Produsele naturale au un gust mai bun, sunt mai bogate in vitamine si minerale si au un aport crescut de nutrienti .

Alimentele organice reprezinta un nou trend in materie de alimentatie sanatoasa. Este vorba despre produsele crescute in mod natural, fara pesticide sau alte chimicale care sa le grabeasca dezvoltarea. Nutritionistii americani, citati de news-medical.net, atrag atentia ca, dincolo de moda, alegerea hranei organice are beneficii majore asupra sanatatii organismului.

Specialistii au constatat ca micutii care consuma fara restrictie alimente comercializate pe piata prezinta un nivel mai mare de chimicale in organism in comparatie cu cei care au o dieta organica. Depunerea acestor chimicale in corp le afecteaza buna dezvoltare si functionare a organelor.

In unele cazuri, hormonii si alte chimicale adaugate in special in produsele pe baza de carne impiedica dezvoltarea organelor sexuale. Prin urmare, limitarea expunerii la chimicale prin consumul de alimente organice este cea mai buna cale de protejare a organismului.

Produsele de tip fast-food, eliminate

Nutritionistii recomanda ca dieta copiilor sa fie atent supravegheata de parinti, sa nu includa produse de tip fast-food, ci numai alimente organice.

Integral in Adevarul