Cum scapi de fibrom uterin - cele mai noi metode de tratament. Pentru ca fibromul este dependent de estrogen, dr. Stamatean spune ca "fibromul are doua tratamente: menopauza si bisturiul". Asadar, cum scapi de fibrom uterin? In cazul fibroamelor simptomatice, se pot utiliza metode minim-invazive sau medicamentoase. Oricum, tratamentul este complet personalizat si difera de la pacienta la pacienta. Sunt foarte putine cazurile care necesita si indepartarea uterului, odata cu cea a fibromului. Tumorile din interiorul uterului, care dau infertilitate sau tulburari de menstruatie, se pot indeparta prin histeroscopie, adica prin vizualizarea endoscopica a cavitatii uterine. Cele aflate inspre cavitatea abdominala, se pot elimina prin laparoscopie. O metoda mai noua si foarte eficienta este embolizarea arterei uterine. Ce inseamna asta? O injectie speciala, menita sa opreasca alimentarea cu sange a fibromului si, implicit, dezvoltarea acestuia, scrie Libertatea.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Cele mai rele si cele mai "blande" tipuri de cancer. Vezi ce simptome au si cum te poti proteja. Exista peste 100 de tipuri de neoplasm, unele mai rele decat altele. In cazul celor mai dure, doar un om dintr-un milion poate iesi invingator. Topul celor mai grave cancere PANCREAS "Boala milionarilor" DATE GENERALE: E cel mai agresiv cancer: doar 4% dintre pacienti supravietuiesc cinci ani. E cancerul care i-a rapus pe Steve Jobs, pe Patrick Swayze, si pe deputatul Victor Surdu. Anual, sunt diagnosticate peste 200.000 de cazuri, cu o rata de mortalitate de 98%. "E intalnit mai des la varstnici. Peste 80% sunt depistati in faza avansata. Intre 10-30% din cei operati supravietuiesc cinci ani", explica oncologul Florin Bacanu. Factori de risc: Cauzele includ fumatul, alimentatia bogata in grasimi, diabetul si pancreatita cronica, expunerea la pesticide, scrie doctorulzilei.ro.

Ce impact are un somn mai scurt cu o ora asupra soferilor.Cercetatorii americani au vrut sa afle ce efecte are un somn scurt asupra soferilor. Studiul Fundatiei Asociatiei Automobilistice Americane pentru Siguranta Traficului arata ca un somn mai scurt cu o ora sau cu doua ore aproape ca dubleaza riscul producerii unui accident rutier. De asemenea, un somn scurtat cu doua pana la trei ore in noaptea dinaintea sofatului creste de patru ori riscul unei tragedii pe sosele. Altfel spus, o persoana care a dormit numai cinci ore in timpul noptii se comporta a doua zi ca un sofer care urca la volan dupa ce a consumat alcool, potrivit Live Science. Specialistii recomanda ca adultii sa doarma cel putin sapte ore pe noapte, pentru a reduce masiv aceste riscuri, scrie RFI.

Camera video inteligenta iti masoara semnele vitale doar privindu-te. Un startup din Marea Britanie vrea sa transforme ideea de monitorizare a sanatatii, cu ajutorul unei tehnologii care poate verifica semnele vitale ale cuiva doar privindu-l. Ce este cel mai impresionant este ca solutia se bazeaza pe software, neavand nevoie de elemente hardware aditionale pentru a rula pe o camera video. CEO-ul Oxehealth, Hugh Lloyd-Jukes spune ca "noi nu construim hardware. Aplicatia noastra poate fi incarcata intr-o camera video standard. Lucram cu parteneri comerciali ce construiesc solutii hardware pentru ceea ce oferim noi, in materie de software, dar care lucreaza si la integrare, pentru a oferi suportul necesar pachetului.", scrie Playtech.ro.

Puiul gatit prea putin poate provoca paralizia. Puiul gatit prea putin nu iti provoaca doar un rau de moment, ci poate sa-ti cauzeze si afectiuni grave, ajungand chiar la paralizie. Puiul gatit prea putin contine o bacterie destul de des intalnita, ce poate sa cauzeze sindromul Guillain-Barre, sau GBS, acesta reprezentand cea mai importanta cauza a paraliziei neuromusculare acute, in randul oamenilor. Descoperirile recent facute au aparut in Jurnal of Autoimmunity si vorbesc nu doar despre modul in care bacteria cunoscuta ca Campylobacter jejuni, declanseaza GBS. Cercetatorii au reusit sa identifice si potentiale solutii impotriva unei astfel de afectiuni, potrivit stiridinlume.ro.

Ce boli poti face din cauza cuptorului cu microunde? O intrebare pertinenta si care necesita un raspuns cat mai clar este daca aceste cuptoare sunt sau nu sanatoase pentru gatit? Raspunsul este - nu! Radiatiile gamma, razele X, si medicina nucleara (scannerul CT) sunt tipuri de radiatii ionizante. Alimentul este atacat de valuri de inalta frecventa de caldura! Expertii sustin ca aceasta radiatie poate fi daunatoare pentru sanatate, scrie doctorulzilei.ro. Potrivit JustHealthyLifeStyle.com, iata cele mai frecvente boli care sunt cauzate de cuptoare cu microunde: Oboseala- Cuptoarele cu microunde poate fi cauza oboselii cronice si a obezitatii. Insomnie - Trebuie sa stiti ca impactul cu microundele poate provoca daune asupra creierului...