Cinci tipuri de terapii antistres, la indemana ta. Cand te simti stresat si obosit sau cand te observi ca te imbolnavesti mai des, pune in aplicare una dintre aceste terapii! Nu te costa mult, iar rezultatele apar intr-un timp foarte scurt. Anxietatea, tulburarile affective, stresul sunt combatute cu usurinta prin terapia cu muzica, numita si meloterapie. Terapeutii sustin ca muzica are efecte benefice si asupra sanatatii psihice. Potrivit acestora, meloterapia ajuta la reducerea starilor de anxietate provocate de proceduri medicale diverse. De exemplu, la pacientii cu dificultati respiratorii sau probleme cardiace, starea acestora s-a imbunatatit dupa numai cateva sedinte de terapie. In ceea ce priveste copiii, terapia prin muzica poate reduce anxietatea inainte de o interventie chirurgicala sau in momentul separarii de parinti. Si cei care au suferit un atac cerebral pot fi ajutati sa se vindece cu ajutorul muzicii. Desi pare greu de crezut, cercetatorii au ajuns la concluzia ca invatand sa cante, suferinzii pot sa-si "dezmorteasca" creierul. Intonarea melodiilor ii determina pe cei bolnavi sa-si solicite o zona a creierului implicata in vorbire, iar in timp acestia pot ajunge sa pronunte din nou corect cuvintele, scrieClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Metoda ruseasca de curatare a ficatului. Prea putine alimente reusesc sa divida lumea asa de tare cum o fac stafidele. Unii le adora, altii le urasc, insa rusii le apreciaza pentru calitatea lor de a detoxifica ficatul. Ficatul este principalul organ din sistemul natural de detoxificare al corpului si indeplineste nu mai putin de 500 de functii in organismul uman! De la stocarea vitaminelor si mineralelor, filtrarea sangelui, sustinerea sistemului imunitar, metabolizarea proteinelor si productia de bila, ficatul joaca un rol important nu doar pentru sanatatea sistemului digestiv, ci este implicat intr-o multime de procese fiziologice. Chiar daca este singurul organ care se poate regenera din corpul uman, nu te grabi sa crezi ca ficatul nu are nevoie de putina sustinere pentru a-si indeplini functiile, anuntaDivahair.ro.

Cum sa scapi de durerea de cap in doua minute. Kamil K. Wawrzyszko, consultant in afaceri, sustine ca a gasit o metoda prin care oricine poate scapa de durerea de cap in doar doua minute. Iata in ce consta metoda lui! Barbatul a urcat un filmulet cu indicatii in acest sens pe YouTube, iar metoda lui a ajuns virala pe Internet, in scurt timp. In prezent, aproape 2 milioane de oameni au urmarit filmuletul si multi afirma in comentarii ca metoda lui Wawrzyszko chiar functioneaza! Tot ceea ce face Wawrzyszko in acest filmulet e sa intrebe, de mai multe ori "Unde e localizata durerea ta de cap?", "Ce culoare are durerea ta de cap?", "Ce forma are durerea ta de cap?". Cu toate ca nu explica exact despre ce e vorba, la finalul intrebarilor el este sigur ca durerea de cap a celui care priveste, tine deja de domeniul trecutului. Daca durerea de cap nu trece, el spune ca e cazul sa mai urmarim inca o data filmuletul si sa raspundem sincer la intrebarile pe care el le adreseaza, informeazaUnica.ro.

Conjunctivita, boala pacatoasa de la strand! Din apa se pot lua ciuperci, giardia sau E-coli. Ce poate fi mai placut vara, intr-o zi torida de weekend, decat sa te racoresti la piscina sau la strand?! Ei bine, medicii avetizeaza ca aceasta distractie, pentru care mai dam si multi bani, in functie de locul pe care il alegem, ne poate aduce neplaceri destul de serioase! Asta mai ales daca nu suntem atenti la locurile pe care le alegem atunci cand mergem sa ne racorim. Din nefericire, nu toti ne permitem sa alegem locuri de agrement unde costurile sunt ridicate, piscinle sunt foarte ingrijite, iar alternativele sunt strandurile publice foarte aglomerate. Medicii avertizeaza, insa, ca apa din astfel de bazine si stranduri poate fi o sursa de microorganisme infectioase, precum bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci care, patrunzand in organism, pot genera o serie de infectii localizate, cel mai frecvent, la nivelul pielii, ochilor, urechilor si tubului digestiv, scrieDoctorulZilei.ro.

Aceste trucuri alimentare reduc colesterolul "rau". Exista numeroase medicamente care promit sa regleze colesterolul si sa scada grasimile din sange. Insa poti obtine acelasi efect si modificand putin alimentatia. Din pacate, acestea, la fel ca preparatele medicamentoase, produc efecte pe termen scurt. Doar obiceiurile alimentare sanatoase pot avea castig de cauza in aceasta problema. Cu alte cuvinte, fie ca optezi pentru adoptarea unui stil alimentar mai sanatos sau urmezi un tratament, daca ulterior faci excese alimentare si preferi mancarea consistenta si bogata in grasimi, eforturile tale sunt in zadar. O sursa valoroasa de fibre solubile, ovazul este un remediu eficient in lupta cu colesterolulcrescut. Pentru a beneficia de calitatile lui, il poti consuma in iaurturi sau in diverse remedii. De asemenea, poti bea apa de ovaz, pe care o faci din 3 linguri de cereale la un litru de apa si o lasi peste noapte. O bei pe parcursul zilei urmatoare, anuntaClick.