Ce dieta trebuie sa urmezi in functie de zona in care te ingrasi. Exista sase tipuri de obezitate, iar fiecare dintre ele necesita un plan de dieta si exercitii personalizate pentru a scapa de tesutul adipos localizat in anumite zone ale corpului. 1. Obezitatea cauzata de mancatul excesiv Este cel mai comun tip de obezitate din lume si este cauzat de excesul caloric. Daca observi ca grasimea tinde sa se distribuie in mod aproximativ egal pe toata suprafata corpului, reducerea numarului de calorii si cel putin 30 de minute de sport efectuate zilnic te vor ajuta sa lupti impotriva acestui tip de obezitate. 2. Obezitatea cauzata de mancatul pe fond emotional Acest tip de obezitate are la baza tulburari emotionale, precum depresia, anxietatea si stresul, scrie Diva Hair.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Top 5 mecanisme de aparare emotionala. Mecanismele de aparare sunt strategii psihologice prin care evitam sa devenim constienti de anumite idei sau situatii pentru care nu suntem pregatiti. Acestea se manifesta subtil, la nivel subconstient, si distorsioneaza realitatea, ceea ce ne determina sa reactionam nepotrivit la anumiti stimulii exteriori. Iata cateva dintre aceste mecanisme de aparare emotionala. Negarea Atunci cand realitatea este una dureroasa, refuzam sa o acceptam si negam ceea ce se intampla cu noi sau ceea ce gandim. Acest sistem defensiv care ne protejeaza de durere si care ne mentine sanatatea mentala se activeaza atunci cand trecem printr-o trauma sau percepem o amenintare. La fel se intampla si in cazul conflictelor emotionale sau al anxietatii. Uneori, o scurta perioada de negare poate fi un mecanism sanatos care ne lasa timp sa ne acomodam cu situatia noua, scrie Psychologies.

Ce si cum mananci in postul Craciunului. Dr. Florin Ioan Balanica: "Feliile de paine cu zacusca sunt o bomba calorica pentru organism". Cand decidem ca vrem sa tinem post este bine sa ne pregatim, iar pregatirea presupune atat pregatire mentala cat si alimentara", explica dr. Florin Ioan Balanica. Alimentatia in post nu este si nu trebuie sa fie una intamplatoare, majoritatea persoanelor luand in greutate pentru ca iau decizii nepotrivite, cum ar fi paine, zacusca, soia si cartofi prajiti, iar altii scad in greutate prin subalimentare, detaliaza specialistul. "Nu poti intra in perioada de post dupa ce ai ingurgitat cantitati industriale de alimente, combinate gresit si, deodata, restrictia. Si nici nu poti reveni la obiceiurile alimentare nepotrivite, dupa perioada de post. Sunt pline camerele de garda ale spitalelor de urgenta de "mancai" care au tinut post, iar mai apoi au "scapat" in fleici si salata de boef", spune dr. Balanica, citata de doctorulzilei.ro.

10 afectiuni pe care le poti trata cu hrean. Guturaiul si gripa Da radacinile de hrean prin razatoarea mica, pune le intr un borcan pana se umple o treime si restul completeaza cu alcool alimentar de 80'. Lasa amestecul la macerat opt zile, apoi strecoara l. Ia din maceratul de hrean o jumatate de lingurita, de 3 4 ori pe zi. Anemia si litiaza renala Pune intr-un litru de vin rosu 15 linguri de hrean dat prin razatoarea fina. Astupa sticla si lasa amestecul la macerat vreme de 8-9 zile, dupa care filtreaza. Ia cate 3-4 linguri din acest vin tonic. Reumatismul si guta se pot trata cu hrean Intr-o cana de lapte cald adauga 1 2 lingurite de hrean. Bea acest amestec pe stomacul gol, de 1-2 ori pe zi. Ca sa fie eficienta, cura trebuie tinuta cel putin trei saptamani, scrie Libertatea.

Cum recunoastem cancerele de sange: "Cateva vanatai si dureri repetate de cap m-au facut sa-mi pun semne de intrebare". Majoritatea simptomelor acestor tipuri de cancer sunt un rezultat al unui numar redus de celule sanatoase din sange si a unei supra-productii de celule anormale, lucru care duce la o aglomerare a locurilor unde celulele sanguine sunt produse, cum ar fi maduva osoasa sau sistemul limfatic. Cele mai de intalnite simptome in cazul cancerelor de sange sunt:"starea de oboseala, dificultatile in respiratie -cauzate de ponderea in scadere a celulelor rosii din organism, glande inflamate sau dureroase, dureri de oase din cauza acumularii de celule anormale in maduva sau in sistemul limfatic, precum si aparitia de vanatai, ori instalarea unor hemoragii din ce in ce mai greu de oprit", potrivit doctorulzilei.ro.