Din ce alimente ne luam super vitamina care incetineste imbatranirea si previne Alzheimerul si bolile cronice. A avea o dieta echilibrata, bogata in vitamine, este un aspect esential pentru a ne mentine corpul sanatos si echilibrat, iar una dintre vitaminele cheie pe care nu trebuie sa uitam sa o includem in acest proces este vitamina E. Vitamina E este un compus antioxidant liposolubil care ajuta corpul sa neutralizeze efectele care apar datorita oxidarii grasimilor. Diverse studii medicale actuale au semnalat importanta pe care aceasta vitamina o are pentru stoparea producerii radicalilor liberi, o metoda cheie pentru prevenirea dezvoltarii bolilor cronice si a imbatranirii. De asemenea, vitamina E este un element vital pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Acest puternic antioxidant, vitamina E, mai este folosita si pentru prevenirea dezechilibrelor mentale degenerative precum dementa si boala Alzheimer, anunta DoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Top 10 strategii pentru un somn odihnitor. Deseori suntem obositi, chiar cand ne trezim dimineata. Firesc ar fi ca, dupa orele dedicate odihnei, sa ne trezim relaxati, gata pentru o zi de munca. Indiferent care este motivul starii de disconfort, de la prima ora, in mod cert, spun medicii americani, imunitatea noastra este compromisa. Unii dintre noi isi refac vigoarea dupa 6-7 ore de somn, altii avem nevoie de minimum 8 ore de odihna. Exista cativa factori care ne ajuta sa depasim momentele critice, fara sa apelam rapid la punga cu medicamente.Daca suntem foarte obositi trebuie sa ne culcam devreme, sa renuntam la emisiunea preferata de la televizor sau de la radio. Sigur, daca se anunta o vizita neprevazuta, este bine sa gasim un motiv onorabil si sa amanam aceasta intalnite, scrie Click.

Trucuri pentru cresterea parului de la femeile din India. Femeile din India sunt cunoscute in intreaga lume pentru frumusetea podoabei capilare. Pe langa faptul ca sunt ajutate de genetica, ele se ajuta de niste trucuri secrete de frumusete care sporesc cresterea parului si ii confera un aspect sanatos. Cea mai simpla si mai la indemana metoda naturala care grabeste cresterea parului se gaseste chiar in bucataria ta. Este vorba despre otetul de mere. Otetul este facut din merele fara samburi si n este distilat, iar in acest fel mineralele si enzimele sunt pastrate si pot stimula cresterea parului. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici la radacini o cana de mere dizolvat in apa calda si, astfel, bacteriile si celule moarte care iti astupau porii si impiedicau cresterea podoabei capilare, vor fi eliminate, relateaza Unica.

Gandul care te poate ucide. Chiar daca ideea de autosugestie te umple de scepticism, poate ca nu ar trebui sa reduci "puterea gandului" la simplul statut de concept New Age. Cel mai bun exemplu? Medicamentele placebo, pilulele care pot reduce simptomele neplacute ale unei boli chiar si in absenta unei substante active. Insa aceeasi putere a mintii care te poate vindeca iti poate cauza si neplaceri. Este unul dintre dezavantajele capacitatii umane de a-si autoinduce o stare: gandurile negative repetate constant pot reduce speranta de viata si, mai mult decat atat, te pot ucide. Este opusul efectului placebo: efectul nocebo. Poate ca efectul nocebo este un produs al imaginatiei, insa consecintele lui sunt cat se poate de reale. Inducerea ideii ca o persoana este bolnava sau simpla autoconvingere poate crea simptomele unei afectiuni: senzatia de voma, migrenele, alergiile si chiar moartea pot fi induse printr-o credinta suficient de puternica - asa se manifesta efectul nocebo, scrie DivaHair.

Iata ce alimente elimina nicotina din plamani. Daca esti fumatoare activa, atunci cantitatea de nicotina acumulata in jurul plamanilor tai este destul de mare. Aceasta este una dintre cauzele care duc la dezvoltarea infectiilor pulmonare, si mai grav, a cancerului. De aceea, iata cum poti elimina nicotina. Exista cateva ingrediente naturale, care sunt disponibile si care se regasesc chiar in bucataria ta, fiind cele care ajuta la eliminarea nicotinei din plamani. In plus, persoanele care fumeaza se confrunta cu deficienta de vitamine in organism, iar acest lucru duce la aparitia problemelor de sanatate. Morcovul este bogat in vitamine si ajuta la eliminarea nicotinei din plamani. Spala si curata 2-3 morcovi, pe care-i faci suc. Dilueaza sucul obtinut cu apa. Cu un continut ridicat in vitamine, kiwi-ul ajuta la inlocuirea vitaminelor din corp, care sunt eliminate in timp ce fumezi. In plus, este fructul care ajuta la eliminarea nicotinei din organism, nu doar plamani, relateaza Clickpentrufemei.ro