O baie relaxanta este uneori mai eficienta decat multe dintre terapiile clasice de revigorare a organismului. Sarea de baie, perlele parfumate, petalele de trandafir, dar si esentele de lavanda, portocale sau musetel contribuie la instalarea starii generale de bine. Ele intensifica circulatia sangelui, au o actiune calmanta asupra sistemului nervos si aduc buna dispozitie.

Cine nu apreciaza o baie relaxanta, cu multa spuma, lumanarele aprinse, muzica si un pahar de sampanie? Pentru a obtine rezultatul dorit, specialistii va spun ca cel mai important este ca apa sa aiba 37 de grade Celsius. Aceasta este temperatura la care creierul este stimulat sa elibereze chimicale de calmare. Prin adaugarea de uleiuri esentiale, precum cele de levantica si pachouli, se garanteaza obtinerea unui efect de relaxare. Timpul petrecut in apa inspumata nu trebuie sa depaseasca 20-30 de minute.

Sfaturi pentru o experienta unica

1 Alegeti cu atentie esentele pentru baie. Menta are proprietati energizante, de aceea se recomanda sa fie folosita dimineata inainte de a pleca la munca. Levantica si musetelul sunt cele mai relaxante plante, fiind indicate in baia de seara.

2 Cu cat incaperea este mai putin luminata, cu atat efectul va fi mai puternic. Asa ca stingeti luminile si folositi in schimb lumanarele parfumate.

3 inchideti-va telefonul mobil, pe cel fix si orice alt aparat care, prin zgomotul produs, v-ar putea deranja in timp ce savurati momentul de relaxare.

4 Efectul va fi potentat daca baia este insotita si de acordurile melodiilor preferate.

5 Nu uitati sa va cumparati o perna speciala de baie, pentru a va relaxa si muschii gatului, locul in care resimtim toata tensiunea acumulata de-a lungul zilei.

6 Evitati sa va spalati pe cap, scopul este sa va relaxati, nu sa va creati o stare de agitatie sau de disconfort prin folosirea uscatorului de par.

7 Continuati rasfatul si dupa ce ati iesit din baie. stergeti-va cu prosoape pufoase si calde. Apoi masati-va corpul cu uleiuri atent alese.

8 Asigurati-va ca ati facut patul inainte de a intra in baie. Scopul unei bai relaxante este sa va amorteasca simturile. Daca nu va culcati imediat, efectul relaxant va fi inlocuit de sentimentul de frustrare.

Integral in Adevarul