Semne si simptome ca ai colesterolul foarte crescut. Colesterolul este un tip de grasime prezent in toate celulele corpului si a carei functii este necesara pentru functionarea optima a organismului. Printre principalele functii ale colesterolului se numara formarea acizilor biliari, care sunt responsabili pentru digestia grasimilor. In plus, colesterolul are legatura cu formarea hormonilor sexuali si tiroidieni determinati. Totusi, desi colesterolul este necesar pentru buna functionare a mai multor organe, el se poate transforma intr-un dusman pentru sanatate atunci cand nu este tinut sub control. Pana in prezent, nu a fost identificat un simptom evident care sa ajute la identificarea unui nivel ridicat de colesterol, ci doar prin intermediul analizelor de sange. Insa, expertii in sanatate au alcatuit o lista cu simptomele recurente legate de aceasta afectiune, relateaza Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

De ce adormim mai greu intr-un loc nou. Fie ca ne mutam intr-o casa noua sau ne cazam la un hotel pe timpul vacantei, ni se pare ca somnul din prima noapte nu este deloc odihnitor. Ne foim, iar mintea noastra ramane intr-un stadiu de alerta si nu ne putem detasa nicium, asa cum se intampla atunci cand dormim in patul propriu. Te-ai intrebat vreodata care este motivul? Fenomenul poarta numele de ¬efectul primei nopti¬, iar cercetatorii sustin ca l-au descoperit de mai bine de 50 de ani. "Chiar si atunci cand studiem persoane tinere si sanatoase, fara probleme de somn cronice, observam ca la 99% dintre acestea intalnim acest efect in prima noapte, un stadiu ciudat de veghe", declara Yuka Sasaki, cercetator la Brown University, citat de Unica.

Ce analize medicale trebuie sa faci in fiecare an? Chiar daca te simti bine si te stii fara probleme, e indicat sa faci urmatoarele teste in fiecare an. Cu siguranta ti-ai dat seama pana acum ca unele boli apar fara simptome. Din pacate, chiar daca nu te avertizeaza, ele evolueaza si te trimit la doctor cand sanatatea ta este in mare pericol. Mergi la medicul de familie si spune-i cand ai facut ultimele analize de rutina. El va sti sa-ti dea trimitere pentru cele mai importante teste care se fac anual, pentru a verifica starea de sanatate. Doar asa poti preveni din timp boli grave ori le poti trata in stadiu incipient, cand sunt cele mai mari sanse de vindecare. Hemoleucograma. Printre cele mai importante analize sangvine se numara hemoleucograma completa. Aceasta masoara cantitatea de hemoglobina, numarul de globule albe si rosii, precum si numarul de trombocite. Un nivel mare al globulelor rosii (RBC) este semn al deshidratarii, in timp ce valorile scazute pot semnala prezenta anemiei. Infectiile acute cu diverse virusuri sau bacterii pot fi semnalate de nivelurile de celule albe (WBC), scrie Click pentru Femei.

5 modalitati de a-ti spori intuitia. Uneori ne ascultam instinctul, alteori ni se pare ca luam decizii pripite, fara sa ne documentam. Ideal ar fi sa combinam ceea ce simtim cu datele reale ale problemei. V-ati intrebat vreodata ce legatura are intuitia cu inteligenta? Ei bine, pana prin 2008, in lumea stiintifica, intuitia era vazuta ca ceva ce tine mai mult de zona instinctuala, neavand legatura cu activitatea constienta a ratiunii.Pe scurt, ceva ce se petrece in fundal, care insa nu trebuie luat prea tare in seama. Profesorul Hodgkinson si echipa sa de la Leeds University Business School au facut un studiu care schimba datele problemei. Pe scurt, ei au demonstrat ca intuitia este, de fapt, rezultatul modului prin care creierul uman stocheaza, proceseaza si reda informatia la nivelul subconstientului, si deci un fenomen psihologic real, asupra caruia ar trebui sa ne aplecam cu mai multa atentie, pentru a-l putea exploata cat mai bine in folosul nostru, anunta Psychologies.

Alimente pe care nu trebuie sa le incalzesti in microunde. Iata o serie de alimente pe care nu trebuie sa le incalzesti in microunde, deoarece pot deveni toxice si va pot afecta sanatatea. Multi dintre noi folosim microundele in mod eronat, fara sa ne dam seama. Stim ca la microunde nu folosim folia de aluminiu, metalul, plasticul, dar sunt si alimente care ne pot face rau daca le incalzim la cuptor. Microundele nu gatesc alimentele cat ar trebui, iar anumite bacterii prezente nu sunt distruse in totalitate. Microundele contribuie la productia de toxine carcinogene. Pentru a minimiza acest risc, trebuie sa cunosti ce alimente poti incalzi si care nu la microunde. Ouale - nu le gati la acest cuptor pentru ca pot exploda la propriu. Daca vrei sa le incalzesti la microunde, trebuie sa le tai in bucati mici, relateaza Libertatea pentru femei. Carnea procesata - aceasta contine chimicale si conservanti care, prin incalzirea la cuptor, pot deveni mai toxice decat credeai, relateaza Libertatea pentru Femei.