coatelor este foarte groasa si se tot aduna celule moarte la suprafata ei, iar situatia este agravata apoi de frictiune si de faptul ca ne sprijinim in coate. Daca stai sa te gandesti, aceasta parte a corpului este mereu "agresata" si, pentru ca pielea este facuta sa se adapteze, ea se intareste si devine intunecata, pentru a rezista, informeazaDivahair.ro.

Trucul care te scapa de durerea de dinti in cateva secunde. Durerea de dinti poate fi foarte intensa, iar multi oameni se tem sa mearga la dentist. In timp ce unii prefera sa ia calmante care sa le opreasca durerea, exista si persoane care apeleaza la leacuri traditionale. Iata ca cuisoarele reprezinta un remediu natural pentru durerea de dinti. Cunoscute ca si condiment, aditiv alimentar pentru bauturi si produse de patiserie, cuisoarele lupta cu succes impotriva durerilor de dinti. De indata ce simtiti durere in dinti sau gingii, mestecati un cuisor de 3-4 ori pe zi sau masati gingia cu un tampon de vata inmuiat intr-un amestec de 15 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingura de ulei de floarea soarelui, scrieDoctorulZilei.ro.

Lucruri pe care nu le stiai despre pilula contraceptiva. Pilula contraceptiva este una dintre cele mai folosite metode contraceptive din lume. Ginecologii, revistele si siteurile o recomanda. Te fereste de o sarcina neplanificata, reduce efectele neplacute ale menstruatiei, poate mari sanii, are efecte adverse ce tin de coagularea sangelui samd. Foarte multe lucruri, insa raman nestiute de femei. Pilula poate fi cu adevarat utila, dar nu ar trebui sa uitam de efectele adverse ale acesteia. Un efect advers grav al anticonceptionalelor este depresia. O persoana care are deja un fond depresiv exista sanse ca starea de depresie sa se accentueze, anuntaUnica.ro.