Persoanele care beau cafea si ceai in mod regulat trebuie sa stie ca astfel isi micsoreaza riscul de a face cancer de rinichi, au anuntat cercetatorii de la Scoala de Medicina Harvard din Boston, SUA. Acest anunt vine dupa ce s-au studiat cu atentie 13 cercetari realizate in anii trecuti.

Astfel s-a observat ca ceaiul si cafeaua protejeaza impotriva cancerului de rinichi, in timp ce laptele, sucurile acidulate si cele naturale nu au nici un efect. De-a lungul cercetarilor, s-a observat ca cei care beau doua sau trei cesti de cafea pe zi sunt cu 16% mai putin expusi la a dezvolta cancer renal.

In acelasi timp, cei care beau doar o cana de ceai pe zi sunt cu 15% mai protejati in fata cancerului decat cei care nu beau deloc.

Desi nu se poate demonstra concret ca aceste bauturi scad riscul aparitiei cancerului, exista anumite motive care sa sustina acest efect.

De exemplu, cafeaua si ceaiul maresc sensibilitatea corpului la insulina (hormonul care controleaza nivelul de sange din organism), iar oamenii de stiinta cred ca odata cu timpul, nivelul de insulina din corp influenteaza gradul de risc al aparitiei cancerului de rinichi. La aceste studii au participat mai mult de jumatate de milion de femei si aproximativ 250 de mii de barbati.