Afectiunile coloanei vertebrale agravate de temperaturile scazute. Afectiunile coloanei vertebrale se pot agrava in anotimpul rece. Atunci cand vine vorba de dureri de spate si probleme ale coloanei vertebrale este indicat sa nu lasati nimic la voia intamplarii! Spondiloza, hernia de disc, cifoza, scolioza, discopatia si alte cateva afectiuni care provoaca dureri de spate pot fi agravate de vremea rece. Una dintre afectiunile care ne pot da batai de cap odata cu instalarea anotimpului rece este spondiloza. Chiar daca este un termen generic folosit pentru a descrie orice fel de degenerare a coloanei vertebrale, spondiloza inseamna durere si modificari degenerative ale coloanei vertebrale, scrie Libertatea.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Mituri despre sexualitatea masculina. In timp ce tu visezi la declaratii romantice si mangaieri tandre, partenerul tau de cuplu vrea sex? Iata cateva mituri despre sexualitatea masculina, care te vor ajuta sa intelegi mai bine barbatii. Atat barbatii, cat si femeile, au moduri diferite prin care isi manifesta atasamentul fata de oamenii din jurul lor. Intr-o relatie de cuplu, in timp ce doamnele au nevoie de atentie, tandrete, romantism si cuvinte frumoase, barbatii ajung sa isi satisfaca nevoia de apropiere in pat. De cele mai multe ori acest lucru se intampla pentru ca in copilarie sunt programati prin educatie sa-si respinga emotiile "prea feminine". De aceea nu reusesc sa isi manifeste atasamentul altfel decat prin sex. Acesta este limbajul iubirii pentru ei, scrie revista Psychologies.

Prof. Ioanel Sinescu: "Multi barbati ignora primul simptom care anunta cancerul de prostata". "Situandu-se ca incidenta pe locul I, cancerul de prostata ii insoteste, pe multi dintre barbati, o lunga perioada de timp. Cancerul de prostata nu poate fi prevenit, dar depistarea afectiunii in stadii incipiente ofera sanse reale de vindecare. Orice barbat trecut de varsta de 50 de ani trebuie sa fie evaluat anual, pentru a i se confirma sanatatea prostatei. Evaluarea consta in determinarea nivelului seric al antigenului specific prostatic (PSA), ecografia aparatului urinar si tuseul rectal. In stadii precoce, cancerul prostatic este asimptomatic. Aparitia unor semne clinice de tipul urinarii frecvente, dificile, senzatia de evacuare vezicala incompleta etc. impun evaluarea urologica chiar inainte de varsta de 50 de ani" a explicat Acad. Prof. Dr. Ioanel Sinescu, presedinte al Asociatiei Romane de Urologie, pentru doctorulzilei.ro

Metoda japoneza care te vindeca in cinci minute. Aceasta tehnica japoneza este recunoscuta pentru faptul ca ajuta la recuperare doar prin simpla stimulare a unor puncte de pe degete. Ea te ajuta sa echilibrezi energia din organism, sa te eliberezi de emotiile negative si sa iti reincarci bateriile.Incepe prin a inspira si a expira profund pana obtii o stare de liniste interioara. Dupa aceea, maseaza pe rand zona de sub fiecare deget de la ambele maini. Pentru a intelege mai bine cum actioneaza aceasta procedura de recuperare, citeste in DivaHair.ro ce organe corespund fiecarui deget in parte.

Peste 3.000 de copii se lupta cu diabetul de tip 1, desi nu au implinit nici sase ani. Stilul de viata recomandat de medici. Dulciurile concentrate, excesul de grasimi, pastele fainoase, alimentatia de tip fast food sunt printre cauzele care duc la diabetul de tip doi in randul copiilor. Si nu numai. Stresul la care sunt supusi copiii din cauza programului interminabil poate fi un factor declansator. Pentru a scadea riscul imbolnavirii, specialistii ii indeamna pe parinti sa gateasca inclusiv deserturi. Din nefericire, diabetul de tip 1 nu poate fi prevenit. In Romania sunt 3.000 de copii care vor trebui sa faca tratament intreaga viata. Dr. Mihaela Vlaiculescu, medic primar in nutritie, diabet si boli metabolice: "Este o boala autoimuna care consta in aparitia de anticorpi impotriva propriului pancreas, care distrug pancreasul si care determina necesarul de tratament cu insulina toata viata", potrivit stirileprotv.ro.

Personalitatea adictiva e doar un mit, spun expertii. Personalitatea adictiva e interpretata ca o stare psihologica care ne predispune la dependente. Exista oare sau e doar un mit, ca multe altele? Poate ca si noi ne-am declarat deseori dependenti de ceai, cafea, munca, ciocolata sau cartofi prajiti. Altii par a fi dependenti de televizor sau de pornografie, iar slabiciunea care favorizeaza acest raport e vazuta ca o boala psihica asociata cu anumite modele comportamentale.Mark Griffiths, expert in stiintele comportamentale, a scris un articol publicat pe The Conversation, in care trateaza aceasta tema. Pentru ca un comportament sa fie clasificat drept dependenta, trebuie sa intruneasca anumite componente cheie. Printre acestea se numara o preocupare neobisnuita fata de respectiva activitate, intrarea ei in conflict cu alte activitati si relatii, simptome de depresie in absenta activitatii, citeaza Playtech.ro.

Cu ce inlocuim carnea cand tinem post. Cea mai importanta sursa de proteine este carnea. Cand tinem post sau daca renuntam de tot la consumul de carne trebuie sa luam in considerare alte surse de proteine pentru a nu priva organismul nostru de acesti macronutrienti esentiali. Alimente bogate in proteine Nucile Migdalele, caju, alunele de padure, arahidele si nucile pecan sunt surse foarte bune de proteine. Le poti manca crude sau sub forma de unt. O lingura de unt de arahide contine 4 grame de proteine. Singurul neajuns cand vine vorba de nuci este continutul de sodiu. Alegeti sa consumati nucile cu moderatie, potrivit Unica.ro.