O femeie a slabit 68 de kilograme renuntand la 4 alimente. Pentru multe dintre noi, slabitul echivaleaza cu acele cure chinuitoare, in care suntem obligate sa renuntam nu doar la micile noastre placeri nocive (de care suntem constiente ca trebuie sa uitam), dar si la alimente sanatoase, excluse insa din diverse ratiuni de dietele cu promisiuni fulger. Noua ne place insa sa ne raportam mai degraba la acele exemple tangibile, de oameni adevarati, care au reusit sa slabeasca uluitor si sanatos! Un astfel de caz graitor iti prezentam in randurile de mai jos: femeia care a dat jos 68 de kilograme, renuntand la doar 4 alimente. Acum cinci ani, Casey Gemmell, din Perth, Australia, cantarea aproximativ 160 de kilograme, dar nu considera neaparat ca greutatea sa era o problema majora. E adevarat, se straduia intens sa schimbe scutecele fiului sau, impiedicata fiind de depozitele de grasime de pe abdomen, dar o serie de fotografii facute la ziua de nastere a copilului sunt cele care i-au atras atentia ca ceva nu era in regula, scrie Diva Hair.

UtileFoto: Colaj foto

De ce-i uram pe Soros, pe gay si pe alti tapi ispasitori? De-a lungul istoriei, politicienii au folosit mesaje pentru a dezumaniza inamicul. I-au convins pe oameni ca dusmanii trebuie starpiti, ca sunt ucigasi, violatori, sau pur si simplu fiinte inferioare, care nu merita sa traiasca. Prin asta, poporul era convins sa se angajeze in lupta si sa elimine dusmanii fara vreo umbra de constiinta sau de regret. Hitler a castigat sustinerea pentru razboi portretizandu-i pe evrei in cele mai negre feluri. Apareau peste tot mesaje despre evreii care au nasuri mari, sunt slabi si urati, rai si zgarciti, plaga economiei, sursa saraciei. Evreii erau Tapul Ispasitor. Cand oamenii receptau mesajele acestea in presa, in postere, in piese de teatru, se trezeau la ura.In scurt timp, violenta contra populatiei evreiesti a devenit acceptabila. Legile de la Nuremberg din 1935 au restrans dreptul evreilor de a desfasura anumite activitati, apoi au aparut taberele de concentrare, de care nemtii pursange stiau foarte bine, relateaza revista Psychologies.

De ce dau femeile vina pe barbati cand nu au chef de sex si cum isi pot recapata libidoul. Tulburarile sexuale specifice femeilor au fost mai putin cercetate decat cele ale barbatilor. Specialistii in sexologie explica ce inseamna de fapt frigiditate, ce e de facut pentru a scapa de ea, dar si cum se explica tendinta femeilor de a-si constientiza problema. Majoritatea cazurilor de frigiditate au la baza probleme psihologice, pe care femeile ori nu stiu, ori se tem, ori nu vor sa le recunoasca, preferand sa scoata tapi ispasitori partenerii. In termeni generali, frigiditatea este cunoscuta drept nivelul scazut al libidoului la femei sau chiar lipsa acestuia, insa problema merge mai departe, catre indiferenta totala sau chiar aversiune fata de activitatea sexuala. A nu se confunda cu alte disfunctii sexuale feminine. De exemplu, dispareunia se manifesta prin aparitia unor dureri in timpul raporturilor sexuale si are la baza de cele mai multe ori o cauza organica. De asemenea, vaginismul este o contractie involuntara a musculaturii perineale facand penetrarea dificila sau chiar imposibila, si are la baza in primul rand cauze psihologice."Anorgasmia, o alta tulburare sexuala feminina, este absenta totala sau partiala a orgasmului, desi dorinta exista, spre deosebire de frigiditate, caracterizata si de lipsa dorintei", explica Ana Mischianu, medic primar psihiatru si sexolog la Spitalul Colentina din Bucuresti, pentru Doctorul Zilei.

Asa-ti protejezi ochii vara! Nu doar purtarea unor ochelari cu filtre pentru protectie UV te fereste de boli oculare, ci si aceste obiceiuri bune! Ceea ce mananci conteaza mult pentru mentinerea sanatatii oculare. Ai nevoie de vitamine, C si E, acizi grasi Omega-3, zinc. Prin urmare, o dieta bogata in legume, fructe, peste te-ar ajuta sa ai o vedere mai buna, mai mult timp. Mananca nuci, citrice, cereale, verdeturi, peste gras. Cand simti un obiect strain esti tentat sa-ti freci ochii pentru a-l indeparta, ceea ce poate afecta vasle de sange mici din zona lor. Foloseste mai bine o compresa cu apa rece sau clateste ochiul cu apa din abundenta, pentru a indeparta orice impuritate a patruns si a devenit suparatoare. Navigatul pe internet pe telefonul mobil, inainte de culcare, cu lumina stinsa, iti oboseste ochii. Este cu atat mai solicitant pentru ei daca-ti petreci ore in sir in fata ecranului. Incetosarea vederii, ametelile, greata sunt semne clare ca ai exagerat. Daca vrei totusi sa-ti petreci timpul asa inainte de a adormi, pentru ca asta te relaxeaza cel mai bine, odihneste-ti ochii la fiecare 20 de minute sau din timp in timp si mareste fontul cand citesti ceva, anunta ClickSanatate.

Un simplu obicei care poate creste nivelul de inteligenta. Daca iti doresti sa dormi mai mult in weekend, acum poti avea scuza perfecta. Conform unui nou studiu, orele pe care le dormi in plus la sfarsit de saptamana te pot ajuta sa devii mai inteligent. Cercetatorii au studiat obiceiurile a 156 de adulti, iar rezultatele au fost publicate in revista Sleep. Ei au descoperit ca cei care nu au dormit suficient timp de mai multe zile, dar au recuperat in weekend, au avut un indice corporal ceva mai mic decat cei care au avut activitate toata saptamana. Specialistii cred ca somnul de la sfarsitul saptamanii poate ajuta organismul sa lupte chiar si impotriva obezitatii. In general, oamenii care nu dorm suficient au obiceiuri alimentare nesanatoase, noteaza CSID.