De ce trebuie sa consumi un amestec de banane si miere in sezonul rece. Iarna se apropie vertiginos, iar impreuna cu ea vin si raceala si gripa. Daca avem imunitatea scazuta, resimtim aceste boli inca din timpul toamnei. Tocmai de aceea, va propunem o solutie naturala de tratare a tusei persistente si a bronsitei. Amestecul de banane si miere este extrem de eficient, atat in cazul adultilor, dar datorita gustului placut, va fi adorat de copii. Este gustos, hranitor si foarte sanatos, avand un efect benefic atat asupra ficatului, cat si asupra plamanilor, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Trucuri ca sa stimulezi cresterea parului. Iti creste parul greu, firul e subtire si se ingrasa rapid? Nu esti singura care sufera ca nu se poate mandri cu podoaba sa capilara. Cu aceste trucuri pentru cresterea parului, lucrurile se vor schimba. Nu doar ca iti va creste parul si va fi mai viguros, nu vei mai avea probleme nici cu unghiile casante. Asta pentru ca structura unghiilor este asemanatoare cu cea a firului de par.Pana sa se inventeze o pilula cu puteri miraculoase, care va putea stimula cresterea parului in timp record, iara ce sa faci ca sa ai un par lung si bogat. Firul de par este bogat in proteine, fier, zinc, acizi grasi Omega-3 si vitamina B12. Cand apar in corp deficiente de minerale sau de alte elemente esentiale, se produc efecte negative si asupra parului, iar acesta devine tern si subtire, anunta ClickSanatate.

10 obiceiuri proaste care iti distrug creierul. Creierul este cea mai importanta parte a corpului nostru, intrucat este si cel mai complex organ din corp si reprezinta centrul personal de control. Are multe functii, responsabilitati si sarcini, pe langa faptul ca stocheaza multa informatie. Este o structura delicata care poate fi lezata cu usurinta, si acest lucru poate cauza multiple probleme de sanatate si complicatii. Sa nu mananci micul dejun. Auzim mereu ca micul dejun e cea mai importanta masa a zilei, dar cu siguranta stiti ca multi oameni fug de el ca de altceva. Pe de alta parte, dupa o noapte in care nu ati mancat nimic, lipsa acestuia duce la o privare de nutrienti a creierul care poate duce in timp la degenerarea creierului. Sa nu dormi suficient. Lipsa somnului timp de o perioada indelungata duce la degenerarea celulelor din creier. Somnul ofera odihna necesara acestuia si repara leziunile cauzate de stress din timpul zilei, relateaza Doctorul Zilei.

Ce alimente ar trebui sa consumi inainte de culcare. Anumite alimente sunt recomandate a fi consumate seara, inainte de culcare, pot face somnul mai linistit. Unele dintre acestea chiar induc starea de somn. Unele alimente pe care le consumati seara pot alunga somnul, pot da insomnii sau va pot trezi peste noapte pentru a face ture la baie. Alimentele excitante nu sunt tocmai indicate spre consum inainte de a va urca in pat, caci va vor tine treaza mai mult decat va doriti. Bananele contin magneziu si calciu ce ajuta la regenerarea musculara. Aceste fructe ajuta un somn bun si linistit pe parcursul noptii. Daca veti consuma o portie de carne de curcan cu 1 ora si jumatate - 2 ore inainte de culcare va va induce starea de somn. Acest lucru se datoreaza triptofanului care imbunatateste starea de spirit. Triptofanul ajuta si la rglarea calitatii si ritmului de somn, scrie Libertatea pentru Femei.

De ce e bine saa consumam paine alba. Pana acum se stia despre painea alba ca este un aliment extrem de nesanatos. Insa, se pare ca, in realitate, acest aliment aduce beneficii organismului si nu ar trebuie exclusa din dieta noastra, insa ar trebui consumata cu moderatie. In urma unui studiu recent, s-a demonstrat ca painea alba stimuleaza dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine. La ce sunt bune acestea? Aceste bacterii sunt foarte importante pentru sanatate. Daca numarul lor scade, organismul este mai predispus la boli. Pentru a stimula aceste culturi de bacterii benefice, dieta este foarte importanta, iar diferite studii au demonstrat rolul pozitiv al fibrelor si probioticelor. Putini cercetatori au studiat insa efectul polifenolilor, care se regasesc in foarte multe alimente: fructe, legume, cereale. Sonia Gonzales si echipa ei de cercetatori s-au axat tocmai pe acest detaliu. Au analizat mai multi adulti sanatosi ce alimente consuma, apoi au analizat ce culturi de bacterii sunt prezente in intestinele acestora. Astfel, ei au observat ca pectina, substanta care se regaseste in citrice, scade numarul bacteriilor benefice, relateaza ClickSanatate.