Depresia varstnicilor poate fi combatuta prin activitati caritabile. Deseori starea de sanatate a varstnicilor este afectata de simptomele depresiei. Preocupati de acest aspect, cercetatorii de la Centrul de Geriatrie de pe langa Universitatea din Toronto (Canada) au realizat un studiu pe tema depresiei pentru a descoperi prin ce metode poate fi imbunatatita starea de sanatate a persoanelor varstnice afectata de depresie. Participarea persoanelor care au depasit varsta de 50 de ani la activitati caritabile combate depresia. Dupa numeroase investigatii, cercetatorii au constatat ca participarea persoanelor care au depasit varsta de 50 de ani la activitati caritabile, de cel putin doua-trei ori pe saptamana, are rezultate excelente deoarece prezenta lor la aceste activitati caritabile combate in mod considerabil efectele depresiei cu care se confrunta, potrivit Click.

UtileFoto: Colaj foto

Analiza de sange care arata daca risti sa dezvolti cancer la san sau la ovare. Unde se face in Romania si cat costa? Oamenii de stiinta au descoperit noi informatii privind riscul de cancer mamar si ovarian pentru femeile care sunt purtatoare ale celor mai des intalnite mutatii genetice - la nivelul genelor BRCA1 si BRCA2 - care cresc probabilitatea de a dezvolta tumori in aceste zone ale corpului, potrivit AFP. Studiul, efectuat in Marea Britanie cu scopul principal de a imbunatati metoda de diagnosticare a acestor tipuri de tumori, a inclus aproape 10.000 de femei (6.036 cu mutatii ale genei BRCA1 si 3.820 cu mutatii ale genei BRCA2), dintre care 5.046 nu fusesera diagnosticate cu cancer la inceputul proiectului, si 4.810 care aveau tumori la san ori la ovare, noteaza doctorulzilei.ro.

Solutii naturale care ajuta in insolatie. Statul la soare ore in sir, fara masuri de protectie, ne poate da insolatii. Afla ca, si pentru aceasta problema, farmacia naturii are solutii. Este bine de stiut insa ca plantele trebuie folosite doar in cazurile usoare, cand simptomele insolatiei nu sunt severe. Insolatia poate deveni o urgenta medicala, cand este absolut nevoie de consult medical. Atunci cand ne petrecem mult timp in soare, fara palarie sau sapca, se produce o supraincalzire la nivelul capului, astfel ca "termostatul" organismului se deregleaza. Rezultatul se numeste insolatie, cu simptome precum dureri de cap violente, febra, greata, somnolenta si, in cazuri mai grave, chiar pierderea cunostintei. Insolatia nu trebuie neglijata, pentru ca, in cazuri severe, poate provoca tulburari neurologice si afectare renala sau cardiaca, scrie Click.

Semne ca ai probleme cu inima, pe care le treci usor cu vederea vara. De cele mai multe ori, afectiunile cardiace se instaleaza fara sa dea semne ca ai probleme cu inima. Sau daca le dau, acestea sunt ignorate. Iar vara se poate transforma intr-un inamic de temut pentru inima ta. E prea clad afara, meteorologii avertizeaza ca disconfortul termic e ridicat si ca ar trebui sa evitam expunerea la temperaturi ridicate, mai ales daca ne stim suferinzi. Dar ce ne facem daca nu stim ca avem probleme, mai ales cu inima? Cel mai indicat ar fi sa ii facem periodic o vizita medicului de familie. Caci afectiunile cardiovasculare se manifesta totusi prin diferite semne, iar istoricul personal poate scoate la iveala gradul de risc la care suntem expusi. Cu inima nu-i de joaca, informeaza Libertatea pentru femei.

6 motive sa mananci mai multe stafide. Satioase si gustoase, stafidele pot inlocui cu succes o gustare dintre mese. Ele pot fi adaugate in iaurt, terci sau in cerealele de dimineata, dar si in salate sau sandvisuri. Iata cateva dintre beneficiile stafidelor asupra organismului tau. Reduc riscul de cancer de colon. Expertii in nutritie sustin ca o dieta bogata in fibre este una dintre cele mai bune metode de aparare impotriva cancerului de colon. Mananca un pumn de stafide dimineata, la micul dejun, alaturi de un iaurt grecesc sau consuma-le simple, intre mese. Datorita continutului lor bogat in antioxidanti, stafidele contribuie la sanatatea organismului si impiedica aparitia si dezvoltarea celulelor canceroase. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi care ataca celulele sanatoase si pot cauza mutatii genetice. De asemenea, antioxidantii au rolul de a imbunatati aspectul pielii si de a o face mai ferma, conform Click pentru femei.