Ce zone sa masezi la cap ca sa iti treaca migrena.Exista foarte multe posibile cauze ale migrenelor si cu siguranta aceasta este o problema de sanatate care trebuie investigata daca se prelungeste pe o perioada anormal de lunga. Mai ales femeile sunt predispuse la migrene, adesea din cauza problemelor cu circulatia sau a sistemului hormonal. Desi problema trebuie rezolvata prin determinarea cauzei de la baza migrenei, simptomele acesteia pot fi cu mult diminuate prin masajul la cap. Nu orice durere de cap se incadreaza la categoria migrenelor. Acestea se manifesta prin tulburari de vedere, dureri de cap care pulseaza, sensibilitate la lumina, greata si sensibilitate crescuta la sunete. Orice om sufera cel putin o migrena de-a lungul vietii, insa exista persoane care se confrunta frecvent cu aceasta problema sau chiar au o afectiune cronicizata, care le poate afecta serios calitatea vietii, relateaza DivaHair.

UtileFoto: Colaj foto

Ce se intampla daca inhalezi aer cu mucegai? Poluantii atmosferici fac parte din viata de zi cu zi. Cu toate acestea, unii sunt mai nesanatosi decat altii. Avariile provocate de apa in cladiri pot crea mediul perfect pentru ca mucegaiul sa apara si sa prospere, in timp ce micotoxinele din aer pot declansa o multitudine de probleme de sanatate. Printre tipurile de mucegai care se gaseste inlocuinte se numara Aspergillus, Penicillium, Cladosporium, cel mai toxic fiind mucegaiul negru: Stachybotrys chartarum. De obicei, acest tip de mucegai este cauzat de expunerea la apa sau acumulare de apa pe suprafete mici sau intine, cum sunt hartia si lemnul.Cand mucegaiul este inhalat in plamani, isi lasa amprenta in mai multe moduri. Micotoxinele sunt produse de mucegai si multe dintre ele pot fi identificate in urina, saliva sau scaun. Expunerea la mucegai poate cauza probleme de sanatate care incurca medicii si expertii, deoarece acestea par sa aiba putine simptome. In stare incipienta, este posibil ca inhalarea aerului cu mucegai sa se manifeste prin inflamatii si printr-o crestere mica sau graduala in alergii, scrie Doctorulzilei.ro.

Asa iti ingrijesti pielea dupa ce stai mult la plaja. Sedintele prelungite la soare iti garanteaza un bronz de invidiat. Insa dupa o baie solara pielea are nevoie de o ingrijire speciala, bazata pe masti vindecatoare. Aceste preparate au rolul de a repara daunele produse de efectele nocive ale razelor ultraviolete asupra pielii. Ai nevoie de remedii cu proprietati calmante, hitratante si nutritive. Altfel, risti ca pielea ta sa se deshidrateze si sa fie mai vulnerabila la aparitia ridurilor. E bine sa aplici pe corp uleiuri vegetale si unturi bogate in acizi grasi esentiali de care pielea are nevoie pentru a-si pastra supletea si pentru a se regenera. Cele mai potrivite uleiuri sunt cele de migdale dulci, de jojoba, susan, argan si de nuci de macadamia, relateaza Clickpentrufemei.ro.

Tantarii, tinuti la distanta cu uleiuri naturale, fara chimicale. Ne aflam in plina perioada de "dezmat" a tantarilor. Mai ales dimineata si seara, acestia sunt prezenti peste tot: la munte, la deal, la campie, pe litoral. Libertatea iti spune cum poti tine tantarii la distanta, fara sa apelezi la chimicale, folosind doar produse naturale.Florile de lavanda strivite produc parfum si ulei, care resping tantarii. Ai lavanda in propria gradina sau in ghiveci? Daca nu, gasesti in orice piata. Zdrobeste florile si aplica uleiul pe zonele expuse ale corpului, cum ar fi glezne si brate. O varianta si mai eficienta este cea diluata intr-un alt ulei de aplicare, precum cel din miez de caisa, de migdale dulci sau ulei din nuca de cocos, scrie Libertatea.

Cand ar trebui sa te ingrijoreze ca ai slabit. Daca slabesti dintr-o data foarte mult, fara sa fi facut eforturi in acest sens, e posibil sa ai unele probleme de sanatate de care nu stiai. Vara slabesti oricum mai mult si n-ar trebui sa-ti faci griji daca pierzi treptat vreo 2 kilograme pe luna. Problemele de sanatate pot aparea abia atunci cand slabesti peste 4 kilograme in timp record, fara sa tii dieta. In aceasta situatie, cel mai bine e sa ceri sfatul medicului de familie si sa faci cateva analize medicale indicate de acesta. Organismul va consuma rezervele de grasime atunci cand creste activitatea tiroidei. Iata de ce cand slabesti mult afectiunile tiroidei pot fi trecute printre posibilele cauze. Pe langa acest simptom se mai numara si transpiratia abundenta, cresterea pulsului, iritabilitatea.Astenia, nevoia aproape constanta de a manca dulce si de a bea multa apa care apar odata cu slabirea brusca in cateva luni sunt simptomele cu care se confrunta cei mai multe persoane care sufera de diabet zaharat, anunta ClickSanatate.ro.