Multa lume alege ca dupa sarbatori sa imbrace haine mai largi, in speranta ca nimeni nu va observa kilogramele in plus. Insa, intr-un final acest lucru se intampla. Mai mult, la un moment dat, fiecare realizeaza ca ascunderea grasimii nu e o solutie. Acest lucru se intampla, mai ales, cand barbatii observa ca burta este din ce in ce mai mare, iar femeile vad ca grasimea acopera mainile, coapsele si soldurile care au fost odata subtiri. Nimeni nu spune ca este usor sa slabesti, dar este bine ca procesul de indepartare a kilogramelor nedorite sa inceapa mai devreme. Cu cat se asteapta mai mult, cu atat este mai greu sa se revina la forma initiala. Perioada, cand oricine este predispus la ingrasare, este chiar aceea a sarbatorilor cand mancarea grasa se afla peste tot in jurul nostru.

La foarte multe petreceri se gaseste numai mancare plina de grasimi

De sarbatori, fiecare dintre noi este invitat la o sumedenie de petreceri, unde mancarea grasa este la ea acasa. Sunt petreceri de Craciun organizate la locul de munca, organizate la prieteni, in familie, la socri sau la vecini. Toate aceste petreceri nu fac decat sa ne puna in fata unor platouri si mai mari de mancare. Cel mai mare pericol este dupa prima masa copioasa. Dupa ce se mananca primele alimente traditionale fiecare se gandeste de ce sa se opreasca daca tot a inceput. Mai mult, ne gandim de ce sa facem miscare acum, cand putem sa lasam dupa sarbatori. si usor- usor, ne trezim ca suntem mai grei cu cateva kilograme bune si nu stim de ce.

De aceea, daca nu este posibil sa fim atenti la ceea ce mancam trebuie sa luam macar anumite masuri, sustin specialistii in nutritie. Desigur, multi dintre noi stiu care sunt exercitiile de baza care ne ajuta sa tinem kilogramele la distanta, cum este alergatul sau mersul pe bicicleta, dar nu multi le pun in aplicare. De aceea, este bine sa se aduca in discutie si alte mijloace de ardere a caloriilor. Un exemplu, spun specialistii, ar fi acela ca fiecare dintre noi ar putea sa foloseasca mediul in care sta pentru a face exercitii. Cu alte cuvinte, mai ales cei care stau in blocuri inalte, pot oricand sa renunte la lift. Pe langa faptul ca urcatul scarilor ajuta la arderea foarte eficienta a caloriilor, ajuta si la intarirea sistemului cardiovascular.

Integral in Gandul